USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Sağlık

Psikolog Dr. Algan: 'Ara tatil güzel bir mola olmalı'

Ara tatille baş başa karnesinde ceninisakıt derece bulunan ailelerde yaşanmış bulunan ruhsal gerilim nedeniyle önerilerde mevcut Psikolog Dr. Ayşegül Güner Algan, “Notlara ilişkin adına tatilde maruz cezaların, evladı çalışmaya motive etmekten artma onlarla bulunan ilişkileri men

Psikolog Dr. Algan: 'Ara tatil güzel bir mola olmalı'
26-01-2023 11:07

İlkokuldan liseye denli örgün tahsil gören eksiksiz evlatların ve velilerin heyecanla beklediği aralık tatilin önce haftası başladı. Özellikle notları ceninisakıt bulunan kollar düşüncesince karne almanın verdiği gerginlik, anne babalarda de görülüyor. Tatilin oluşturduğu müspet duyguların yanı esna kimi ana babalar evlatların ceninisakıt notlarından ve aralık tatilin ne doğurgan geçirilmesi dair ide yaşıyor. Altınbaş Üniversitesi Öğretim Üyesi Psikolog Dr. Ayşegül Güner Algan, gerçekte hem soluklanmak aynı zamanda durmak düşüncesince öğretime maruz bu aranın bazısı ailelerde mükemmel aksine kaygıya faktör olduğuna ayraç etti. Kimi sarıklı yada kursların bu aralık tatili bir düzentileme maratonu adına kıymetlendirmek istemesi de ailenin halihazırda yaşamış bulunduğu stresi arttırdığına nazarıitibar çekici Algan, “Güzel bir mola olması ve motive etmesi gerekirken, kimi ailelerde ruhsal gerilim ve kaygıya faktör oluyor. Bu da hepsi eş ilişkilerini negatif etkiliyor. Çocuğunuza bağırarak vecibe yaptırdığınız, görüntülük karşısında bıraktığınız bir tatil yaşatmayın” niteleyerek konuştu.

“Çocuğunuzla sahilde yürüyüp, taş toplayabilir ayrıca onarım işlerinize kuma edebilirsiniz”

Dr. Ayşegül Güner Algan, öğrenme süreçleri süresince mukteza yıllarda maruz araların müspet etkilerinin unutulmaması icap ettiğini anlattı. Algan'a göre, aralık tatilde çocuklarla beraberce geçirilen nitelikli zamanın, ahir devirde derslerine müspet tesiri oluyor. Doğa süresince meydana getirilen ve bedenî aktiviteleri içeren programların hem kognitif hem romanesk gelişime iri faydası olacağını belirtiyor. Çocuğuyla sayaç kılmak talip ailelere önerilerde mevcut Algan, bunların ailenin içtimai ve iktisadi özelliğine gereğince ski yapmaktan, sahilde yürüyüp taş toplamaya yada köye gidip tavuklarla ilgilenmeye denli farklılık gösterdiğin anlatım etti. Zihinsel rahatlamayı içeren ve konsantrasyonu arttıran aktivitelerin de önemine yer veren Algan, “Ailecek geniş bir musiki eşliğinde mecelle okuyabilir, yapboz yapabilir, onarım yada elişi etkinliklerinize kuma edebilirsiniz. Hatta güzel bir görünüş karşısında koyu dem alıp ödeme egzersizleri fark yapabilirsiniz. Masa oyunu, as yada kelimesiz beyaz perde üzere içtimai oyunlar da hem çocuğunuzu eğlendirip aynı zamanda ilişkinizi güçlendirecektir. Yeter ki siz çocuğunuzla sayaç kılmak isteyin” dedi.
Bütün bunların indinde evlatların yaşı ilerledikçe aileden fazla yaşıtlarıyla sayaç kılmak isteyeceklerine de ayraç fail Algan, ailelere bu tatilin bir kısmında evlatlarının arkadaşları ile sosyalleşmesini sağlamalarını da söyledi.

“Ceza ve tehdit, ilişkilerinizi bozar”

Algan, ceninisakıt notlar karşısında maruz ukubet ve yıldırma şekillerinin sakıncalarına da değindi. “Çocukların karnelerindeki notlara ilişkin adına tatilde maruz cezaların, evladı çalışmaya motive etmekten fazla onlarla bulunan ilişkileri negatif etkiler. Bunun indinde çevrim başlangıcında güzel bir karne düşüncesince koyulacak bir bağış yada bir ödül, ukubet ve tehditten aşırı henüz uygulanan bir yöntemdir.” değerlendirmesini yaptı.

“Hedef, çocuğun kapasitesine gereğince belirlenmeli”

Algan'a göre, burada unutulmaması müstelzim nokta, çocuğun koyulan maksata ulaşamaması şeklinde ödülün verilmemesi gerektiğidir. Bunun düşüncesince de gayesi koyarken çocuğun kapasitesinin de menfez uğrunda bulundurulmasının kayıt bulunduğu dile getirdi. Anne babaların romanesk ve fiziki adına evlatlarının gereksinimlerini karşılamalarının önemini anlattı. Algan, “Ebeveynlerimiz, evlatlarının derslerinde değerli olmalarını beklerken onların gerekseme duyduğu desteği vermeyi unutmamalı. Bu dayanak güzel bir düzentileme ortamı oluşturmakla bu arada anne babanın romanesk ve fiziki adına da bebek gerekseme duyduğunda indinde olmasıdır. Bu noktada siz yavrunuza haricen ne denli aşırı ek ibret aldırırsanız aldırın, sizi indinde hissetmezse mukteza desteği vermiş olmazsınız” niteleyerek uyarılarda bulundu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Çaykur Rizespor3449-6
8Alanyaspor3448+3
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor3445-3
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13Samsunspor3439-7
14MKE Ankaragücü3438-3
15Fatih Karagümrük3436-2
16Konyaspor3436-14
17Gaziantep FK3434-15
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler