USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Sağlık

Prostat büyümesine lazer yöntemiyle kesin çözüm

Holmium Lazer teknolojisi (HoLEP) ile ilerleyici yaşlarda adamların ağır rüyası durumuna mevrut dobra işkilli kestanecik büyümesinden kolay yavrulamak mümkün.

Prostat büyümesine lazer yöntemiyle kesin çözüm
26-01-2022 16:21

Prostat hastalıkları, dünyada adamların en yoğun karşılaşmış bulunduğu esenlik sorunlarının başlangıcında geliyor. Yaşa ilişkin adına tanıdık kestanecik büyümesi ise hayat süresinin uzamasıyla beraberce beylerde en yoğun tanıdık kestanecik rahatsızlıklarından bir tanesi adına öne çıkıyor. Bu dava dolayısıyla faaliyetler olanların oranları da değme güzeşte çağ artıyor. Yakın Doğu Üniversitesi Hastanesi'nde de kullanılmaya başlanan HoLEP yönteminde, hususi nezdinde maşa kanalıyla lazer teknolojisi sayesinde, kestanecik büyümesi operasyonları aşırı şimdi endamsız sürede, alışılmış cerrahinin sebep bulunduğu riskleri en örgen indirerek başarıyla yapılıyor.

İyi kuşkulu kestanecik büyümesi tedavisinde lazer teknolojisi beğenilen endoskopik HoLEP yöntemi, 21'inci asrın acemi değerli ölçün otama yöntemi adına öne çıkıyor. Cinsel fonksiyonlara dokunca vermeyen HoLEP yöntemi ile hastalar, 24 sayaç süresince taburcu adına günce yaşamlarına dönebiliyor.

Prostat büyümesi ameliyatlarında mecbur lazer dönemi!
Sıklıkla karşılaşılan kestanecik büyümesi, tıkanıklığa sebep olarak, hacet yapmayı engelleyerek böbreklerde şişme ve işlev bozukluğuna sefer açıyor. Prostat süresince aşırı sayıda ve genişlemiş haldeki çağ damarları, ilkin hacet gerçekleştirmek düşüncesince ıkınan hastalarda kanayabiliyor. Tıkanmanın etkisiyle hastalarda enfeksiyon da görülebiliyor. Bazı hastalarda enfeksiyon hastanede yatışı gerektirecek boyuta ulaşabiliyor. Bu olumsuzluklardan kurtulmanın biricik yolu ise tıkanıklığın açılarak, enfeksiyon kontrolünün arkası sıra büyüyen kestanecik dokusunun kurtulmak. Bu noktada operasyon, faaliyetler ile yapılabileceği kabil lazer teknolojisinden yararlanılarak hacet kanalından endoskopik adına meri HoLEP yöntemi ile de yapılabiliyor. İşlem esnasında büyüyen kestanecik dokusu lazer sayesinde kapsülden çıkarılarak, kapsül ağız ağıza temizleniyor.

Hasta konforunu zait çözüm
Cerrahi yöntemlere gereğince parasız konforunu ehemmiyetli seviyede zait lazer teknolojili HoLEP yöntemi, değme parasız grubu düşüncesince mefkûre nezdinde yöntem. Klasik kestanecik cerrahileri 80-100 gramdan iri prostatlar düşüncesince önerilmezken, HoLEP, ilkin iri prostatlarda aşırı şimdi değerli neticeler elde edilmesini sağlıyor. Ayrıca HoLEP düşüncesince kestanecik büyüklüğü dair yukarı sınır bulunmuyor.

HoLEP yöntemiyle meydana getirilen endoskopik muamelat düşüt nezif riski ve şimdi çabuk iyilik olanağı sağlıyor. İşlem sonrası çoğu kez hastaların sondası endamsız müddette çekilerek 24 sayaç süresince taburcu edilebiliyor. Hastalar taburcu olduktan kestirmece 1-2 hafta sonradan alışılagelen hayatlarına dönebiliyor.

Cinsel işlev bozukluklarına sebep olmuyor
Prostat operasyonu nâkil hastalardaki en iri endişelerden bir tanesi de muamelat sonrası eşeysel işlev kaybı yaşanması. HoLEP yönteminde kestanecik dokusunu açmak düşüncesince beğenilen lazer enerjisi bölgedeki sinirlere dokunca vermediği düşüncesince eşeysel işlev kaybı yaşanması kabil nezdinde riziko de oluşturmuyor. Ayrıca alışılmış yöntemlerle otama edilen hastalarda kestanecik dokusunun baştan büyüyüp hacet yöntemini tıkama riski bulunuyor. HoLEP yöntemi ile tedavide geride kestanecik dokusu kalmadığı düşüncesince hastalığın yineleme riski de ağız ağıza ortadan bertaraf oluyor.

Yakın Doğu Üniversitesi Hastanesi Üroloji uzmanları KKTC'de başarıyla meri HoLEP yöntemi ile ait açıklamalarda bulundu.

Prof. Dr. Ali Ulvi Önder: “Yüksek teknolojik ast bina mucip ve kesisiz meydana gelen lazerle otama yöntemi HoLEP'le hastalarımıza çabuk ve konforlu nezdinde otama seçeneği sunuyoruz.”

50 gözyaşı beden beylerde en yoğun rastlanan hastalıkların başlangıcında güzel kuşkulu kestanecik büyümesinin geldiğini kail Yakın Doğu Üniversitesi Üroloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ali Ulvi Önder, HoLEP yönteminin, güzel kuşkulu kestanecik büyümesi tedavisinde ABD ile beraberce Avrupa'da Almanya, İtalya ve İngiltere'de akıbet 10 yılda aşırı yayılmış adına kullanıldığını vurguladı. Prof. Dr. Ali Ulvi Önder, en acemi teknolojilerin takip edeni bulunan Yakın Doğu Üniversitesi Hastanesi'nin de Holmium Lazer cihazını kestanecik büyümesi cerrahisinde kullanılmaya başladığını söyledi. Prof. Dr. Önder, "Hastanemizde güzel kuşkulu kestanecik büyümesi tanısı konan hastaları ilk evvela çare tedavisi ile ameliyatsız adına sağlıklarına dolamak düşüncesince çalışıyoruz. İlaç tedavisinden yarar görmeyen hastalarımız düşüncesince ise cerrahi tedavileri gündemimize alıyoruz. Türkiye'de mahdut merkezde, vatanımızda ise Yakın Doğu Üniversitesi Hastanesi'nde kullanılan, faziletkâr teknolojik ast bina mucip ve kesisiz meydana gelen lazerle otama yöntemi HoLEP'le hastalarımıza çabuk ve konforlu nezdinde otama seçeneği sunuyoruz" ifadelerini kullandı.

Uzm. Dr. Necmi Bayraktar: “Lazer yöntemiyle kestanecik büyümesine sidik torbası taşının zevcelik etmiş bulunduğu hastalarda bire nezdinde seansta değme dü soruna müteveccih otama gerçekleştirebiliyoruz.”

HoLEP yönteminin, kestanecik boyutu ayırt etmeksizin tamamı hastalarda ferah ferah uygulanabildiğini vurgulayan Yakın Doğu Üniversitesi Hastanesi Üroloji Anabilim Dalı Uzmanı Dr. Necmi Bayraktar “Bu yöntemle kestanecik büyümsine sidik torbası taşının zevcelik etmiş bulunduğu hastalarda bire nezdinde seansta değme dü soruna müteveccih otama gerçekleştirebiliyoruz. Daha geçmiş hacet yapamadığı düşüncesince sonda takılan hastalarda da başarıyla uygulayabiliyoruz. Kalp-damar hastalarında, koroner stenti mevcut yahut eskiden by-pass geçirmiş bulunan yada doğa tıkanıklığı dolayısıyla çağ sulandırıcı kullanan hastalarda da başka tekniklere gereğince korkmadan uygulanabilir” dedi.

HoLEP yöntemi ile meydana getirilen endoskopik işlemin düşüt nezif riski ve şimdi çabuk iyilik olanağı sağladığının altını çizen Uzm. Dr. Bayraktar, “İşlem hemen sonra hastalarımızı çoğu kez 24 sayaç süresince taburcu ediyoruz. Ender de olsa çağ sulandırıcı çare kullanan yada hacet borusunda parasızlık mevcut hastalarda bu proses birkaç çağ uzayabiliyor. Hastalar taburcu olduktan kestirmece 1-2 hafta sonradan alışılagelen hayatlarına dönebiliyor” ifadesini kullandı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler