USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Sağlık

Prof. Dr. Yorulmaz, 'Grip ve nezlede artış yaşanıyor' diyerek çağrıda bulundu

Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Faruk Yorulmaz, akıbet günlerde enflüanza ve nezle olaylarında artış yaşandığına dikkati çekerek, vatandaşlara muafiyet sistemini çelimli terviç çağrısında bulundu.

Prof. Dr. Yorulmaz, 'Grip ve nezlede artış yaşanıyor' diyerek çağrıda bulundu
11-10-2021 10:55

Trakya Üniversitesi (TÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi Halk Sağlığı Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Faruk Yorulmaz, Kovid-19 ilkin peyda etmek kıl payı tamamı virüs ve rahatsızlıklardan sığınmak düşüncesince muafiyet sisteminin güçlendirilmesi gerektiğini, muafiyet sistemi zayıfladığında bedenin haricen mevrut mikroplar ve ecnebi maddelere erinç çıkmakta külfet çektiğini bu durumun ise hastalıklara kez açtığını söyledi.

Kış mevsiminin yaklaşması ve havaların soğumaya başlaması ile beraberce grip, nezle kabilinden sezon rahatsızlıklarında da artış yaşanıyor. Uzmanlar Kovid-19 salgınının da bitmeme etmiş bulunduğu bu zamanda hastalıklardan sığınmak düşüncesince en çelimli silahın çelimli ortak muafiyet bulunduğu dair uyarılarda bulunuyor. Bu devirde bağışıklığı çelimli avlamak ve hastalıklardan sığınmak düşüncesince tagaddi düzeninden, egzersize, su tüketiminden, derneşik ve tam uykusuna genişliğinde nice ehemmiyetli sebep bulunuyor. Trakya Üniversitesi (TÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi Halk Sağlığı Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Faruk Yorulmaz, çelimli ortak muafiyet düşüncesince özen edilmesi müstelzim noktaları açıkladı.

Kış mevsimi yaklaşırken, bağışıklığını çelimli avlamak talip yurttaşlar da körpe kâr ve sebzelerden kabul etmek düşüncesince pazarın şeklini tutuyor. Pazar tezgahlarının şita göveri ve meyveleriyle dolmasıyla beraberce çabukluk yaşandığı görülüyor. Uzmanlar, müstevli döneminin bitmeme etmiş bulunduğu ve fenomen sayılarının artışa geçmiş bulunduğu bu zamanda alışverişin baş döndürücü dip kalabalığın bulunduğu saatlerde yapılmaması dair uyarıyor.

"Çocuklarımızın göveri tüketiminden ırak bulunduğunu görüyoruz"

Her mevsimde ortaya çıkan göveri ve meyvelerin kişilerin o mevsimdeki gereksinimlerine akla yatkın bulunan gıda maddelerini içerdiğini kail Trakya Üniversitesi (TÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi Halk Sağlığı Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Faruk Yorulmaz, "Kış mevsiminde yetişen narenciye, portakal, mandalina kabilinden besinler şita mevsimindeki gereksinimler düşüncesince hâlâ akla yatkın gıda maddeleri içermektedir. C vitamini de bunlardan birisidir. Ispanak, pırasa kabilinden sebzeler de bu mevsimin gereksinimlerini karşılayacak gıda maddeleri içermektedir. O mevsimin göveri ve meyvelerini tüketmekte iri kazanç var. Ne eyvah ki evlatlarımızın göveri tüketiminden ırak bulunduğunu görüyoruz. Bu baş döndürücü iri ortak sıkıntı. Hastalıklara erinç muafiyet kazanmada göveri ve meyvenin sağlamış bulunduğu vitaminlerin yanı esna mineraller de ehemmiyetli ortak dayanım kazanmaya yardım sağlayacaktır" dedi.

"Meyve suyu, meyvenin yerini tutmaz"

Meyve suyunun meyveye yeğleme edildiğini vurgulayan Prof. Dr. Yorulmaz, "Hiçbir devir kâr suyu, meyvenin yerini tutmayacaktır. Meyveyi tamamı haliyle bezdirmek baş döndürücü hâlâ sağlıklıdır. Özellikle meyvenin suyunun haricinde küsurat bölümlerinde mevcut vitaminleri ve de lifli gıdaları kabul etmek bumbar sağlığımızı korumada baş döndürücü önemlidir. Bu sebepten kâr suyu hesabına meyvenin kendisini yeğleme etmekte kazanç var. Eğer kâr suyu tüketilecekse körpe sıkılmış ev inşası kâr suyu yeğleme edilebilir" ifadelerine yer verdi.

"En az 1 buçuk litre su tüketilmeli"

Yazın bulunduğu kabilinden kışın da minimum 1 buçuk litre su tüketilmesi icap ettiğini aktaran Prof. Dr. Yorulmaz, "Su adına tüketmemiz gerekiyor. Kimi devir şita mevsiminde içilen ısıdam içeceklerle karşılanıyor kabilinden ortak idrak mevcut ise de bu akıllıcasına değildir. 1 buçuk litreyi su adına bezdirmek en mıhlı ifna biçimidir" dedi.

"Egzersiz yapmayı boşlama etmeyin"

Uygun havalarda sıhhatsiz saatlik de olsa ortak antrenman yapmanın, bulunmadığı hallerde ise ev ortamında ortak kol hareketlerle bu eklemlerin emek vermesi ve tahsil edilen ortak tomar enerjinin atılmasının organların hâlâ mıhlı emek vermesi açısından baş döndürücü ehemmiyetli olacağını vurgulayan Prof. Dr. Yorulmaz, bundan dolayı egzersizlerin boşlama edilmemesi gerektiğine özen çekti.

"Uyku düzenini muhavvil alışkanlıklardan vazgeçin"

Tüm bunların yanı esna tam ve derneşik uykunun da hastalıklardan korunmada iri ehemmiyet taşıdığını anlatım fail Prof. Dr. Yorulmaz, "Bu anlamda gecelerin levent boylu olması ehemmiyetli ortak kazanım sağlamakta. Ama birtakımı devir apayrı şeylerle uğraşarak hab saatlerimizi geciktirebiliyoruz. Eğer sabahleyin er saatte kazanılmak kabilinden ortak gidiş mevcut ise bu aşamada tam hab baş döndürücü önemlidir. Ya da gene biçimsiz alışkanlıklardan bir tanesi odamızda göstergeç izlerken dalmak kabilinden ortak alışkanlıktan da caymak gerekiyor. Yeterli ve derneşik hab hastalıklardan korunmada sonuç aşama önemlidir" ifadelerini kullandı.

"D vitamini hastalıklardan korunmada baş döndürücü ehemmiyetli ortak vitamindir"

Kış mevsiminde yeteri kadar devir ışığına verilen kalamamanın da apayrı ortak dava bulunduğunu tamlayan Prof. Dr. Yorulmaz, "Güneşli havalarda 15-20 dakika üstelik olsa güneşi alalım ki vücudumuzun D vitamini yapması belkili olabilsin. D vitamini hastalıklardan korunmada baş döndürücü ehemmiyetli ortak vitamindir. Yapılan icraat türkiye insanlarının D vitamini açısından ne eyvah ki çıtırbom bulunduğunu göstermektedir. Toplumun baş döndürücü iri ortak kısmının D vitamini seviyeleri çıtırbom kurda bulunmaktadır" dedi.

"Genel adına D vitamini ağırlıklı beslenmeye çalışıyorum"

Pazara alışverişe çıkan darülfünun talebesi Yasemin Sude Sarı, "Genel adına D vitamini ağırlıklı beslenmeye çalışıyorum. Ama yeşilliklerden sonradan turunçgiller, portakal, limon, mandalina kabilinden besinler geliyor. Pazarda mandalina, sulu zırtlak bulup aldık. Posası olsun diye şeftali aldık. Bu süreçte muafiyet sistemi genişliğinde bumbar hareketleri de baş döndürücü ehemmiyetli yer tutuyor. Posalı ve liftli gıdalar aldık" dedi.

"C vitamini düşüncesince mandalina aldık"

Üniversite talebesi Edanur Tekeoğlu ise, "Salatalarımız düşüncesince domates hıyar kabilinden besinler aldık. Bunları narenciye ve sulu zırtlak ile tüketmemiz gerekiyor. Bunun indinde mandalina çıktı. Hemen alalım dedik C vitamini açısından. Yazın bitimine akıllıcasına şeftali az kaldı onları da yakalayalım yaz bitmeden tüketelim dedik" biçiminde konuştu.

Özlem Ceylan
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler