USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Sağlık

Prof. Dr. Tufan Tükek: 'Şubat sonundan itibaren Türkiye için rahatlama başlayacak'

İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tufan Tükek, salgında son bir hale bağlı açıklamalarda bulundu. Tükek, “Tahminen maça noktasına elan ulaşmadık. Hızı yukarı limite ulaştıktan sonraları ortak ufki çizik çekiyor bu da anca olacak. Muhtemelen Şubat sonunda

Prof. Dr. Tufan Tükek: 'Şubat sonundan itibaren Türkiye için rahatlama başlayacak'
21-01-2022 10:29
Omicron varyantı evren genelindeki yayılımıyla hikâye sayılarında rekora niçin olurken uzmanlar rastgele fırsatta maske, aralık ve telkih önlemlerinin önemini dile getiriyor. İstanbul Üniversitesi-İstanbul Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tufan Tükek de salgında son vaziyete bağlı açıklamalarda bulundu.

“Kuyruklar salgını zılgıt ayar bir vaziyete geldi, aceleci imtihan kitleri evde yapılabiliyor"

Koronavirüs Bilim Kurulu PCR testlerine bağlı kararlarını değerlendiren ve gayret imtihan kiti uygulamasının da müfit olabileceğine bağlı değerlendirmelerde mevcut İstanbul Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tufan Tükek, “Vaka sayısı çoğaldıkça başta enflüanza salgını arttıkça insanların teneffüs yolu semptomları çoğaldıkça müşterek imtihan ika gereksinimi görünen oluyor. Sürekli kendisine PCR testleri yapılıyordu fakat gelinen noktada bunun da aşırı sürdürülemez bulunduğu ortaya çıktı. Neden zira başlıca kuyruklar oluşmaya başladı. Kuyruklar esasta salgını zılgıt ayar bir vaziyete geldi, hakkıyla insanoğlu saatlerce pestil hastalıklı kuyrukta bekliyor ve onun kararı kendisine bulaşıcılığı elan müşterek tomar ilave ihtimali var. Hastaneye geliyor bu insanoğlu bir çok aşırı ihtimal dolgun taşımayı kullanıyor o açıdan da bunu arama kılmak aşırı havadan olmuyor.

O nedenden tahsil edilen değişmeyen esasta doğru, ego elan ayrımlı müşterek formül önermiştim. İngiltere bunu yaptı, aceleci antijen testini başta evde aşırı rahat yapılabilen testleri devreye aldı ve bu testlerin oranı yüzdelik 90'ın üzerinde. Evde ad kendiliğinden bunu yapabiliyor. Yaptıktan sonraları da kendini yönetebiliyor, editör onun da anlaşılan maliyeti var. Aslında en iri yükü insanların fazlalık çıktıktan sonraları aksi oldum mu acep sanarak daim kendisine PCR ika hevesi duymasıydı. Çünkü işe başlayacak bulaştırıcı mıyım, ailemi korur muyum şeklinde 2-3 kere imtihan yaptıran insanoğlu oluyordu. Belki bunu önleyecek bunu üstelik önlese esasta anlaşılan müşterek ağırlık azalacak" ifadelerini kullandı.

"Şu anda aşıya müşterek hazzetme oluştu"

Semptom göstermeyen insanların imtihan yaptırmamasına müteveccih kararın etkilerini ve yükselen hikâye sayısı sonrası aşıya ilgilinin artmasına bağlı açıklamalarda mevcut Prof. Dr. Tufan Tükek, "Semptomsuz insanların imtihan yaptırmasını karşılamak kanalıyla en azından bu kuyrukların da müşterek bölümü ötelenmiş olacak. Tabi bunun salgına aksi tesiri evet mu; esasta müşterek hacim kabil ama şu anki aksi etkiden elan müşterek tomar olanaksız sanarak düşünüyorum. Omicron ‘dan artma insanlarımızın aşılı insanların rahatsızlığı rahat geçirmesinden aşırı etkilendiklerini görüyorum. İlk yönelttiğimiz istifham 'Aşın birlik mıydı tamsa korkma' deriz hakkıyla o müşterek güvenlik oluşturuyor. Aşılı eşhas nitekim aşırı rahat geçiyorlar, şu anda en azından yaşamda kalmayı ve ağırbaşlı çor geçirmeyi önlüyor. Bu da iri müşterek olay, hakkıyla aşıya teveccühü arttırdı. Bundan ahir zamanlarda de elhak Turkovac'ın da devreye girmesi ve telkih çeşitliliğinin artmasıyla elhak vatanımızda tek çağda aşıya erişimde başağrısı olmadı. O mevzuda bahtlı ülkelerden biriyiz. İstediğimiz aşıyı seçebiliyoruz, olabiliyoruz. Kuyruklarda emniyetsiz şu anda aşıya müşterek hazzetme oluştu" dedi.

"Toplum bağışıklığına akla yatkın gidiyoruz"

Yerli telkih Turkovac'a bağlı mütekellim Prof. Dr. Tufan Tükek, "Turkovac'ın aktiflik yönünde Sinovac'tan elan güzel bulunduğunu biliyorduk. Daha etkin, elan koruyan ayrıca 2 katına DOĞRU müşterek koruyuculukla ortaya baskı ve şu anne derece tanıdık başlıca müşterek taraf tesiri görülmedi. Dikkat ederseniz ağırlıklı kendisine İstanbul, İzmir, Ankara merkezli müşterek müstevli yaşıyoruz şu anda bu yayılacak yani. Bu merkezlerde çor bitmeme etmiş bulunduğu biçimde müşterek de Anadolu'da yayılacak sayılara yükselecek.

Üst sınırı kestirim kılmak aşırı havadan değil. Avrupa'yı Amerika'yı görüyoruz milyon sınırına dayandılar. Türkiye'de de Avrupa'daki kabil 200 bin, 300 binli rakamlar olabilir. Ama şurası görüyoruz müşterek taraftan da maşer bağışıklığına akla yatkın gidiyoruz. O açıdan Omicron'dan elan aceleci bulaşıcı müşterek değişke gelmezse ki, o havadan gözükmüyor. Bu virüs bizim için nasip olabilir. İmmünizayonu bu derece zorlamayan müşterek virüsle enfeksiyon şu an yayılıyor. Hastaneye yansımaları çirkin olsaydı o devir iri başağrısı olabilirdi. Domuz gribi ve ya öteki influenza dediğimiz çor anlaşılan seviyede bildiğimiz güneş tacı virüse andıran ona benzeşim semptomları bulunan ayrıca arada sırada ondan elan ağırbaşlı semptomları ihtimalî müşterek safiha oluşturuyor. Esas kaybımız elan yaşlılarda oluyor. Kronik rahatsızlığı olan, 50-60 yaşın üstündeki nüfus riziko oluşturuyor.

Onun aşılaması mevcut esasta bu yıl başlangıcında telkih realizasyon edildi ve nice ad aşısını yaptırdı. Aslında orada da influenza aşısını yaptıran eşhas rahatsızlığı elan rahat geçiriyorlar. Sağlık personelleri ve 65 gözyaşı üstü elhak influenza aşısı yaptırması müstelzim aşılar kendisine gruplandırılıyor. Şu anda anne dava influenzanın koronaya benzemesi bu imtihan sayısını aşırı arttırdı. Korona virüs bulunmadığı zamanlarda aşırı müşterek tomar üstünde durulmazdı. Şu anda editör güneş tacı virüs korkusu dolayısıyla esasta bunlar önemseniyor ve ürkü şeklinde hastanelere müracaatlar oluyor" sanarak konuştu.

"Tahminen maça noktasına ulaşmadık henüz"

Vaka sayılarında gelinen son vaziyete bağlı ise Prof. Dr. Tükek şu şekilde konuştu: "Tahminen maça noktasına ulaşmadık henüz. Zaten evvel İstanbul müşterek hacim yavaşlamaya başlayacak salgının hızı fevk limite ulaştıktan sonraları müşterek ufki çizik çekiyor rastgele salgın, bu da anca olacak. Muhtemelen ego bunu 2 ay kendisine görüyorum. Şubat sonundan itibaren Türkiye için rahatlama başlayacak. Avrupa'da az buçuk elan er olacak onu elhak göreceğiz, onu gördüğümüz devir tığ de umutlanabiliriz. Muhtemelen bizlerden müşterek ay evvel salgını yaşamaya başladıkları için gine müşterek ay evvel salgından çıkacaklar. Biz de onlardan müşterek ay sonraları kestirim ediyorum, az buçuk elan yavaşlama olacak. Belki martı da geçebilir çıkış, insanoğlu birincide bol geçirdiği devir ikincide bol geçireceği anlamına gelmiyor, ağırbaşlı geçirebilir o nedenden en güzeli korunmak. Gerçekten insanların bir çok aşırı sevdiğini kaybetti, bunun önüne devrolmak bizim elimizde beklenen merhale kurallara uyalım”.

Hasibe Karadağ - Alper Suat Tutaşı
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3764+17
4Başakşehir FK3758+10
5Beşiktaş3756+6
6Kasımpaşa3753-4
7Alanyaspor3751+3
8Sivasspor3751-8
9Çaykur Rizespor3750-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3743-8
13Kayserispor3742-12
14Gaziantep FK3741-8
15Konyaspor3741-11
16MKE Ankaragücü3740-4
17Hatayspor3738-9
18Fatih Karagümrük3737-5
19Pendikspor3737-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler