USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Sağlık

Prof. Dr. Şener: 'Bu kış dönemi rahat geçer diye düşünüyorum'

İzmir Katip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Alper Şener, koronavirüs zamanında yaz aylarındaki normalleşme sonrası hikâye sayılarında ağır açıdan düşüşler yaşandığına uyanıklık çeke

Prof. Dr. Şener: 'Bu kış dönemi rahat geçer diye düşünüyorum'
11-09-2022 11:01

İzmir Katip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Alper Şener, koronavirüs çağında yaz aylarındaki normalleşme sonrası fenomen sayılarında ağırbaşlı açıdan düşüşler yaşandığına ilgi çekerek, “Özellikle kış dönemi Kasım-Aralık kocaoğlan teneffüs yolu virüslerinin baştan çalışkan bir vaziyete geçmiş olduğu dönem. Dolayısıyla koronavirüs dışındaki başka teneffüs yolu virüsleri çalışkan bir vaziyete geçecek. Buna zevcelik fail müşterek Covid-19 ya da dünkü müşterek değişke bulunmadığı sürece bu kış dönemi rahat geçiririz diye düşünüyorum” dedi.

İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Alper Şener, normalleşmenin yaşandığı yaz dönemi sonrası koronavirüsle ilgilendiren değerlendirmelerde bulundu. Prof. Dr. Alper Şener, yaz aylarındaki normalleşme dönemi sonrası fenomen sayılarında ağırbaşlı açıdan düşüşler yaşandığına ilgi çekti. Kış çağında Kasım ve Aralık aylarında koronavirüs dışındaki başka teneffüs yolu virüslerinin çalışkan bir vaziyete geleceğini de ayraç fail Şener, bu zamanda Covid-19 veya dünkü müşterek değişke bulunmadığı sürece bu kış periyodunun rahat geçebileceğini belirtti. Şener, okulların açılmasıyla beraberce koronavirüs olaylarında kıpırdanmalar yaşanmasına karşın efdal ölçüde olamayacağını da kestirim ettiğini söyledi. Vatandaşların anımsatma türap aşılarını yaptırması icap ettiğinin altını da çizen Şener, anımsatma dozu aşılarını esasta müşterek nevi redif zerre değişim yapmak kabilinden düşünülmesi icap ettiğini anlatım etti.

Hem büyükşehirlerde bununla beraber ölçülü ölçekli vilayetlerde ıvır zıvır şeyler aut fenomen sayılarında ağırbaşlı açıdan düşüşler yaşandığını anlatım fail Prof. Dr. Alper Şener, “Hem yatan hasta, hem ayaktan müracaat hastalarında düşüşler var. Bu lazım istemez hem esenlik çalışanların emek vermek temposunda rahatlamaya faktör oluyor. Hem de vatandaşlarımızda umumi müşterek rahatlamaya faktör oluyor. Aslında bu rahatlamaya ihtiyacımız var. Çünkü dü senedir baş döndürücü derin bitmeme fail müşterek hem şifahane temposu, hem derin hizmet temposu, bununla beraber dert temposu ile gönül rahatlığı karşıya kaldık. Dolayısıyla bu yaz periyodunu enikonu rahat geçirdik diyebiliriz. Özellikle akıbet dü aydır ki bulunan periyodu. Avrupa Birliği devletleri ve dünyanın geneli BA4-BA5 varyantı ile hâlâ derinlemesine müddet boğuşurken, bizdeki BA4-BA5 piki hâlâ çelimsiz sürdü. Bu bizim düşüncesince müşterek avantaj, bu pozitif yanları kesinlikle değerlendireceğiz. Çok güzel bilmiyoruz veya gözlemleyemiyoruz diyebiliriz. Bir öngörümüz yok, en azından benim ferdî müşterek öngörüm yok. Ama şurası ferah ferah söyleyebiliriz. Özellikle kış dönemi Kasım-Aralık kocaoğlan teneffüs yolu virüslerinin baştan çalışkan bir vaziyete geçmiş olduğu dönem, ötürü koronavirüs dışındaki başka teneffüs yolu virüsleri çalışkan bir vaziyete geçecek o kesin, nedeniyle buna zevcelik fail müşterek COVID-19 ya da dünkü müşterek değişke bulunmadığı sürece bu kış dönemi rahat geçiririz diye düşünüyorum. Ama bu müşterek temenni, öngörü değil zira sayılara baktığınız devir onu doğrulanmış edecek, doğrulayacak müşterek elimizde netleşmiş müşterek rakam, data hâlâ henüz yok. Önümüzdeki Kasım ayından ahir periyotta baş döndürücü benzeyen izlem edeceğiz. Koronavirüs olaylarında okulların açılmasıyla beraberce hele müşterek kıpırdanma olacaktır. Ama ego bunun baş döndürücü düzgün olmayan efdal ölçüde çıkacağını kestirim etmiyorum. Çünkü tığ dünyanın geneliyle beraberce BA4-BA5 varyantını esasta attık. Yeni gelebilecek varyantlar gine omicron ast grupları, 2.75, BA2.75 kabilinden ast takım varyantlar var. Eğer bu ast takım varyantlar denovo adına kendinden zat virüs havuzumuzdan sokak ya da müşterek biçimde haricen içeriğe girmezse Türkiye kış periyodunu rahat atlatır ümidindeyim” dedi.

‘Hatırlatma dozunu redif zerre kabilinden eyitmek lazım"

Aşılama konusunu da yer veren Prof. Dr. Alper Şener, “Belirli gözyaşı grubu düşüncesince herhangi müşterek halükarda öneriyoruz çünkü, bu hastalıkla oluşan antikorlar rahatsızlığı atlatsanız dahi, anımsatma dozu olsanız bile 70 gözyaşı üzerinde sürekli müşterek antikor olmuyor. 50 gözyaşı üzerinde de antikorlar derinlemesine dönem kalmıyor. Son dozunuzdan bu vakte taraftar hastalığınızda var ise ve 4 ile 6 aydan hâlâ derinlemesine devir geçtiyse, kesinlikle anımsatma dozumuzu olmamız lazım. Çünkü anımsatma dozunu esasta müşterek nevi redif zerre değişim yapmak kabilinden eyitmek lazım. Ömrü sonlanmış oluyor o parçanın ve yenilenmesi gerekiyor. Bu parçayı revize etmek zarfında müşterek devir dilimi sonucunda 6 kocaoğlan dolduysa bu marazlı grubuna herhangi müşterek halükarda aşılamayı öneriyoruz. umut ederiz, Kasım ve Aralık aylarında baştan müşterek tırmanışa geçmez. Hepimiz rahat müşterek yaz geçirdik, inşallah rahat müşterek kış geçiririz” ifadelerine arazi verdi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3590+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3545-4
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3537-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3533-31
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler