USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Sağlık

Prof. Dr. Kutluk: 'Akciğer kanserini Türkiye’den silmek neredeyse mümkün'

Türk Kanser Araştırma ve Savaş Kurumu Derneği Genel Başkanı Prof. Dr. Tezer Kutluk, “Türkiye'de 35 bin akciğer kanseri var. Tütün mücadelesini hâlâ dobra birlikte noktaya getirirsek akciğer kanserini Türkiye'den silmek neredeyse mümkün” dedi.

Prof. Dr. Kutluk: 'Akciğer kanserini Türkiye’den silmek neredeyse mümkün'
03-02-2022 16:07

1947 senesinde kurulan, Türkiye'nin en emektar ve en güzel kanser çıplak örgütü olan, dünyanın en mümessil kanser örgütleri ortada arazi meydan Türk Kanser Araştırma ve Savaş Kurumu Derneği kabilinden 4 Şubat Dünya Kanser Günü nedeniyle farkındalık peydahlamak gayeli matbuat toplantısı düzenlendi. Türk Kanser Araştırma ve Savaş Kurumu Derneği Genel Başkanı Prof. Dr. Tezer Kutluk, Ankara'da birlikte AVM'de gerçekleşen görüşmede kansere bağlı nice mevzuyu ele aldı, kanser hastalığının hal yollarını anlattı.

“Buradaki maksat eksiksiz dünyaya ayrımsız güneş birlikte tane birlikte neva çıkartmak”
Türk Kanser Araştırma ve Savaş Kurumu Derneği üzerine bilgiler verici Prof. Dr. Kutluk, derneğin kanser dair nice umde imza attığını belirterek, “Türk Kanser Araştırma ve Savaş Kurumu 1947'de kurulmuş, Türkiye'nin ve dünyanın en emektar kanser örgütlerinden ve Türkiye'de nice umde imzasını atmış birlikte örgüt. Türkiye'ye 2005 senesinde Dünya Kanser Günü kampanyaları da Türk Kanser Araştırma ve Savaş Kurumu Derneği kanalıyla gelmiştir. Buradaki maksat eksiksiz dünyaya ayrımsız güneş birlikte tane birlikte neva çıkartmak, ayrımsız mesajı özgülemek ki dünyayı bu arada cereyan ederek kanserin arama edilmesinde ehemmiyetli sefer alabilme çabasıdır Dünya Kanser Günü. Bu sebep 2005 yılından itibaren beş altı yılda birlikte kampanya mevzuları değişiyor. Daha evvela ‘sigaranı söndür yüzümü güldür', ‘çocuğum önemlidir' kabil değişik kampanyalar yapıldı” dedi.

“Kansere erişimde evren genelinde eşitsizlikler var”
4 Şubat Dünya Kanser Günü'nün önemine yer veren Prof. Dr. Kutluk, kansere ulaşım noktasında dünyanın değişik devletlerinde ayrıca varlıklı devletlerde caba müsavatsızlık olduğunu, icraat yaparak kansere erişimi hâlâ kolaylaştırmaya çalıştıklarını dile getirerek, “Dünyanın değişik devletlerinde varlıklı devletlerde caba kansere erişim, korunmadan tedaviye, önlemeden er tanıdan geçici bakıma, erişimde evren genelinde eşitsizlikler var. Bütün şahısların buna ulaşması düşüncesince bu kampanya yürütülüyor. Biz de bu kampanyada eksiksiz dünyayla ayrımsız güneş 4 Şubat Dünya Kanser Günü'nde bu sloganla mesajımızı veriyoruz. İstanbul'da Fatih Sultan Mehmet ve Yavuz Sultan Selim köprülerini, Ankara'da birlikte AVM'yi kampanya renkleri olan, dünyanın ehemmiyetli büyükşehirlerindeki ehemmiyetli anıtlarla ayrımsız anda ayrımsız güneş turuncu-mavi kampanya renkleriyle ışıklandırarak dünyaya ‘kanser bakımında hâlâ iyiye' mesajımızın şahısların alçalma ederek buna ulaşmasını, çıplak topluluğu göreve çağırma etmeye, ülkeleri güzel çalışmaya çağırma etmeye müteveccih eksiksiz kaynakları topyekün hareketli etmeye müteveccih birlikte kampanya yürütülüyor” niteleyerek konuştu.

“Tütün mücadelesini hâlâ güzel birlikte noktaya getirirsek akciğer kanserini Türkiye'den silmek neredeyse mümkün”
Dünyada ve Türkiye'de kanser rahatsızlıkları verilerini özetleyen Prof. Dr. Kutluk, esrar mücadelesinin hâlâ güzel birlikte noktaya getirilirse akciğer kanserinin Türkiye'den silinmesinin mümkün bulunduğunu vurgulayarak, “Dünyada herhangi birlikte sene 20 milyon insan kansere yakalanıyor, 10 milyonu kaybediliyor lakin gayrı 10 milyonu kurtarılıyor. Biz biliyoruz ki bu kaybedilen 10 milyondan 3-5 milyonu er tanı, tedavi, sığınma kabil yöntemlerle kısa-orta çağda kurtarılabilir. O sebeple eksiksiz evren bu aksiyonu gösteriyor. Türkiye'de de yılda 230 bin yöresinde kanser görülüyor. Bunun 100 binden ilavesi kaybediliyor lakin Türkiye'de 35 bin akciğer kanseri var. Tütün mücadelesini hâlâ güzel birlikte noktaya getirirsek akciğer kanserini Türkiye'den silmek neredeyse mümkün. 22 bin emcek kanseri var. Meme kanserinde otama başarısı aşırı yüksek, Türkiye'de güzel yapılıyor. Ama taramaların aksamaması gerekiyor. Biz Dünya Kanser Günü'nde kanser bakımında açığı kapatın, kanser bakımında hâlâ ileriye niteleyerek kanserle ilgili gelişmelere Türkiye yerine bizim de çalıştığımızı yurttaşlarımıza duyurarak hâlâ güzel birlikte noktaya başlamak istiyoruz” cümlelerine arazi verdi.

“Beslenmenize ihtimam edin, fiziki yerine cereyan edin”
Kansere erinç alınabilecek önlemlerden de bahseden Prof. Dr. Tezer Kutluk, şunları söyledi:
“Beslenmenize ihtimam edin, fiziki yerine cereyan edin. Tütün kullanmayın, alkole ihtimam edin. Kanser taramalarını kadınlarımızın emcek kanseri, ana rahmi kanseri, hem eş hem erkeklerimizin hazım sistemi şu demek oluyor ki hoşur bumbar kanseri düşüncesince taramalarını aksatmamalarını ve çocuk-büyük demeden her insanın kontrollerini aksatmadan kanserin er tanısına ihtimam göstermelerini ve kanserden korkmamalarını kaynak ederim zira kansere erinç devasız değiliz.”

“Ülkemiz kanser tedavisi düşüncesince hem Avrupa'dan tıpkı zamanda semt ülkelerinden dip arzu görmektedir”
Basın toplantısına katılarak birlikte görüşme oluşturan Türk Kanser Araştırma ve Savaş Kurumu Derneği emektar Genel Başkanı Prof. Dr. Şuayib Yalçın, Türkiye'nin kanser hastalıklarının tedavisi noktasında güzel birlikte vaziyette olduğunu, gayrı ülkelerden Türkiye'deki tedaviler düşüncesince dip arzu bulunduğunu söyleyerek, “Kanser rahatsızlığı üzerine bilgiler verici Yalçın, Türkiye'nin en ehemmiyetli kazanımlarından biri terbiye sisteminin ve kuruluşlarının tababet fakülteleri de müdahale kazanmak kıl payı üniversitenin çelimli kurulması ve reis kadrolarını yetiştirebilmiş olmasıdır. Bizler standartları ısmarlamak dair ve bu hizmetleri genelleştirmek, yansıtmak dair Türkiye'de kanserle ilgilendiren yerine acemi ilaçlar da müdahale kazanmak kıl payı güzel birlikte yerdeyiz. Hiçbir kanser hastasının ‘o ülkeye gidin, bu ülkeye gidin' kabil birlikte hali yok. Tam aksine memleketimiz kanser tedavisi düşüncesince hem Avrupa'dan tıpkı zamanda semt ülkelerinden dip arzu görmektedir. Bu hem dimdik iş gücü hem hastanelerimizin tıpkı zamanda buradaki çare ve otama şekillerinin iyiliğinden kaynaklanıyor. Bu esenlik kelimesi bana yetmiyor. Daha güzel değiliz, en iyisi olabiliriz. Konum nedeni ile kendimizi 3. evren ülkelerinden değil önde mevrut ülkelerden biri yerine görüyorum. Her ilaca erişebilmek mümkün” ifadelerini kullandı.

Türk Kanser Araştırma ve Savaş Kurumu Derneği hakkında
Türkiye'de kanser rahatsızlıkları dair nice umde imza atan Türk Kanser Araştırma ve Savaş Kurumu Derneği, Türkiye'nin önceki kanser hastanesini açmış, önceki kanser dergisi, önceki kanser haftasının bildirme edilmesi, önceki kanser kongresi, önceki kanser istatistikleri, önceki kanserli pestil toplantıları, önceki rüya evi kabil nice güzel faaliyetle millî ve arsıulusal bölgede çalışmalarını sürdürmüştür. Dünya kanser haset etkinliklerini Türkiye'ye getiren örgüttür. Başarılı emekleri ile 2008 senesinde UICC kabilinden senenin en güzel kanser örgütü seçilmiştir. Kurum Başkanı Prof. Dr. Tezer Kutluk 2014-2016 yıllarında Cenevre-İsviçre'deki Dünya Kanser Kontrol Örgütü'nün başkanlığını yapmıştır.

Huzeyfe Tarık Yaman - Bayram Türüdü

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler