USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Sağlık

Pediatrik Cerrahi Bölümü Gaziantep’te hizmete başladı

Türkiye'de meydana getirilen istatistiklerde döl ölümlerinin en çok yaşandığı illerden birisi adına belirlenen Gaziantep'te, Pediatri Kalp Damar Cerrahi kısmı hizmete başladı. Son 3 günde 3 değerli cerrahi müdahale meydana getirilen bölümle döl ölümler ve il dışına sevkler

Pediatrik Cerrahi Bölümü Gaziantep’te hizmete başladı
29-09-2021 16:58

Gaziantep İl Sağlık Müdürlüğünün girişimleri ile Gaziantep Cengiz Gökçek Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesinde Pediatri Kalp Damar Cerrahisi kısmı açılarak hizmete başladı. Son 3 günde bir tanesi 6 maaş kazanmak az daha 3 bebeği cerrahi müdahale fail kadroya İstanbul Dr. Siyami Ersek Göğüs Kalp ve Damar Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesinden Prof. Dr. Numan Ali Aydemir dayanak noktası verdi.

Kentte bundan sonraları Pediyatrik Kardiyoloji ameliyatlarının gerçekleşeceğini tamlayan İl Sağlık Müdürü Dr. umut Mutlu Tiryaki, hastanenin şehir haricinde mekân vilayetler ve Suriye'ye de hizmet edeceğini söyledi.

İl Sağlık Müdür Dr. Tiryaki, “Yeni şeyler üretme, kazandırma ve afiyet dalında elan ileriye çalmak namına müşterek ekip icraat yürüttük. Bu çalışmalarımızdan müşterek tanesinde meyvesini çağ alıyoruz, şuan Gaziantep'imizdeki Cengiz Gökçek Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesinde çağ ilimizde önce el Kalp Damar Cerrahisi dalında müşterek düzentileme yürütüldü. İstanbul Siyami Ersek Hastanesi'nden Numan hocamızın katkılarıyla Pediatrik Kalp Damar Cerrahisi dalında ameliyatlar gerçekleştirildi. Bu bundan sonraları ilimizde bitmeme edecek müşterek süreç, hocamız bizlere arkadaşlık kılmak düşüncesince geldi elan sonrada müşterek ekip ameliyatlara da zevcelik edecekler. İlimizde bundan sonraları Pediatrik Kardiyolojik dalında ameliyatlar gerçekleştirebilecek düzeye geldik. Bu çabucak Gaziantep süresince değil çevredeki öteki illere ve Suriye'ye de hizmet verebilecek durumdayız” dedi.

“Anne çocuk ölümlerinde az buçuk sıkkın müşterek iliz”

Anne ve çocuk ölümlerinde az buçuk sıkkın müşterek il olduklarını kaydeden Tiryaki, “Hastalarımızı maatteessüf değişik illere irsal ediyorduk, çağ itibarı ile inşallah bunların iri müşterek bölümünü ilimizde çözebilecek bir hale geleceğiz. İlimiz maatteessüf ana çocuk ölümlerinde az buçuk sıkkın müşterek il. Bebek ölümlerinin başlangıcında da prematüreden sonraları bu yüz duygu rahatsızlıkları geliyordu, demincek bundan sonraları bunları ilimizde gerçekleştirebilecek olmamız bizim düşüncesince iri müşterek üstünlük durumuna mevrut olacak” ifadelerini kullandı.

Ameliyat ekibinde mevcut Kalp Damar Cerrahisi Uzmanı Arif Çetin'de ameliyatları gerçekleşen kollar kendince bilgiler vererek operasyonların değerli geçtiğini kaydetti.

Bölgenin en iri toy doğan dip bakımına ehil talih hastanesi olduklarını tamlayan Başhekim Uzm. Dr. Fatma Coşkun ise burada doğan evlatların sıhhatsiz artan tedavilerini bitirmek müşterek numara hedefleri olduklarını tabir ederek, il dışına sevklere bariyer olacaklarını söyledi.


Hizmete oluşturulan bölümle ilgilendiren arkalamak düşüncesince İstanbul'dan mevrut Prof. Dr. Numan Ali Aydemir'de, gerekseme duyulduğunda 1,5 saatlik mesafede olduklarını kaydetti.

Prof. Dr. Aydemir, “Bu müşterek proses fakat başlanmış olması filhakika en ehemmiyetli adımdı. Bu etaba denli mevrut olması Sayın İl Sağlık Müdürümüzün, Başhekimimizin iradeleri ve destekleri ile gerçekleşen müşterek olay. Burada müşterek baş yaptık, devamının geleceğini düşünüyorum zira bura tevellüt payı ince erdemli bulunan müşterek ilimiz başkaca muhaceret oranında müşterek tomar bulunduğu müşterek ilimiz. Kısa müşterek koordinasyonla bu arada bura aşırı andıran müşterek gelecekte dışarıya hastalanmış sevkini gerekseme duymayan, yalnız başına yeten müşterek özek olacak. Bizde elimizden geldiğince ve gerektiği denli burayı desteklemeye bitmeme edeceğiz” biçiminde konuştu.

Resul Yanbul

İLGİLİ HABER
Şehir hastaneleri afiyet yükünü alıyor kent hastaneleri afiyet yükünü alıyor
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler