USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Sağlık

'Parkinsonun en yaygın belirtisi istirahat halinde titremedir'

Vücutta titremeye niçin bulunan nice dert olduğunu dile getiren Doç. Dr. Ali Zırh, “Bu fenomen en kalın namına el titremesi biçiminde görülmekle birlikte, bedenin müşterek yarısında paradigma ve bacakta, birtakım durumlarda de tamamı vücutta gözlenebilir. Bu hastalıklarda huzurs

'Parkinsonun en yaygın belirtisi istirahat halinde titremedir'
02-01-2023 16:09

Titreme (tremor) rahatsızlığı kişilerde dayanıklı aşırı vaziyette bulunabiliyor. Titreme diyince akıllara önceki el ortada “Titrek felç” namına tanımlanan Parkinson rahatsızlığı geliyor. Parkinson titremesinin istirahat halinde iken ve bir çok çok kez doğacak yaşta ortaya çıktığını dile getiren Medipol Üniversitesi Parkinson Hastalığı ve Hareket Bozuklukları Merkezi (PARMER), Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Doç. Dr. Ali Zırh, Parkinson titremesinin öbür titremelerden elbette fark edilebileceğine müteallik şu detayları verdi: “Parkinson beyinde “dopamin” üreten nöronların kaybedilmesi ve buna ilişkin namına bu maddenin azalması kararında ortaya çıkan müşterek hastalıktır. Hastalığın en karakteristik belirtilerinden birisi bünyenin müşterek tarafında ortaya çıkan ve “para sayar” tarzda diyerek seslenme edilen istirahat halinde titremedir. Bu bulgulara hareketlerde yavaşlama, beniz hatlarında donukluk, “maske yüz” diyerek deyim edilen beniz hali, önemsiz adımlarla öne katlı volta kabil kimi ayrıksı bulgular eklenebilir. İstirahat halinde ortaya çıkan titreme durumlarına, çoklukla doğacak yaşlardaki hastalarda rastlanır. Çok kalın tanıdık müşterek ayrıksı titreme hali ise ellerin havaya kaldırılıp, havada tutulması esnasında bulunduğu kabil bünyenin müşterek iş yapması esnasında ortaya çıkan, fakat istirahat esnasında sıfır titremelerdir ve doğrudan hoppadak yarıya yakını ailesel hasiyet taşımakta olup, kalıtımsal yolla ailenin gailesiz bireylerine de iletilebilmektedir. Bu gruptaki titreme olayları “Esansiyel tremor” başlığı altında incelenir ve Parkinson hastalarına göre, hâlâ er yaşlarda görülebilmektedir. Bu dü gruptaki titreme olgularının yanı sıra, müşterek de deli dolu akım eylemi esnasında ortaya çıkan ve sertliği diğerlerine mucibince hâlâ müşterek tomar bulunan titreme yakınmaları mevcuttur. Bu tipteki titreme hareketlerine bir çok çok kez sekte nakil yahut alevlenmiş kelle travmaları sonra yahut multipl skleroz kabil asap sistemini yaygın namına markajcı emraz sonra rastlanır.”

Titreme ile ortaya çıkan hastalıklarda 'Beyin pili' yöntemi
Titreme yakınmalarının bir çok çok kez güneş saatlerinde ortaya çıktığını ve hastaların telaşlı yahut anlayışlı olma durumlarında, nevrotik huzursuzluğun arttığı durumlarda şiddetlendiğini, uykuda ise titreme durumunun gözlenmediğini deyim fail Dr.Zırh, titreme ile ortaya çıkan rahatsızlıkların tedavisi ile ilişik şunları söyledi: “Parkinson kabil titreme ile ortaya çıkan akım bozukluklarının ve öbür topu topu titremelerin giriş tedavisi çıkar yol tedavisidir. Ancak bu rahatsızlıkların tedavisinde aradan seneler geçtikçe tahsil edilen ilaca hoşgörü gelişme göstermesi ve ya efdal dozda ve derinlemesine devamlı çıkar yol kullanımına ilişkin taraf etkilerin ortaya çıkması kabil durumlarda yahut titreme rastgele çeşitli çıkar yol tedavisi ile durdurulamıyorsa cerrahi otama bulunan akıl pilleri bu hastaların dirim kalitelerine ehemmiyetli seviyede yardım sağlayabilmektedir. Beyin nakız ameliyatı tababet dilinde “nöromodülasyon” dediğimiz, akıl içine yerleştirdiğimiz edepli elektrotlar ile hastalıktan mesul yerlere cazibe akımı vererek illet bulgularını düzeltmeye çalıştığımız müşterek otama yöntemidir. Bu formül ile beyindeki gaye bölgelerdeki hücrelerin aktivitelerini baskılayabiliyor ve ya uyarabiliyoruz. Bu ameliyatları marazlı ayık iken, konuşa konuşa ve marazlı ile çapraz yardımlaşarak yapıyoruz. Başta Parkinson iktisap etmek üzere, “Esansyel tremor” denilen titreme olgularında da uyguladığımız bu otama sebebiyle toplumsal yaşamdan kopan, başkalarının yardımı ile yaşantısını devam etmek mecburiyetinde bulunan bir çok çok marazlı günce yaşantısına arka dönüp serbest yaşayabiliyor; ehemmiyetli müşterek bölümü da mesleklerini yeniden yürütme edebilme şansı yakalayabiliyorlar.”

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Çaykur Rizespor3449-6
8Alanyaspor3448+3
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor3445-3
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13Samsunspor3439-7
14MKE Ankaragücü3438-3
15Fatih Karagümrük3436-2
16Konyaspor3436-14
17Gaziantep FK3434-15
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler