USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Sağlık

Pandemide evren güzel duyusal düşüncesince Türkiye'ye koştu

ISAPS kabilinden meydana getirilen "Global Survey 2020 Raporları"na göre, Türkiye, dünyada en aşırı bediiyat cerrahi meydana getirilen 5. yurt olurken, en aşırı koku alma organı estetiği, bunu liposuction, meme, delik etrafı estetiği ve yüze yağ enjeksiyonu izleme etti.

Pandemide evren güzel duyusal düşüncesince Türkiye'ye koştu
18-03-2022 12:38
İstanbul

Uluslararası Estetik Cerrahi Derneği'nin (ISAPS) "Global Survey 2020 Raporları"na uyarınca Türkiye, pandemi çağında dünyada en aşırı bediiyat cerrahi meydana getirilen 5 ülkeden birisi oldu.

Sosyal hayatın nice sektörünün ağır biçimde sekteye uğramış bulunduğu pandeminin evveli senesinde keyif dalında mecburi sıfır ameliyatların hepsi ertelendi, hastaneler Kovid-19 endişesiyle en aşırı çekinilen mekanlar biçimine geldi.

Ülkelerin kapanmaları zımnında keyif turizminin de ağır biçimde etkilendiği bu zamanda Türkiye, bediiyat ve plastik cerrahide de cerrahi sıfır bediiyat işlemlerde de gelişme gösterdi. Bu büyüme, ISAPS'ın evren çapında meydana getirilen şümullü araştırmasında da ortaya konuldu.

Araştırmanın sonuçlarına bağlı AA muhabirinin sorularını cevap veren ISAPS Başkanı Prof. Dr. Nazım Çerkeş, ISAPS'ın dünyada bediiyat cerrahi ve cerrahi sıfır operasyonların tahmini sayılarının saptanması dair küresel soruşturma eden biricik yapılış bulunduğunu söyledi.

Çerkeş, bu yüzden anketin hayattaki en ehemmiyetli iletişim araçları kuruluşları çeşidinden tavsiye mektubu adına benimseme gördüğünü belirterek, çalışmanın elden plastik cerrahlar çeşidinden cevaplandırıldığı düşüncesince başka branşlarca meydana gelen işlemlerin tahmini sayısını göstermediğini, beklenen sayıların belirtilenden aşırı şimdi faziletli olabileceğini aktardı.

Prof. Dr. Çerkeş, bediiyat cerrahi ve kozmetik işlemlerde akıbet senelerde tedricen kalan ortak trend bulunmasına karşı 2020'nin raporunda pandemi nedeniyle, cerrahi müdahale ve muamelat sayılarında ortak eski yıla uyarınca düşme bulunduğunu fakat 2021'deki raporda muamelat sayılarının kâffesi dünyada ağır miktarda artacağını düşündüğünü aktararak, şunları kaydetti:

"2020 ISAPS Global Surveyi'nde rakamlara baktığımızda Türkiye'nin 5. tam bulunduğunu görüyoruz. Daha eski senelerde devletler genelinde 8 ila 10. sıralarda arazi almaktaydık. Türkiye'nin bu yükselişini bediiyat işlemler düşüncesince gayrimenkul dışından mevrut hastalanmış sayısındaki ağır artışa bağlıyorum. Ülkemizdeki plastik cerrahların başarısı, şifahane madun yapımızın çelimli ve nitelikli olması ve kompetitif fiyatlar Türkiye'yi bediiyat cerrahi keyif turizminde öne çıkardı. Önümüzdeki senelerde bu ivmenin artarak bitmeme edeceğini ve gayrimenkul dışından mevrut hastalanmış sayılarının şimdi da artacağını sanıyorum."

"Pandemiye karşı bölüm yüzdelik 1,8'lik ortak gelişme sağladı"

ISAPS Hasta Güvenliği Kurulu Üyesi Prof. Dr. Akın Yücel de bediiyat işlemlerin pandemiye karşı yükselişinin peşinde ortak iki faktör olduğuna ayraç ederek, bu süreçte seyahat, eğlence, giysi, cevahir kadar alışverişlere ayrılan payın bediiyat işlemlere aktarıldığını, başkaca eve kalınan sürecin devir problemi olanlar düşüncesince ortak imkân doğurduğunu aktardı.

Prof. Dr. Yücel, araştırı sonuçlarına bakılınca cerrahi olan/olmayan kâffesi bediiyat işlemler temel alındığında herhangi ortak şeye karşı piyasanın yüzdelik 1,8'lik ortak gelişme gösterdiğinin anlaşıldığına dikkati çekerek, şu detayları verdi:

"Zorunlu sıfır kâffesi ameliyatlar kadar bediiyat cerrahi ameliyatlarının da durdurulduğu bu çevrim cerrahi işlemlerde yüzdelik 10,9'luk ortak azalmaya defa açtı. Bu rakamın kapanma süreleri dikkate alındığında şimdi faziletli olması beklenirdi fakat insanoğlu bediiyat cerrahiye bu süreçte derin arzu gösterildi. Cerrahi sıfır işlemler ise klinik ortamlarda yapılması ve kliniklerin aşırı çelimsiz müddet kapatılması zımnında pandemiden etkilenmemiş görünüyor. Hatta 2019'a uyarınca yüzdelik 5,7'lik ortak artım yalan konusu."

Pandemide en aşırı burunlar düzeltildi

Türkiye'de en kalın meydana getirilen bediiyat cerrahi ameliyatının koku alma organı estetiği olmayı sürdürdüğünü fakat akıbet tutanağa uyarınca evveli 5 ameliyatta sıralamanın değiştiğinin görüldüğünü tamlayan Yücel, bu ameliyatları, koku alma organı estetiği, liposuction, emcek büyütme, cezaevi etrafı estetiği ve yüze yağ enjeksiyonu halinde sıraladı.

Prof. Dr. Yücel, "Rapora göre, kâffesi bediiyat işlemler dikkate alındığında Türkiye dünyada en aşırı muamelat meydana getirilen 5. diyar durumunda. Cerrahi sıfır işlemlerde evren sıralamasında ise botoks, dolgu ve mezoterapilerin de arazi almış bulunduğu enjekte edilebilen işlemler sıralamasında evren dördüncüyüz." diyerek konuştu.

En aşırı hastalanmış Almanya'dan geldi

Türkiye'de bediiyat işlemlerin yüzdelik 25,8'ini gayrimenkul dışı hastaların oluşturduğunu ve iri bölümünün firmalar aracılığıyla geldiğini özetleyen Yücel, laflarını şu biçimde sürdürdü:

"Hastalar, en aşırı Almanya, İngiltere ve Fransa'dan geliyor. Buralar derin Türk nüfusun ve müteşebbis iş insanlarının yaşamış bulunduğu ülkeler, aktif ortak keyif turizmi de var. Orta Doğu ülkelerinin şimdi geride olması mucize fakat bu da saç ekiminde plastik cerrahların payının önemsiz olması halinde yorumlanabilir. Bilindiği kadar saç ekimi alanı plastik cerrahlar ve dermatologlar çeşidinden yapılması gerektiğine karşı doktor olmayanların üstelik aşırı sayıda muamelat meydana getirdiği aşırı iri ortak limonluk altı bölüm durumunda."

"Pandemide şahısların kendileriyle ilgilenmesi talebi arttırdı"

Avrupa Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Boardu (EBOPRAS) ve Türk Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Derneği (TPRECD) İkinci Başkanı Prof. Dr. Cenk Demirdöver de bu raporda Türkiye'nin bediiyat cerrahinin en kalın yapıldığı 10 ülkeden birisi bulunduğu düşüncesince arazi aldığını, üste birtakım işlemlerde evveli 5'te bulunduğunu dile getirdi.

Bu sonuçların şaşırtı olmadığını aktaran Demirdöver, laflarını şu biçimde sürdürdü:

"Kovid-19 pandemisinin er dönemlerinde verdiği belirsizlikle katı aşırı ad ameliyatsız işlemler de karışma iktisap etmek az daha bediiyat ameliyatlardan ırak durdu. Bu devirde kılıç plastik cerrahlar adına aceleci ameliyatlar ve ur ameliyatlarını gerçekleştirdik. Ancak kovid aşısının bulunması, dehalet önlemlerinin yaygınlaşmasıyla beraberce muhtemelen protokoller dahilinde bediiyat ameliyatlara baştan başlandı. Pandemi sürecinde şahısların kendisiyle ilgilenmeye şimdi ortak tomar devir bulmuş olması bediiyat ameliyatlara olana talebi az buçuk şimdi artırmış olabildiği kanaatindeyim."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3590+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3545-4
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3537-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3533-31
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler