USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Sağlık

Op. Dr. Evren Işık: 'Erkeklerde varikosel farkındalığı arttı'

Üroloji ve Androloji Uzmanı Op. Dr. Evren Işık, baylarda kısırlığa kere açabilen ve yayılmış kendisine tanıdık varikosel rahatsızlığı dair bilgiye erişimin kolaylaşması ile beraberce bilincin de arttığını belirterek, ''Toplumumuzda varikosel hastalığıyla ilgilendiren fa

Op. Dr. Evren Işık: 'Erkeklerde varikosel farkındalığı arttı'
14-03-2022 10:49

Üroloji ve Androloji Uzmanı Op. Dr. Evren Işık, bayda tanıdık meskenet sebepleri ortada varikosel hastalığının önce sıralarda toprak aldığını belirtti. İnternet ortamından bilgiye ulaşımın kolaylaşması ile beraberce çor bilincinin de artmaya başladığını özetleyen Işık, ''Varikosel, testislerin üstündeki toplardamarların varisleşmesiyle karakterize ortak problem. Erkekler çoğu kez bu rahatsızlığı şöyleki fark ediyor; varisleşmenin illet bulunduğu ısı artışı geniş ortak ağrıya illet oluyor. Ağrıya direnen, maksadıyla bununla savaş eden, doktora başvurmayan hastalar da ortak devir sonraları hacim hissetmeye başlıyorlar. Varikosel, bayda otama edilebilmekte meskenet sebepleri ortada şu anda ortak numara tam ne efsus ki. Neredeyse gelişigüzel iptidai beyden birinde varikosel sorunu var. Neyse ki çağımızda varikosel hastalığıyla ait farkındalık tedricen artıyor. İnternet içre bilgiye erişimin kolaylaşması sebebiyle bu rahatsızlığı bilenlerin sayısında çoğalma var'' şeklinde konuştu.

Varikosele etmen bulunan durumlar
Varikoselin kalıtım bilimi faktörlerden kaynaklanabileceği kadar çevresel şartların etkisiyle de ortaya çıkabildiğini dile getiren Op. Dr. Evren Işık, “Genellikle zeminde ortak kalıtım bilimi yeti oluyor. Bu ortak vena hastalığı. Anneden yahut babadan mevrut genlerde vena sorununa huzur ortak yeti varsa, bayda de aşırı efdal ihtimalle varikosel sorunu ortaya çıkıyor. Bu kalıtım bilimi mirasın hesabına sigara kullanımı, derinlemesine boylu olma, daima ayakta çalışma, saatler süresince fiziki alıştırma etme kadar faktörler de eklenirse, o kalıtım bilimi kalıt varikoseli ağız ağıza ortaya çıkarıyor” dedi.

Teşhis safhası 4 aşamalı
Dr. Işık, hastalığın kişileştirme etabını ise ''Ağrı, hacim hissi şikayetleri ile yahut ortak kaynak sorunu zımnında bizlere mevrut hastalarımızı istimzaç ediyoruz. Sonrasında hastamızdan ‘skrotal mülevven doppler ultrason' çektirmesini istiyoruz. Bunun behemehâl ortak ışın bilimi uzmanı çeşidinden çekilmesi gerekiyor. Yaklaşık 20-25 dakika devam eden bu ultrasonda bölgedeki toplardamarlar görüntüleniyor. Radyolog, toplardamarların muhtemelen ortak çapa ulaştığını, kişi ürettiği bulaşık akıl bundan böyle kalbe akıllıca dobra ortak biçimde taşıyamadığını sesletim ederse, hastalığın tanısı konmuş oluyor'' sanarak anlattı.

''Hastalık ilerlemişse cerrahi müdahale şart''
Tedavi edilmeyen varikoselin kısırlığa kere açabileceğinin altını çizen Op. Dr. Evren Işık, hastalığın er safhasında vitamin destekleriyle süreci arama edebildiklerini, fakat müterakki olaylarda behemehâl cerrahi harekât icap ettiğini belirtti. Işık, ''Bazı hastalarda varikosel bulunmasına karşın yumurta fonksiyonlarında rastgele ortak çöküntü görülmüyor. Bu, hastalığın aşırı er safhada bulunduğunu gösteriyor. O hastalarımızı endamsız mevkut vitamin destekleriyle 3 ayda ortak kontrole çağırabiliyoruz. Tedavinin maksadı şu; varikoselin illet bulunduğu ısı problemini ortadan kaldırmak. Varikoselin rastgele ortak ilaçla ve ya haricen kullanılacak bulunan ortak kremle otama edilmesi bahis konusu değil. Mutlaka ameliyathane şartlarında, mikroskop altında otama edilmesi gerekiyor'' ifadelerini kullandı.

Yaygın tanıdık bu hastalığın vaktiyle belirleme edilmesi şeklinde ağız ağıza ortadan kaldırabileceğini tabir fail Op. Dr. Işık, “Erkekleri vahim ortak çor bu. Ben hastalarıma daima şurası söylüyorum; şayet ortak tezevvüç düşünceniz varsa, dünyaevi sırasında bu problemlerle uğraşmamak düşüncesince öncesinde otama olun. Hastalık vaktiyle belirleme edilirse, akıllıca otama yöntemleriyle ağız ağıza ortadan kaldırılabilir'' sanarak konuştu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Beşiktaş3554+6
5Başakşehir FK3452+7
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3449-3
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor3445-3
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13MKE Ankaragücü3539-3
14Samsunspor3439-7
15Fatih Karagümrük3436-2
16Konyaspor3436-14
17Gaziantep FK3434-15
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler