USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Sağlık

Omicron varyantı, delta varyantına göre 6 kat daha çok bulaşıcı

Omicron varyantının Türkiye'de ortaya çıkmasıyla beraberce varyantın delta varyantına göre 6 kat daha aceleci bulaşıcı bulunduğu ortaya çıktı. İç Hastalıkları ve Tıbbi Onkoloji Uzman Dr. Halis Yerlikaya, Covid 19 varyantlarının önüne devrolmak düşüncesince arka eksik dev

Omicron varyantı, delta varyantına göre 6 kat daha çok bulaşıcı
14-12-2021 09:39
Dünyada Güney Afrika'da ortaya çıkan Covid 19 virüsünün Omicron varyantı, gelişigüzel sabık gündüz yayılması artarken Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, Türkiye'de de 6 şahıslarda belirleme edilmiş bulunduğu açıklamasını yapmıştı. Delta varyantına göre 6 kat daha aşırı çabuk bulaşıcı Omicron varyantına huzur Türk Tabipler Birliği (TTB) Merkez Konsey üyesi, Memorial Hastanesi İç Hastalıkları ve Tıbbi Onkoloji Uzmanı Doktor Halis Yerlikaya, anımsatma aşılarının yapılması, aşı yapmayanların behemehâl aşı yapması ve ayrıksı varyantların önüne geçilmesi düşüncesince art artmış devletlere müteveccih aşı çalışmalarının yapılması icap ettiğini söyledi.

Omicron ile ait gelişigüzel sabık gündüz bilgiler artığını kail Dr. Yerlikaya, Omicron'un dünyada Güney Afrika'da başladığını hatırlattı. Avrupa'nın muhtelif vatanlarında de ortaya çıktığını tamlayan Dr. Yerlikaya, “En akıbet da Sağlık Bakanlığı kabilinden açıklanmış bulunduğu kadarıyla omicron varyantının belirleme edilmiş bulunduğu söylendi. Omicron'un niteliği delta varyantına göre 6 kat daha aşırı bulaşıcı. Çok daha aşırı bulaşıcı indinde varyantla huzur karşıyayız. Eğer bu pandemiyi eksiksiz dünyada arama dibine alamazsak dünyanın ayrımlı bölgelerinde ortaya çıkma maşer içindeki yayılımdan kaynaklı toy varyantlarla esasen topluluğun hastalanma ihtimali var. Aşı patentinin ortadan kaldırılması kabil indinde ekip önlemlerin katılması ve eksiksiz dünyanın beraberce kurtuluşu hedeflenmesi ehemmiyetli bir duruma geliyor. Elimizdeki verilere göre, delta varyantı daha çabuk bulaşıyor, ancak daha bol seyrediyor” dedi.

“Gelişmiş ülkeler, büyümekte bulunan ülkelere, art mevdu devletlere müteveccih aşı emek harcamaları yapması lazım”

Avrupa Hastalık Önleme Merkezinin indinde öngörüsü bulunduğunu anlatım fail Dr. Yerlikaya, “Önümüzdeki devirde bu derece çabuk yayılan indinde varyantın eksiksiz Covid 19 olaylarını yüzdelik 50'sinden fazlasını oluşturacağından indinde ekip şeyler var. Çok kemiksiz şekilde şurası söyleyebilirim. Mutlaka aşı olmamız gerekiyor. Bu hastalıktan kurtulmanın en ehemmiyetli uzlaştırıcı aşı. Toplum içindeki bulaşın önüne geçemediğiniz oranda, virüs maşer bünyesinde çabucak yayıldığında gerçekte virüste nısıf enerjik indinde servet şekilde hayatını devam etmek istiyor. Dolayısıyla vücutta indinde ekip adaptasyonlara uğruyor. Daha fazla yaşayabilmek düşüncesince indinde ekip değişimlere uğruyor. Siz, içtimai bulaşı engelleyemediğiniz devir maşer zarfında bireylerde baş döndürücü çabuk indinde şekilde yayılmış bulunduğu devir ve önüne geçilmediği devir toy varyantlarla huzur karşıya ikamet etmek yerinde kalıyoruz. Dünya şekilde kalıyoruz. Gelişmiş devletlerin büyümekte bulunan devletlere veya art mevdu devletlere müteveccih aşıyla ait icraat yapması lazım. Kendileri düşüncesince bunu yapmaları lazım. Bu aşının her insana indinde şekilde ulaştırılması gerekiyor ki, bu toy varyantlar ortaya çıkmasın” niteleyerek konuştu.

“Omicron varyantına huzur üçüncü düze behemehâl yapılmalı”

Omicron varyantı bulaşıcı kişilerde aşıların yanıtının ehliyetsiz bulunduğu hasebiyle bu cevabı bırakmak yerine dü düze aşının yetmediği, üçüncü düze aşıyı behemehâl gerçekleştirmek icap ettiğini aktaran Dr. Yerlikaya, laflarını şu şekilde sürdürdü:

“Şu an elimizdeki veriler bunu gösteriyor. Bizim bölgemizde, ilimizde hakkıyla döllenme oranları Türkiye'nin art kalınıyla karşılaştırıldığında baş döndürücü ceninisakıt oranda. Biz, bu Covid 19 pandemisine huzur en şişman bedeli verici bölgelerden biriyiz. Neredeyse gelişigüzel aileden indinde yurttaşımızı kaybettiğimiz indinde süreci geride bıraktık. Şu anda da süreğen rahatsızlığı olanlar, dokunmabana hastaları, muafiyet sistemini baskılayan tedavileri almakta bulunan eşhas kabil indinde ekip riziko gruplarına tanımlanmış ek düze aşıların veya anımsatma dozu aşılarının behemehâl tamamlanması gerekiyor. Aşı olgunlaşmamış bireylerinde behemehâl aşı olmaları gerekiyor. Bu hastalığın kimde nite indinde obje yapacağını bilemiyoruz. Şu an Türkiye'de gelişigüzel gündüz 200'ye andıran yurttaşımızı kaybediyoruz. Aslında Covid 19 pandemisi bitmedi. Bu resmi rakamlar. Resmi rakamların baş döndürücü daha üstünde şahsen Sağlık Bakanlığı kabilinden söylenen indinde obje var. Bu verilerin ötesinde dü kat, üç kat ölümü tığ elden Covid 19 hasebiyle kaybettiğimiz yurttaşımız oldu. Covid 19 hastalarına da ehliyetli zaman, ehliyetli bakım, ehliyetli tesisat açısında hastanelerde ayrılmadığı düşüncesince afiyet sistemimizin indinde ekip sıkıntıları mevcut. Bu sebeple de kaybettiğimiz baş döndürücü yurttaşımız oldu”.

Rıdvan Kılıç - Murat Başal

İLGİLİ HABER
Japonyada ihtiyarlama karşıtı aşı geliştirildi Japonya'da ihtiyarlama karşıtı aşı geliştirildi
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler