USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Sağlık

Okullarda Kovid-19 önlemleri ile artı hadise vaziyeti rehberleri güncellendi

Okullarda katılması müstelzim tedbirleri içeren acemi uygulamada, 10 çağ zarfında ayrımsız sınıfta 2. kat hadise çıkmış olduğu düşüncesince derslik öğrencilerinin tamamının andıran temaslı benimseme edilerek açıktan tahsile geçilme uygulamasına akıbet verildi.

Okullarda Kovid-19 önlemleri ile artı hadise vaziyeti rehberleri güncellendi
07-03-2022 19:33
Ankara

Milli Eğitim Bakanlığı; Sağlık Bakanlığı ve Bilim Kurulu'nun almış bulunduğu kararlar hesabına okullarda Kovid-19 tedbirleri kapsamında, temaslı ve tecrit uygulamalarında baştan düzenlemeye gitti. Bakanlık bu kapsamda, "Güncel Dönemde Kovid-19 Pandemisinde Okullarda Alınması Gereken Önlemler Rehberi" ve "Okullarda Kovid-19 Pozitif Vaka Çıkması Durumunda Yapılması Gereken Uygulamalar" ismi altında dü ayrı rehber yayımladı.

Kovid-19 Pandemisinde Okullarda Alınması Gereken Önlemler Rehberinde, salgının geldiği noktada tesirinin azalması, aşılamanın yaygınlaşması, maşeri yaşamı eskisine nispetle henüz az etkilemesi ile baş başa tahsil edilen önlemlerin, dünyada bulunduğu kabilinden Türkiye'de de camianın herhangi bir noktasında bunama şeklinde değil ferdî kurda uygulanmasının ehemmiyetli bir duruma geldiği vurgulandı.

Buna göre, bütün okullarda öğrenci, hoca ve personelin gereksinimi olması biçiminde kullanabilmeleri düşüncesince tam sayıda peçe Bakanlık çeşidinden gerçekleştirme edilecek. Okul içerisinde, eş alanlarda, sınıflarda, hoca odalarında peçe atılmış kutularının bulundurulması ve günce namına boşaltılmaları sağlanacak.

Öğrenci ve personelin pestil yahut risklilik durumları, MEB ile Sağlık Bakanlığı arasındaki data entegrasyonu yolu ile izlenecek ve okullara lazım tebligat yapılacak.

Milli Eğitim Bakanlığına ilişkin okullardaki bütün öğretmen, öğrenci, öteki görevliler ile ziyaretçi ve velilerin meslek bahçelerinde bariz bölgede peçe müstear zorunluluğu olmayacak. Ancak bütün öğrenciler, okuldaki gizli alanlara, dersliklere peçe ile gelecek. Gelişimsel problemi bulunan yahut peçe takmakta zorluk çeken füru düşüncesince ayrıklık olabilecek. Öğretmenler de ilkah durumundan özgür namına okulun gizli sahalarına girişlerinden itibaren, peçe takacak. Yiyecek meşrubat tüketiminin beklenir bulunduğu denli ayrı yıllarda gerçekleştirilmesine hizmet gösterilecek.

Yeni çağda de henüz geçmiş bulunduğu kabilinden sınıfların pencereleri öğrenciler düşüncesince riziko yaratmayacak halde bariz bırakılıp katıksız havalandırma sağlanacak ve gene meslek zarfında içtimai mesafeye ilgi edilecek. Ayrıca gösterilen rehberde, ibret sürelerinin de derslik boyutları ve mektepli sayısı dikkate alınarak 40 dakikayı aşmayacak halde planlanmasının akıllıca görüldüğü toprak aldı.

Veli ve ziyaretçilerin, müstevli devrinde beklenir bulunduğu denli meslek bahçesi de müdahale kazanmak az daha meslek içine girişlerine müsaade verilmemesi, solunum saatlerinin, meslek bahçesinde hareketli oluşmaması düşüncesince okulun fiziki kapasitesi ve mektepli mevcudu dikkate alınarak ayrımlı vakitlere doğacak halde ayarlanması, meslek bahçesinde öğrenciler arasındaki mesafenin içtimai mesafeye akıllıca bulunmasına hizmet gösterilmesi uygulamalarına bitmeme edilecek.

Ayrıca, hadise hızının ve bulaş riskinin faziletli bulunduğu ve ya hadise sayısında aniden yücelme tanıdık bölgelerde il ve kaymakamlık keyif müdürlükleri koordinasyonunda lazım tedbirler alınacak.

- Pozitif hadise yerinde öteki öğrencilerin belirti takip edeni yapılacak

Kovid-19 Pozitif Vaka Çıkması Durumunda Yapılması Gereken Uygulamalar Rehberi'nde ise anaokulu, kreşler, ilköğrenim ve lise kurumlarındaki hoca yahut öğrencilerden birinin Kovid-19 PCR testinin artı olması yerinde keyif kuruluşu çeşidinden strateji ve tedavisi yapılacak, bu isim okula bitmeme etmeyecek, bu sınıfta fariza meydan öteki öğretmenler ve öğrenciler okula bitmeme edecek.

Bu şahısların 7 çağ süresince minimum 2 ibret saati arayla ilki meslek girişinde kazanmak az daha günde dü kat belirti sorgulamaları yapılarak biberli ölçümleri gerçekleştirilecek ve bunlar pırtı dibine alınacak.

Okul girişinde belirti yahut faziletli ateşi belirleme edilen öğrencinin ailesi ile ivedilikle iletişime geçilerek keyif kuruluşuna yönlendirilecek. Bu sınıftaki öğrencilerin solunum saatinin öteki sınıflardan farklılaştırılması ve gizli bölgelerde peçe ve ara kurallarına uymaları sağlanacak.

Kovid-19 testi artı belirleme edilen hoca yahut öğrenci, Kovid-19 Salgın Yönetimi ve Çalışma Rehberine mucibince izole edilerek otama edilecek.

Yayımlanan rehberlerde, Sağlık Bakanlığı ve Bilim Kurulunun almış bulunduğu kararlar doğrultusunda 10 çağ süresince bire bir sınıfta 2. kat hadise çıkmış bulunduğu düşüncesince derslik öğrencilerinin hepsi benzeyen temaslı onama edilerek açıktan tahsile geçilmesi uygulaması da sona erdi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler