USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Sağlık

Okan Buruk: 'Liderlik koltuğundayız, burada kalmak istiyoruz'

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, İstanbulspor maçının peşi sıra meydana getirdiği açıklamada, "Liderlik koltuğundayız. Burada kalmak istiyoruz. Bunun düşüncesince de bugünden şimdi dobra peyda etmek zorundayız. Bunu da açık ortak biçimde biliyoruz" dedi.

Okan Buruk: 'Liderlik koltuğundayız, burada kalmak istiyoruz'
25-12-2022 23:06

Spor Toto Süper Lig'in 15. haftasında Galatasaray evinde karşılaşmış bulunduğu İstanbulspor'u 2-1 yenik etti. Maçın peşi sıra planlı matbuat toplantısında açıklamalarda mevcut Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk,

"Bugün karşılaşma evveliyat isteğimiz, hayalimiz, çağ böylelikle önder namına bu haftayı önder bitirmekti. Maçın böylelikle bunu yaşadık. Biraz sonuç 10 dakikadaki hem hile namına hem rakibe verdiğimiz vaziyet namına bunu az buçuk çirkin müşterek biçimde yaşadık. Yüzde beniz yengi luğu yaşayamadık. Böyle maçlar ve hakeza skorla olacak. İlk yarının 40 dakikalık bölümünde baş döndürücü faik oyandık. Gol pozisyonları vardı, direkten dönen toplar vardı. İkinci nısıf hâlâ muvazeneli geçti. 3. golü bulmamız gerekirdi. 3. golü bulsaydık hâlâ er maçı bitirebilirdik. Duran küresel gol yedik. 2-1 olunca hem rakibi hile içinde engelleme ettik, kılıç de az buçuk edisyon dibine girdik. Son 10 zaman ve önceki yarının 5 dakikalık kısmı haricinde umumi namına Galatasaray ekibi oyunu hâlâ baş döndürücü domine eden, hâlâ baş döndürücü konuma giren taraftı. Günün böylelikle 3 nokta ile bitirdik. Liderlik koltuğundayız. Burada kalmak istiyoruz. Bunun düşüncesince de bugünden hâlâ güzel edinmek zorundayız. Bunu da kesin müşterek biçimde biliyoruz" biçiminde konuştu.

"Sinirlenmemin nedeni, bedava müşterek biçimde eke gördü"

Uruguaylı topçu Lucas Torreira'nın soluk eke görerek cezalı bir vaziyete düşmesinin hatırlatılması ilişkin Buruk, "Sinirlenmemin nedeni, bedava müşterek biçimde eke gördü. Hakemin gayrı taraftan çıkartmak istedi, onun ortadan çıkacağım demesi, eke görmüş oldu ve cezalı bir vaziyete düştü. Buna sinirlendim. Bazen oyuncular tasar yapar. Onla ilgilendiren şeyimiz de yok. Bu hafta cezalı eğleşme düştü. Cezalı bulunan tek oyuncuyu tek yere götürmüyoruz. Burada patron egzersiz yapıyor. Burada patron gayrı arkadaşlarla baş başa egzersiz yapacak" niteleyerek karşılık verdi.

"Taktiksel müşterek yeğleme bulunduğu düşüncesince Sefervovic'i değerlendirmedik"

İsviçreli topçu Haris Seferovic düşüncesince ise Okan Buruk, "3 çağ evvela yürek maçımız vardı. Orada onu denedik. Bütün oyuncularımıza müddet vermeye çalışıyoruz. Bugün ona müddet vermedim. Orada Mertens'i önde görmek istedim, hareketliliğinden çevre ve oyunu yönetmesinden dolayı. Taktiksel müşterek yeğleme bulunduğu düşüncesince Sefervovic'i değerlendirmedik. talih vardığında kendini tanıt geçirmek zorunda. O da, kılıç de bunu istiyoruz. Bundan sonraları hâlâ güzel olma şansı onun elinde. Daha baş döndürücü çalışacağız. 3 kıta santrforumuz var. Burada müşterek yarışma var. En güzel bulunan çıkıp oynayacak. Hala Seferovic'e güveniyoruz, nasip da vereceğiz" ifadelerini kullandı.
Sakat futbolcuların durumlarıyla ilgilendiren de mütekellim Buruk, "Midtsjö'nün vaziyeti mükemmel anlaşılan değil. Oynayabilecek niteleyerek düşünüyoruz. Kazımcan'ın oynayamayacağını düşünüyorum. Icardi ile ilgilendiren meydan çalışmalarına başladı. Yakında adım adım şişko çalışmalara da başlatmayı düşünüyorum. Onun düşüncesince maksat namına seçtiğimiz karşılaşma Ankaragücü maçı namına görüyoruz. Her oyuncuya ihtiyacımız var" dedi.

"Taraftarlarımızdan beklentimiz ne olursa olsun dayanaklık geçirmek olmaları"

Kadrodaki halis muhlis oyunculara güvendiklerini kail Okan Buruk, "Süre alıyorlar en güzel biçimde uğraş etmeye çalışıyorlar. Belli oyuncular üstünden bunu kumanda etmek bana hata geliyor. Belki güzeşte seneden küsurat hasaralar var. Kadro baş döndürücü değişti. Geçen yılın tesirleri Galatasaray takımının üstünde bitmiyor. Sezon başı bunu ortadan kapatmak düşüncesince geldik. Bir taraftan ruhsal namına bunu yenmeye çalışıyoruz müşterek taraftan güzel olmaya çalışıyoruz. Taraftarlarımızdan beklentimiz ne olursa olsun dayanaklık geçirmek olmaları. Bütün oyuncularımıza dayanaklık geçirmek olmalarını isteyeceğim" dedi.

Belçikalı topçu Dries Mertens'in sansasyonel kullanmasının sorulması ilişkin Buruk, "Özellikle sonuç antrenmanda duran ferde çalışıyoruz. Dün de Mertnes ile çalıştık. Bu her daim çalıştığımız müşterek şey. Burada atışı özne baş döndürücü ehemmiyetli oluyor. Bugün Mertnes baş döndürücü ehemmiyetli kornerler kullandı. Bugün de bundan dü kıta gol bulduk. Sezon başlangıcında köşe gol bulamadık. Bu manada sevinçliyiz. Oyun içindeki golleri de atarsak hâlâ baş döndürücü sevineceğim" niteleyerek laflarını tamamladı.

Oğuzhan Ort - Enes Gümüş
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3355+13
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Alanyaspor3448+3
8Sivasspor3448-4
9Çaykur Rizespor3348-6
10Antalyaspor33450
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13Samsunspor3439-7
14MKE Ankaragücü3337-3
15Konyaspor3436-14
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler