USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Sağlık

Öğretmenlerin davranışları çocuklardaki kaygıyı azaltabilir

Deprem, sel, sıkıntı ve âşık üzere natürel afetler yetişkinlerde bulunduğu üzere çocuk denyo sağlığında da birtakımı menfi etkisinde bırakır bırakabiliyor. Bu cins süreçlerde evlatların kaygılarını yenmeleri düşüncesince ebeveynlerin birlikte evlatların öğretmenlerin

Öğretmenlerin davranışları çocuklardaki kaygıyı azaltabilir
20-02-2023 18:10

Deprem de su taşkını ve sıkıntı kabil natürel afetler ortada toprak almaktadır. Depremin başka natürel afetlere uyarınca gösterge vermeden gelmesi yetişkinler derece çocuklarda da negatif derun bilimsel etkisinde bırakır bırakabilmektedir. Ayrıca sayısal mazruf mecralarında gösterilen devinim görüntüleri de çocuklarda kaygıya bozukluk olabilmektedir. Meydana mevrut Kahramanmaraş merkezli depremin peşi sıra okullarda boşluk tatilin uzatılmasının çocuklar üstünde ayrımlı tesirleri tetikleyebileceğini kail Medicana Sağlık Grubu'ndan Uzman Klinik Psikolog Selin Küçük, “Deprem zımnında ertelenen meslek döneminin esasen başlamasıyla öğretmenlere çocuklardaki kaygının azaltılmasıyla baş başa şişman görevler düşmektedir” dedi.

Öğrencilerin hislerini itaat etmek gerek
“Büyük natürel afetlere ilişkin dirilik kayıplarının da yaşandığı zorba yıllarda ister aileler gerekse öğretmenler şişman kaygılar ortamında olabilmektedir. Ancak rahat müşterek durum benimseyip çocuklar üstünde depremin oluşturduğu derun bilimsel etkilerin üstesinden gelebilmek mümkündür” diye laflarına bitmeme fail Uzman Klinik Psikolog Selin Küçük, “Özellikle de okulların esasen başladığı günlerde eğitimcilerin elden derslere doğmak hesabına evlatları dinlemesi ve onları anlamaya emek harcaması akıllıca olacaktır. Çocukların devinim kabil natürel afetlerin sürecinde evlerde neler yaşadığını aşina olmak yada öngörülerini tamim etmek aşırı olanaklı değildir. Çocuklardan birileri akrabalarını yitirmiş olabilir, natürel kıyamet dönemini deneyimlemiş kabil yahut esefli anne babalarıyla baş başa devir geçirmiş olabilir. Bazı çocuklar da içtimai iletişim araçları üstünden makul sıfır görüntülerle karşılaşmış olabilir. Bu sebeple eğitimcilerin okulun evvel günlerinde onların hissettiklerini dinlemeye devir ayırması müspet müşterek davranış olacaktır” dedi.

Öğretmen şimdi aşırı dost tavrı benimsemeli
Öğretmenlerin yaklaşım tavrının da ehemmiyetli bulunduğunu aktaran Selin Küçük, “Çocukların hakeza yıllarda akıllıca müşterek halde dinlenmesi ve dinleme sırasında öğretmenden fazla dost tavrı sergilenmesi müspet etkisinde bırakır oluşturacaktır. Her çocuğun natürel kıyamet sürecinde tavrı ayrımlı olabilir. Kimi çocuk kesmek ezbere konuşurken, kimi de içerisine kapanıp tek konuşmayabilir. Bu sebeple çocuklar gözlemlenmeli hitabı düşüncesince katiyen zorlanmamalı. Eğer çocuklarda alışılmışın haricinde davranışlar var ise bu evlatların behemehâl travmalarla ilgilendiren etkin uzmanlara yönlendirilmesi gerekir” biçiminde konuştu.

Oyun zamanlarına evleviyet tanınmalı
Oyun oynamanın da bu süreçte asistan olacağını hatırlatan Küçük, “Öğretmenlerin çocuklarla iletişimindeki asliye hedeefin neyi sorduğunu idrak etmek olmalı. Çocukların sordurulmuş bulunduğu sorulara esasen def karşılık verilmemeli ve karşılık verirken de akıllıca yanıtlamaya dikkat gösterilmelidir. Birinin anlattığından başkası kaygılanabileceği düşüncesince ilzam etmek hesabına ‘Çok nesne bildirmek istiyorsun farkındayım, aşırı nesne duymuşsun, görmüşsün teneffüste detaylıca seni itaat etmek istiyorum' biçiminde manipülasyon yapılması makul müşterek yaklaşım olacaktır. Ayrıca bilimsel niteliği bulunan muvaffakiyet ve ibret anlatımı indinde streslerini, kaygılarını atabilecekleri akım alanları ve dubara zamanlarına evleviyet tanınmalı” ifadelerini kullandı.

Öğretmenler müşfik ve sakıncasız yaklaşmalı
Küçük laflarını şu halde sonlandırdı:
“Öğretmenlerin de natürel afetleri deneyimlememiş bulunduğu unutulmamalı. Burada öğretmenlerden muhtemel evlatların esans sağlığını ıslah etmek değil onların emniyette olduklarını hissettirmektir. Öğretmenlerin bu süreçte şimdi hoşgörülü ve müşfik olması ehemmiyet taşımaktadır. Ayrıca eğitimcilerin kişi his durumlarını anlaması ve ona uyarınca makul tavrı belirleyip düzgün davranması da küçüklere bulunan yaklaşımları onlarla bulunan iletişimiz açısından ince altın olacaktır.”

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Çaykur Rizespor3449-6
8Alanyaspor3448+3
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor33450
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13Samsunspor3439-7
14MKE Ankaragücü3438-3
15Konyaspor3436-14
16Gaziantep FK3434-15
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler