USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Sağlık

'Öğrenilebilecek en karmaşık insan davranışı: Beslenme'

Atlas Üniversitesinde planlı SOS Beslenme Yaklaşımı Sertifika Programı'nda yetişek verici Dr. Kay Toomey, çocuklarda tanıdık tagaddi sorunlarının ağız ağıza evlatların yahut ebeveynlerinin zihniyle ait değil, evlatların bedenleriyle ait bulunduğunu anlatım etti.

'Öğrenilebilecek en karmaşık insan davranışı: Beslenme'
01-02-2022 12:56

Atlas Üniversitesi'nde, Toomey & Associates Inc. Başkanı ve STAR Enstitüsü Beslenme Kliniği Klinik Danışmanı Dr. Kay Toomey ve Colorado Denver Üniversitesi Tıp Fakültesi Pediatri Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Erin Sundseth Ross'un sunumuyla SOS Beslenme Yaklaşımı Sertifika Programı düzenlendi. Atlas Üniversitesi ve DİLGEM iş birliğiyle, interdisipliner ortak ayn açısıyla planlı eğitimlerde ‘Beslenme Sorunları', ‘Beslenme Terapisi Seçenekleri', ‘Motor Beceri Edinimi', ‘Duyusal Beceri Edinimi', ‘Beslenme Sorunlarının Değerlendirilmesi' eğitimleri verildi.

Eğitimlerin arkası sıra Sağlık Bilimleri Fakültesi Dil ve Konuşma Terapisi Bölümü'nün, infaz araştırı merkezi ve laboratuvarlarını gezen Dr. Toomey ve Dr. Ross dünyanın baş döndürücü eşsiz üniversitelerinde hakeza olanaklar bulunduğunu ve bu üniversitedeki gençlerin baş döndürücü bahtlı bulunduğunu tabir etti.

‘SOS Beslenme Yaklaşımı' yetişek programına ve bilimsel niteliği bulunan çalışmalarına ilişkin açıklamalarda mevcut Dr. Kay Toomey, bu programı, ilkin 6 ay ve 5 gözyaşı arası evlatların er tanılanması üstünde yoğunlaşan ve çocuklardaki (0-18 gözyaşı aralığı) tagaddi ve nema sorunlarının değerlendirilmesi ve terapisi düşüncesince geliştirilmiş disiplinlerarası ortak yaklaşım kendisine tanımladı. Dr. Toomey, SOS içinde tagaddi ve nema sorunları bulunan evlatların değerlendirilip dinamik biçimde yönlendirilebilmeleri düşüncesince duruş, duyu, motor, davranış/öğrenme, afiyet ve tagaddi ile ait rastgele husus uzun ve tümleşik ortak iyilikle ele alındığını tabir etti.

Yaklaşık 30 senedir tagaddi problemi canlı çocuklarla dinamik ve tagaddi dendiğinde akla mevrut önceki adlardan bulunan Dr. Kay Toomey, bu bölgede çalışmaya nite değişmeyen verdiğini ve SOS Beslenme yaklaşımına ilişkin hepsi bilgileri aktarırken, tagaddi hesabına dinamik profesyonellerin insan vücudunu ve zihnini baş döndürücü güzel idrak kılmak mecburiyetinde bulunduğunu tabir etti. Dr. Kay Toomey şöyle konuştu:

Çocuklar illet kemirmek yemez?
“Çocuk psikolojisi eğitimi aldım ve 1980'lerin ortalarında Gastrostomi Tüpü yerleştirilmiş ortak evladı değerlendirmem istendiğinde ortak hastanede çalışıyordum. Tıbbi Ekip, bu çocuğun tagaddi problemlerine ebeveynlerin illet olduğuna inanıyordu ve benden aileye müteveccih ortak engelleme uygulamam istendi. Bu bebek ve ailesi hakkında değerlendirmelerimin ortak parçası olarak, ebeveynlerin eksiksiz bulunduğunu ve her insanın onlardan yapmasını istediği rastgele şeyi yaptığını keşfettim. Ancak, çocukları, anne babalara çocuklarını beslemeleri söylenen yemekleri yiyecek becerisine ehil değildi. Bu vakanın ortak kararı olarak, kollar kemirmek yemediğinde ebeveynlerin illet suçladığını öğrenmekle ilgilenmeye başladım. Bu, araştırmanın gösterdiği bilinçlilik ebeveynlerin vakaların elden yüzdelik 3-8'inde tagaddi sorunlarının sebebi bulunduğunu keşfetmeme illet oldu.

“Beslenmenin, öğrenilebilecek en karmaşık insan davranışı bulunduğunu öğrendim”
Ayrıca beslenmenin, rastgele birimizin yapmayı öğreneceği en karmaşık insan davranışı bulunduğunu ve tagaddi problemi bulunan ortak çocuğun şümullü ve akıllıca ortak biçimde değerlendirilmesinin, insan işlevlerinin 7 ayrımlı sahasının değerlendirilmesini gerektirdiğini de öğrendim. Çevreye / aileye beslemek bu 7 alandan elden biridir. Bu vaka, beni tagaddi güçlüğü çekici evlatları görmek ve otama kılmak düşüncesince disiplinler arası ortak izlence geliştirmeye motive etti. Beslenme güçlüğü çekici ufaklıklara ve ailelerine benzer bulunan en müzahir yollarla iane etmeye baş döndürücü kararlıyım. Ne anne babaları ne de evlatları zorluklarından ötürü suçlamaya inanıyorum. Ailelerinin gerekseme duyduğu değişimleri yapmalarına müzakere görevlisi kazanmak düşüncesince çocuklarla ve aileleriyle birleşmemiz gerektiğine inanıyorum.

“Bir bebek kemirmek yemiyorsa bedeninde kusur revan ortak şeyler vardır”
Ebeveynler ile tagaddi profesyonellerin ortak arada olmaları gerektiğine inandığımız düşüncesince odağımızı tagaddi güçlüklerine ve bu sorunları elan kapsamlı, müspet ve müzahir ortak biçimde nite çözeceğimize kaydırdık. ‘Yeme Basamakları', evlatların elan degaje ortak yelpazede elan besleyen yemekleri yemeyi öğrenmelerine müzakere görevlisi kazanmak düşüncesince profesyonellere ve anne babalara kere gösterdi. Beslenme sorunlarında ‘Duyusal İşlemleme' konularının rolünün anlaşılması ve Gelişimsel Gıda Çeşitliliği, ortak bebek kemirmek yemediği devir bunun vücutlarında ortak şeylerin akıllıca biçimde çalışmamasından kaynaklandığını göstermeyi ve doğrulamayı sağladı. Beslenme sorunları ağız ağıza evlatların (veya ebeveynlerinin) zihniyle ilgili değil. Çalışmalarımız kararında profesyoneller tagaddi sorunlarının ağız ağıza evlatların bedenleriyle ilgili bulunduğunu anladılar.”

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3355+13
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Alanyaspor3448+3
8Sivasspor3448-4
9Çaykur Rizespor3348-6
10Antalyaspor33450
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13Samsunspor3439-7
14MKE Ankaragücü3337-3
15Konyaspor3436-14
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler