USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Sağlık

Öğrencilere sınav öncesi fast food uyarısı

Hafta sonu yapılacak bulunan darülfünun imtihanı öncesinde özelikle tagaddi dair tavsiyelerde ve uyarılarda mevcut Prof. Dr. Canan Hecer, “Gençlerimiz ortada baş döndürücü bir tomar yayılmış bulunan fast food yiyecek alışkanlığının bu süreçte kesilmesi lazım. Son günlerde

Öğrencilere sınav öncesi fast food uyarısı
16-06-2022 17:03

Milyonlarca mektepli bu hafta sonu yapılacak bulunan darülfünun imtihanı ile geleceklerini belirleyecek geçmiş adımı atacaklar. Yıllarca hazırlanılan sınav öncesi hem kalan endişe bununla beraber tagaddi trendleri karşı başvuru ve uyarılarda mevcut Prof. Dr. Canan Hecer, başta fast food tüketimine özen çekti. İstanbul Esenyurt Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Canan Hecer, öğrencilerin sınav kaygısı ile ilgili, “Sınav kaygısının gerçek sebebi muvaffakiyetsizlik korkusudur. Doğru dozda endişe iyidir. Sizi çalışmaya iter. Ama ilavesi giriş ağrısı, işkembe bulantısı, toplumdan tenkil kabilinden aksi etkisinde bırakır yaşatır. Burada en ehemmiyetli benek herhangi ortak şeyden önce müspet düşünmek. Bunun hemen yaşamda ortak derece bulunduğunu benimseme ederek hemen elimizden geldiği kadarını yapmalıyız. Burada ailelere de aşkın iş düşüyor aslında. Çocukların üstünde sınav kaygısını yükseltecek konuşmalardan ırak durmalıyız” dedi.

“Fast food alışkanlığı kesilmeli”
Sınav öncesi yiyecek içme-içme alışkanlıklarına da yer veren Prof. Dr. Canan Hecer, dışarıda fast food tüketiminin bu süreçte kesilmesi icap ettiğini hatırlatarak, “Genç çocuk dışarıda aşkın ortak tomar fast food tüketiyor. Sınav öncesi bu alışkanlıklarını kesmeleri gerekir. Son günlerde giriş döndürücü yağlı, giriş döndürücü mayonezli, bozulmaya yatkın, dışarıda aşkın beklemiş köfte ve tavuk kabilinden ürünleri aşkın yeğleme etmesinler. Çünkü besin zehirlenmesi namına sonuç devirde bildiğiniz bu şeklinde rota virüs enfeksiyonu aşkın yaygın. Şiddetli cır cır ve işkembe bulantısı ile karşımıza çıkan ortak enfeksiyondur. Aynı sürede biberli de yapar. Sınav öncesi hakeza ortak nesne ile karşılaştığınızda demoralize olursunuz, pestil namına sınava odaklanamazsınız. Bu nedenden behemehâl dışarıda yiyecek alışkanlıklarını kessinler” biçiminde konuştu.

“Sınav sabahı behemehâl ortak kahvaltı”
Nasıl beslenilmeli noktasında da tavsiyelerde mevcut Canan Hecer, “Hafif, protein ağırlıklı beslenmeye ehemmiyet versinler. Sınav sabahı behemehâl ortak kahvaltı yapsınlar. Kahvaltısız gitmesinler ve o kahvaltıda behemehâl haşlanmış yumurta, az buçuk peynir, kepekli veya dört dörtlük buğday ekmeği tüketebilirler. Sıkılmış kâr suyu içebilirler. Çay içeceklerse belirgin ortak çay olabilir” sanarak konuştu.

“Ani glikoz krizine bariyer kazanmak gerekiyor”
Basit diyabet hastalığı tüketimi kararı aniden diyabet hastalığı düşüşlerine de özen çekici Hecer, bunun önüne devredilmek düşüncesince kâr önerisinde bulunarak, “Tabii ki de beynin yakıtı diyabet hastalığı kısaca glikoz. Yani kılıç glikoz aldığımızda beynimiz çalışıyor yalnız dümdüz diyabet hastalığı değil. Bir zerre çikolata yediğimizde veya kesin şeker, o enstantane sizin glisemik indeksinizi yükseltir ancak düşme aşkın aceleci olabilir ve aşkın aceleci acıkırsınız. Bunun namına meyve, dört dörtlük tahıllı makarnalar veya ekmekleri yeğleme edebilirler. Çünkü sınav haset aniden glikoz krizine bariyer kazanmak gerekiyor” dedi.

“Yeme arzusu olmayanlar zorlanmamalı”
Son namına da yiyecek arzusu sıfır insanların üstüne gidilmemesi icap ettiğini aktaran Hecer, “Özellikle anksiyete dediğimiz vakadan ve endişe bozukluğundan çevre değişik tepkiler oluyor. Ya iştiha aşkın artıyor veya yiyecek arzusu olmuyor. Yemek istemeyeni zorlamamak lazım. Zorlamak namüsait teper filhakika bol şeyler yemeleri kifayetli olacaktır” niteleyerek laflarını sonlandırdı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3558+13
4Beşiktaş3554+6
5Başakşehir FK3452+7
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3449-3
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor3445-3
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3436-14
17Gaziantep FK3434-15
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler