USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Sağlık

'Obezite tedavisinde mide balonu ve botoks birlikte uygulanabiliyor'

Doç. Dr. Murat Kanlıöz, "Geliştirdiğim ve akla yatkın hastalara uyguladığımız bu yöntemde, mide botoksu ve mide balonu işlemleri birlikte uygulanıyor. Mide çıkışına cerrahi yapılmaksızın fizyolojik serum enjeksiyonu yapıyoruz. Eş zamanlı namına botoks da yapıyoruz. Fakat b

'Obezite tedavisinde mide balonu ve botoks birlikte uygulanabiliyor'
12-01-2022 14:38

Medicana Bahçelievler Hastanesi Genel Cerrahı ve Obezite Uzmanı Doç. Dr. Murat Kanlıöz, mide balonu ve botoksun birlikte uygulanmış olduğu formül dair açıklamalarda bulundu. Kendi soyadını vererek geliştirdiği 'Kanlıöz Tekniği'nin, 16 gözyaşı üstündeki akıllıca rastgele bir hastaya uygulanabileceğini tamlayan Doç. Dr. Kanlıöz, "Benim geliştirdiğim ve akıllıca hastalara uyguladığımız bu yöntemde mide botoksu ve mide balonu işlemleri birlikte uygulanıyor. Mide çıkışına cerrahi olmaksızın fizyolojik serum enjeksiyonu yapıyoruz. Eş zamanlı adına botoks da yapıyoruz. Fakat bunu yaparken yapı açısı, derinliği ve ne katmanlara botoks uygulanacağı başarıda belirleyici deli dolu fiil oluyor. Yaş aralığında rastgele bir kısıtlamamız yok. Hastanın 16 yaşın üstünde olması yeterli. Uyumlu hastaların ortalamasını aldığımızda hastalarımız sayı farkı yüzdelik 18 kilogram verdi. En baş döndürücü kilogram sağlayan hastamız beden ağırlığının yüzdelik 35'ini kaybetti. 6 ay süresince izleme ettiğimiz hastalarda bu neticelere ulaştık. Mideyi kabul etmek adına seçenek tedavi yöntemlerine yönelme arayışı ile bu yöntemin değerli akıbet verdiğini keşfettik. Bu yöntemi civar kere uygularken 150 denli akıllıca hastayı tedavi sonuna denli izleme ettik. Tedavilerin böylelikle zayıflayamayan hastalanmış yoktu. Bu yöntemimiz arsıulusal hakemli bir dergide de arazi aldı. Bu tekniğe 'Kanlıöz Tekniği' adını verdik. Cerrahi kısıtı bulunan yahut cerrahiden rahatsız bulunan hastalarda bu yöntemi uygulamakta rastgele bir bariyer yok" halinde konuştu.

“İstenildiği denli et, tavuk ve er bezi yenilebilir”

Hastaların dalgın bir halde istediği derece yemeye bitmeme etmesinin muvaffakiyet şansını düşürdüğünü kail Doç. Dr. Kanlıöz, “Obezitenin oluşumunda ya beslenmeyle ilişik yada aileyle ilgili ve sosyokültürel alışkanlıklar derece nice etmen var. Yetiştiği karı yapısı, büyüdüğü içtimai mekân nice etmen obeziteyi tetikliyor. Obezite tedavilerinde hastalar bizimle temasını kopardığında muvaffakiyet şansımız azalıyor. Hastanın kafasındaki idrak banko ‘Ben bu işlemi yaptırdıktan sonraları istediğim derece yiyip içmeye bitmeme ederim' olmamalı. Hasta likit şeker, şeker, buğday, arpa pirinci derece karbonhidrat içeren ürünleri bitirse caba baş döndürücü az tüketmelidir. Bu metotta şurası söylemem gerekir; bir ad karbonhidrat ve diyabet hastalığı tüketmediği takdirde isterse günde 5 kilogram et caba bitirse yada günce 20 parça er bezi yese caba kilogram almaz, tersine vermeye bitmeme eder. Hastanın bu mevzuda bizimle mevzun olması baş döndürücü önemli. Hasta ısrarla diyabet hastalığı ve karbonhidrat tüketmediği müddetçe banko kilogram vermektedir" dedi.

“Hasta kilogram veremiyorsa nedeni pilor bozukluğu olabilir”

Bazı hastaların kilogram vermesinin önündeki engelin mide çıkışında arazi düzlük pilor bozukluğundan kaynaklandığını kail Doç. Dr. Kanlıöz, problemi belirleme ettikten sonraları muvaffakiyet oranının yüzdelik 200 arttığını söyledi. Doç. Dr. Kanlıöz, “Bir yıl içinde kestirmece 180-190 kere iç görüm yaptım. Tekniğimden evvela bu hastaların bir bölümü kilogram veremiyordu. Daha sonraları kilogram veremeyen hastalarıma yaptığım iç görüm görüntülerini tekerlek tekerlek tamamı bilgileri ile incelemeye başladım. Uzun incelemelerim kararı bazısı hastalarda mide çıkışının pilor denilen, mide ile bumbar arasındaki bağlantıyı sağlayıcı kısmın akıllıca olmadığını gördüm. Pilor yapısı sinirli hastalarda yenilenler çabucak bağırsağa geçiyor ve elden endoskopik tedavi işe yaramıyordu. Ek bir obje gerçekleştirmek gerekiyordu. Şu anda botoksa ek adına pilorda yaptığımız muamele ile beraber bizim başarımız yüzdelik 200 oranında arttı. Daha evvela kilogram veremeyen hastalarımız da kilogram vermeye başladı. Bu fen de geçenlerde tarafımca isimlendirilecek ve yayınlanacak" diyerek konuştu.

Doç. Dr. Kanlıöz, laflarını şu biçimde tamamladı: "Vücut Kitle Endeksi baş döndürücü faziletli bulunan bazısı cerrahiye duhul şansı sıfır hastalarımıza bu yöntemi ferah ferah uygulayabiliyoruz. 12 sayaç kıtlık sonrası iç görüm yapıyoruz. Kan sulandırıcı derman kullanıyor ise 5 gündüz süresince bu ilacı kesmeli. Kestikten sonraları bir gündüz öncesinde tün ezanı sayaç 10'dan sonraları bir obje yiyip içmiyor. Endoskopide midede işlemi yapmamıza bariyer zanlı ur yada tümör, deli dolu nezif ve enfeksiyon derece bağlam bulunmayan ise bu tekniği uygulayabiliyoruz. Tarama yapmış oluyoruz. Bir nevi hastalanmış iç görüm check-up'ından önceki oluyor. Uyguladıktan sonraları hastayı kestirmece 2 sayaç rüyet altında tutuyoruz. 2 sayaç sonraları hastalanmış günce hayatına dönüyor. Hastanede yatış olmuyor".

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler