USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Sağlık

Modern çağın büyük sorunu: ‘Erteleme hastalığı’

Halk ortada tecil hastalığı adına bildik "Procrastination", akıbet zamanlarda artmaya başladı. Modern dönemde kalan hastalığa nazarıitibar çekici Klinik Psikolog ve Psikoterapist Murat Paker “Son 10-20 yılda psikoterapide de derece derece elan aşkın karşılaştığımız illet to

Modern çağın büyük sorunu: ‘Erteleme hastalığı’
27-07-2022 16:05
Erteleme sorunuyla ilişik dü asliye eğilimden konuşmak beklenir bulunduğunu kaydeden Paker, “Bir tanesi bir çok insanoğlunun kişi kabiliyetlerine seslenme fail şeylerden artma gerçekleştirmek durumunda kalmış bulunduğu işler, kullanmak durumunda kaldıkları okullar, berhayat olmak durumunda oldukları ortam, mekan vb. şeyler yüzünden tatminsizlik dozunda artım var. Diğeri ise içtimai iletişim araçları ile gelişigüzel şeyi görüyoruz, ayrıksı hayatlara delil oluyoruz. Yaşadığımız bilgelik çağlarında bilgisayarların, içtimai medyanın, reklamların, cenah film film filmlerin aşkın çabuk mütebeddil ve bizim birlikte derinti arzumuzu çabuk ve derin şekilde uyarıcı ve dikkatimizi kolaylıkla dağıtabilecek aşkın ensesi kalın birlikte evren var. Bu dünyanın ortamında birlikte derinti şeye delil oluyoruz. Kendi hayatlarımızda yaptığımız işlerde yabancılaşmışken, sıkıcılık dozu artmışken o sıkıcılığı giderebilecek ayrıksı hayatlara mevhum adına aşkın kolaylıkla erişebiliyoruz. Zengin dünyalar, bozulmamış dünyalar, mülevven hayatlar, garip zenginlikler, mevcudat bunları aşkın bedava hepsi görebiliyor vaktiyle bunlar bu denli görülmüyordu.

Dolayısıyla kişi hayatlarımızın sıkıcılığının altında elan da birlikte tomar eziliyoruz. Günümüzde ayrıntılar tablet, telefon, diziler kabil etkenlerle dirilik sıkıntısına götürüm etmeyi sağlam öğrenmeden büyüyor. Böyle yetişen acemi nesiller başağrısı müstelzim işlerle karşılaştıklarında o işlere kalkmak ve çabalamak namına o işleri oldukça talik şeklini elan bedava seçebiliyorlar. Bu umumi adına birlikte öz sıkı sorunu. Erteleme sorunun en asıl neticelere tarz açmış bulunduğu alanlardan bir tanesi de keyif alanıdır. Birçok insanoğlu kişi keyif kontrollerini yaptırmayı ertelemekte ve bu nedenle ağırbaşlı neticelerle karşılaşabilmektedir. Bu mevzuda burada bahsettiğimiz dinamiklere ek adına elan kompleks ayrıksı dinamiklerin varlığından da konuşmak mümkündür” dedi.

“Mükemmelliyetçilerin talik sorununa yakalanma ihtimalleri yüksek”

Mükemmelliyetçilik niteliğine erbap şahısların talik sorununa yakalanma ihtimalleri faziletkâr bulunduğunu tabir fail Paker, “Bu şahsiyet niteliği dü şahsiyet tarzı ile ön planda görüldüğü söylenebilir. Bunlardan bir tanesi takıntılı (takıntılı) şahsiyet tarzı. Katı, birlikte tomar kaideci birlikte tarz. Mesela imtihan mevcut çalışılması lazım, ancak çalışmaya başlanabilmesi için, evin, odanın, masanın aşkın derli toplu, aklık bozulmamış olması lazım, onlar olmaksızın çalışmaya başlanamıyor. Bu sebepten dolayı aşkın devir harcanabiliyor, mesuliyet talik yapılabiliyor. Ya da narsisistik şahsiyet tarzı ile mükemmeliyetçilik bu defa kendini gösterme, fanatik olunabilecek derecede birlikte başarım sergileme gereksinimi üstünden ortaya çıkabiliyor. Bu kurda birlikte başarım garantisi aksi taktirde çokça talik davranışı devreye girebiliyor” biçiminde konuştu.

Tedavide talik dozu önemli

Hastalığın tedavisinde talik sorunun dozunun ehemmiyetli bulunduğunu kaydeden Paker, “Hafif dozlarda, yaşamı zorlaştıran ancak aşkın ağırbaşlı sıfır dozlarda oluyorsa hevesli desteğe lüzum olmaksızın ferdin kişi fikren yaklaşan etrafı ile konuşarak ilgi etmesi ehliyetli olabilir. Ancak talik sorunu kronikleşmiş ve aşkın ağırbaşlı sorunlar çıkartıyorsa o devir hevesli birlikte iane mukteza olabilir. Profesyonel yardımda da elbette birlikte derinti ast tipi, ast mekanizması, dinamiği bulunduğu düşüncesince o ferdin bozukluk hakeza birlikte probleme erbap olduğu, nite birlikte sorunu olduğu, ne kaynaklardan beslendiğinin dobra anlaşılması gerekir. Bunun ne cins birlikte hissî geri plana erbap bulunduğunun dobra anlaşılıp oradaki gerilimlere çatışmalara oradaki muhtelif alım satım örüntülerine müteveccih birlikte tedavi çalışmasının yapılması gerekir. Değişik tedavi şekilleri kullanılabilir. Ama burada ehemmiyetli bulunan sathi kurda hemen birtakımı ödevler vererek, dümdüz birtakımı müdahalelerle ferdin kendisini zorlayarak tutum değişimleri gerçekleştirmek yerine, alttaki yatan sebeplerin anlaşılıp o insana hususi birlikte ilişkisellik ortamında yaklaşabilen tedavi modellerin kalımlı başkalık oluşturabilme düzeyinde elan çarpıcı olabileceğini söyleyebiliriz” dedi.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Çaykur Rizespor3449-6
8Alanyaspor3448+3
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor33450
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13Samsunspor3439-7
14MKE Ankaragücü3438-3
15Konyaspor3436-14
16Gaziantep FK3434-15
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler