USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Sağlık

'Minimal invaziv kapak cerrahisi açık kalp ameliyatına göre daha avantajlı'

Kalp kapakçığı değişiminde asgari invaziv kapak cerrahisinin açık kalp ameliyatına göre daha avantajlı ortak formül bulunduğunu tamlayan Prof. Dr. Gökçe Şirin, bu formül sebebiyle hastaların hastanede yatış süresinin nısıf yarıya kısaldığını ve taburculuk sonrası dirim

'Minimal invaziv kapak cerrahisi açık kalp ameliyatına göre daha avantajlı'
18-11-2021 10:49
18-11-2021 10:49
Medicana Bahçelievler Hastanesi Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Gökçe Şirin, asgari invaziv kapak cerrahisi dair açıklamalarda bulundu. Kalp kapakçığı değişiminde asgari invaziv kapak cerrahisinin açık kalp ameliyatına göre daha avantajlı birlikte formül bulunduğunu tamlayan Prof. Dr. Şirin, bu formül yardımıyla hastaların hastanede yatış süresinin nısıf yarıya kısaldığını ve taburculuk sonrası hayat standardını art kazandığını vurguladı.

Kalp kapakçığı onarımı ve değiştirmek işlemlerinin derinliğine senelerdir kalp ve doğa cerrahisi dalında en yoğun meydana getirilen operasyonlar ortada arazi aldığını tamlayan Prof. Dr. Şirin, asgari invaziv girişimler yardımıyla istenmeyen durum riskinin azalması ve ameliyat maliyetinin düşmesi kabil ayrışık avantajlara da değindi.

Prof. Dr. Şirin, laflarına şöyleki bitmeme etti: "Minimal invaziv kapak cerrahisini akilane anlayıp değerlendirebilmek düşüncesince ilk evvela kalp yetmezliği yahut kalp kapakların daralması probleminden konuşmak gerekiyor. Kalp kapaklarının işleyişine ve kalp sağlığı üstündeki etkisine değinecek olursak, kalbin asliye rolü murdar düşünce akciğerlere, bembeyaz düşünce ise vücuda pompalamaktır. Bu doğrultuda kanın akın kısmını arkalamak düşüncesince kalp odacıkları ortada yegâne taraflı kapaklar arazi alır. Bu kapaklarda parasızlık yada yetmezlik gelişme göstermesi yerinde içki akilane akın kısmını strateji edemez ve art kaçar. Bunun kararında kalp akciğerlere yada vücuda göndermesi müstelzim düşünce gönderemez ve hun dolaşımı sisteminin bozulmasına ilişkin yerine hem organlar bununla beraber kalp hasar görebilir. Kapak cerrahisi operasyonlarının amacı, ehliyetsizlik yada parasızlık tanıdık bu kapakları dönmek yahut onarmaktır. Açık kalp ameliyatı ile meydana getirilen kapak değiş operasyonlarına oldukça aşırı daha çalışan ve aceleci hal sağlayıcı asgari invaziv cerrahi seçeneğinde, vücuda kısaca 4 santimlik önemsiz birlikte kesi ile girilir ve sonunda döş bölgesinde açık kozmetik ayıp oluşmaz".

"Bu formül ile kapak yetmezliği ve darlığı problemleri otama edilebilir"

Minimal invaziv kapak cerrahisinin avantajlarına da yer veren Prof. Dr. Şirin, "Minimal invaziv kapak cerrahisi ile kapak yetmezliği ve darlığı problemleri aceleci ve çalışan biçimde otama edilebilir. Bu formül alışılagelen cerrahiden değişik diyebiliriz. Küçük kesi ile kalp kapakçığı değiştirmek ve tamirinde marazlı ağrıyı öbür ameliyat yöntemine nazaran aşırı daha az hisseder ve dert şikayeti ameliyat sonra çabucak azalır. Hastanede yatış süresi en karmakarışık hastalarda caba nısıf yarıya kısalır ve hastalar taburculuk sonrası iş ve içtimai geçinme aceleci biçimde devir sağlayabilir. Göğüs kemiği kesilmediği düşüncesince hem mızrap hasarı önlenmiş kabil bununla beraber ciltte operasyona ilişkin ağırbaşlı kozmetik ayıp meydana gelmez. Minimal invaziv girişimlerin çoğunda bulunduğu kabil kalp kapakçığı operasyonunda da adım kaynaklı içki kaybı minimal kurda kabil ve bu sayede hastaya içki nakli gerçekleştirmek bile gerekmeyebilir. Daha ilk açık kalp ameliyatı geçirmiş hastaların ikinci birlikte ameliyat geçirmesi genellikle zorlaşır fakat önemsiz kesi ile meydana getirilen girişimlerde bu dezavantaj ortadan kalkmış olur" ifadelerini kullandı.

Prof. Dr. Şirin, "Kalp kapakçığı değiştirmek ve tamiri kalpte ve kalp damarlarında mevcut topu topu kapakçıklara uygulanabilir. Bunun haricinde asgari invaziv adım yardımıyla bundan sonra kalp deliklerinin kapatılması, kalpte kişileştirme edilen kitlelerin çıkarılması, ayrışık dizem bozukluklarının düzeltilmesi ve koroner bypass operasyonu kabil ayrışık girişimlerin önemsiz kesi ile yapılabilmesi mümkündür. Dolayısıyla bu tanıları almış topu topu hastalar asgari invaziv adım ile otama edilebilir. Minimal invaziv cerrahi uygulamalarının çocukluk ayrıca bazısı hallerde bebeklik dönemi düşüncesince emniyetli bulunduğu söyleyebilirim" dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3799+64
2Fenerbahçe3796+62
3Trabzonspor3764+17
4Başakşehir FK3758+10
5Beşiktaş3756+6
6Kasımpaşa3753-4
7Alanyaspor3751+3
8Sivasspor3751-8
9Çaykur Rizespor3750-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3743-8
13Kayserispor3742-12
14Gaziantep FK3741-8
15Konyaspor3741-11
16MKE Ankaragücü3740-4
17Hatayspor3738-9
18Fatih Karagümrük3737-5
19Pendikspor3737-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler