USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Sağlık

Mide baypass ameliyatı oldu, 177 kilodan 59 kiloya düştü

Almanya'da canlı 27 yaşındaki bacı Şeyma Burcu Kayacık, Samsun'da bulunduğu gastrik bypass ameliyatı sonra 118 kilo vererek, 177 kilodan 59 kiloya düştü. Şeyma'nın kilo verdiğini gören ablası, eş kardeşi ve anası de Almanya'dan Samsun'a gelmiş olarak ayrımsız doktora ameli

Mide baypass ameliyatı oldu, 177 kilodan 59 kiloya düştü
29-01-2022 10:08

Aşırı kiloları zımnında keyif sorunları yaşamaya başlamış bulunan Şeyma Burcu Kayacık, hem dobra müşterek aut görünüşe buluşmak hem de sağlığını art düzeltmek düşüncesince gastrik bypass ameliyatı olmaya değişmeyen verdi.

Almanya'da hâlâ önceleri ağır bulunan müşterek tanıdığını gören ve kesinlikle zayıfladığını soran Kayacık, Medicana International Samsun Hastanesi'nde otama gördüğünü kail yakınından operasyonu meydana getiren Obezite ve Metabolik Cerrahi Uzmanı Doç. Dr. Kerim Güzel'in bilgilerini alarak Samsun'da gelmiş şekilde ameliyat olmaya değişmeyen verdi.

177 kiloya denli çıkan Şeyma Burcu Kayacık, ailesinin rızası olmamasına karşın Samsun'da gastrik bypass ameliyatı oldu. Ameliyatın arkası sıra sağlığına munsap ve 177 kilodan 59 kiloya sakıt Kayacık'ı gören çok çok kiloluluk hastası ablası, anası ve eş kardeşi de Almanya'dan Samsun'a gelmiş şekilde gastrik bypass ameliyatı oldu.

“177 kilodan 59 kiloya denli düştüm, aşkın bahtiyar ve huzurluyum”

Ameliyat sonrası 118 kilo verici Şeyma Burcu Kayacık, “2 yıl evvela 177 kilo ağırlığa ulaşmıştım. Almanya'da hemşireyim. İşte çalışırken soluk kabul ika üzere keyif problemleri yaşamaya başladım. Tanıdıklarım Samsun'da otama olabileceğimi söyledi. 2 yıl evvela ameliyat oldum ve 177 kilodan 59 kiloya denli düştüm. Çok mutluyum ve huzurluyum. Ameliyat olmaya değişmeyen verdiğimde akrabalarım aşkın erinç çıktı. Televizyonda görmüş bulunduğu haberlerden çevre ameliyat olmama aksi bakıyorlardı. Annemle bu arada Samsun'a gelip ameliyat oldum. Benim kilo verdiğimi görür görmez ablam da buraya gelip ameliyat oldu. O da ameliyatın arkası sıra 60 kilo verdi. İkimizin kilo verdiğini görür görmez annem ve abim de ameliyat olmaya geldi ve ameliyat oldu. Yani ailemden ben, ablam, annem ve eş kardeşim Doç. Dr. Kerim Güzel çeşidinden otama edildik. Bu ameliyatı olgunlaşmak isteyenlere tavsiyem, tek şeyden korkmasınlar. Ameliyat zannedildiği denli ağır değil” dedi.

Anne Kayacık: “Şeyma'nın kilo verdiğini görür görmez evvela Fatma muahharen ego ve oğlum da ameliyat olduk”
Kızlarından görüp ameliyat olmaya değişmeyen verici Naziker Kayacık, “10 yıldır şeker hastalığı hastasıyım. Kızım müşterek tomar kilolarından çevre metabolik cerrahi operasyonu etmek istiyordu. Duyduğum biçimsiz haberlerden çevre ameliyat bulunmasına yunak bakmıyordum. Sonrasında kızım Şeyma Samsun'da ameliyat oldu. Şeyma kilo vermeye başlayınca öteki kızım Fatma da yıpramak düşüncesince ameliyat olgunlaşmak istedi. Dr. Kerim Güzel başka kızımı da ameliyat etti. Diğer kızım da kilo verdi. Şeker hastası ağır müşterek komşum vardı. Onun zayıfladığını gördüm. Samsun'da ameliyat bulunduğunu söyledi. Oğlum Resul ile baş başa Samsun'a gelmiş şekilde biz de gastrik bypass ameliyatı olmaya değişmeyen verdik. Ameliyat önceleri şekerim 500'e denli çıkıyordu. Ameliyat sonrası şekerim 100'lere denli düştü. Yapılan operasyonlardan aşkın memnunuz. Tüm şifahane burada bizlerle aşkın ilgilendiler” niteleyerek konuştu.

Resul Kayacık: “Ablalarım zayıfladı, ego de 150 kilodan 80 kiloya atlanmak istiyorum”

Ablalarının zayıfladığını gören ve kendisi de anası ile baş başa yıpramak düşüncesince Samsun'a ameliyat olmaya mevrut 150 kilo ağırlığındaki Resul Kayacık (22), “2 ablam Samsun'da işkembe baypass ameliyatı oldu. Ben de birçok yıldır bu ameliyatı istiyordum ancak müşterek taraftan da korkuyordum. Ben de ablalarım üzere Samsun'da ameliyat oldum. Ameliyattan biraz güneş muahharen on paralık ağrım kalmadı. Şu anda 150 kilo ağırlığındayım. 2 ablam ve annem de benimle ayrımsız ameliyatı oldular. Benim amacım ameliyat daha sonra 80 kiloya denli düşmek. Benden evvela ameliyat bulunan ablalarımdan birisi 118, birisi de 60 kilo verdi. Ameliyat önceleri ağır soluk alıyordum. Ameliyatın arkası sıra soluk almam ve başka keyif sorunlarımda açık müşterek salah yaşandı” halinde konuştu.

“Şeyma'nın zayıfladığını görür görmez ayrımsız aileden 3 insana hâlâ gastrik bypass ameliyatı yaptık”

Cerrahide inanma duygusunun asal alındığını anlatım fail Obezite ve Metabolik Cerrahi Uzmanı Doç. Dr. Kerim Güzel, “Kayacık ailesinde evvela ameliyata Şeyma ile başladık. Şeyma'nın aşkın kiloları vardı. Daha muahharen ayrımsız aileden 3 kişiyi hâlâ ameliyat ika fırsatımız oldu. Obezite müşterek el sağlığı sorunu. Hareketsizlik, yiyecek alışkanlıklarındaki fark ve yiyecek sahasının değişim işlemi zımnında çok çok kiloluluk aldı başını gidiyor. Obezite ayrımsız sürede metabolik sendrom, hiper tansiyon, şeker hastalığı ve dokunmabana demek. O nedenden dolayı behemehâl otama edilmesi gerekiyor. İlk namına Şeyma'nın tedavisi ile işe başladık. Şeyma Kayacık otama düşüncesince bizlere ulaştığında 177 kiloydu. Şeyma ameliyatın arkası sıra 59 kiloya denli düştü. Onun zayıfladığını gören ana ve 2 kardeşi de bizlere gelmiş şekilde ameliyat oldular. Biz aileye gastrik bypass ameliyatı yaptık. Şeyma ve Fatma'nın değerli ameliyat ve kilo vermelerinin arkası sıra ana Naziker ve eş kardeşleri Resul Kayacık'ı da işkembe bypass ameliyatı yaptık” ifadelerini kullandı.

Gastrik bypass ameliyatının korkulacak müşterek yanının olmadığına uyanıklık çekici Doç. Dr. Kerim Güzel, şunları söyledi:
“Ailede ana veya babada çok çok kiloluluk var ise çocuklarda çok çok kiloluluk olma şansını 2 katına çıkartıyor. Yeme alışkanlığı ailede çocukken kazanılıyor. Ailede birinde çok çok kiloluluk var ise diğerlerinde de çok çok kiloluluk olma ihtimali aşkın yüksek. Her ameliyatta son namına riziko vardır. İnsanlar ameliyat sözünü duyar duymaz çekiniyorlar. Çevresinde ameliyat ergin ve mesele yaşamayan insanları gördüklerinde hâlâ emeksiz halde ameliyat oluyorlar. O nedenden dolayı duygudaşlık gerçekleştirmek lazım. Çoğu insanoğlu da ayrımsız davranışı sergileyebilir. Obezitede evvela seçeneğin cerrahi harekât olmadığını aşkın elleme aşina olgunlaşmak gerekiyor. Biz Kayacık ailesinde bulunan tedavilerde rejim ve alıştırma programına uysak da kilo veremedik. Sağlık problemleri oluşmaya başlayınca da cerrahi muamele yaptık. Cerrahi muamele bizi çok çok kiloluluk ve çok çok kiloluluğun sefer açacağı başka hastalıklardan korudu. O nedenden dolayı cerrahiden aşkın müşterek tomar korkmasınlar. Bu ameliyatlarda merkezin, ekibin ve cerrahın deneyimi aşkın önemlidir. Bu ameliyatlarda başağrısı çıkacak payı binde 3 ile yüzdelik 1 ortada mütebeddil ıvır zıvır müşterek riske sahip. Yeter ki tecrübeli merkezler ve ağdalı merkezlerde bu ameliyatlar olunsun.”
Şeyma Kayacık'ın 118 kilo verdiğini gören ablası Fatma Kayacık'ta 129 kiloyken bulunduğu ameliyatın arkası sıra 64 kilo çabucak vererek, 65 kiloya denli düştü. Resul Kayacık, 150 kilodan 80 kiloya denli düşmeyi hedeflerken, ana Naziker Kayacık da 99 kilodan 65 kiloya düşmeyi hedefliyor.

Erdi Demür
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Çaykur Rizespor3449-6
8Alanyaspor3448+3
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor33450
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13Samsunspor3439-7
14MKE Ankaragücü3438-3
15Konyaspor3436-14
16Gaziantep FK3434-15
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler