USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Sağlık

'Mide balonu kilo kaybını azaltırken yaşam kalitesini yükseltiyor'

Prof. Dr. Esin Korkut, “İntragastrik balon tedavisinin başarıyla kilo sağlayan hastalarda metabolik parametreleri iyileştirdiği de gösterildi. Çalışmalarda işkembe balonu çıkarılmasından ortak sene sonradan diyabet, hipertrigliseridemi, hiperkolesterolemi ve hipertansiyon sıklığ?

'Mide balonu kilo kaybını azaltırken yaşam kalitesini yükseltiyor'
07-11-2021 09:53

Medipol Mega Üniversite Hastanesi Gastroenteroloji Bölümünden Prof. Dr. Esin Korkut, göden balonuyla ilgilendiren düşkünlük edilenleri açıkladı.

Prof. Dr. Korkut, çok çok kiloluluğun çok cisim yağ birikiminden meydana gelen ve negatif esenlik sonuçlarına defa açabilen komplike müşterek metabolik çor bulunduğunu belirterek, “Obezite diyabet, hipertansiyon, koroner atardamar hastalığı, hab apnesi, gastroözofageal reflü, öd kesesi hastalıkları, uykuluk yağlanması üzere türlü rahatsızlıkların görülme sıklığının artmasına defa açar. Obezite önlenebilir ehemmiyetli müşterek esenlik sorunudur. Diyabet ve çok çok kiloluluk ile münasebetli öbür rahatsızlıkların başlangıcını engelletmek yahut karşılamak düşüncesince yüzdelik 5 ila 10'luk bol müşterek kilo kaybı tam olabilir. Obeziteye müteveccih bulunan terapötik yaklaşımlar yaşam seçimi değişiklikleri, farmakolojik otama ve bariyatrik cerrahidir. Yoğun yaşam seçimi değişimleri çabucak sınırlanmış kilo azalması ile ilişkilidir, kilo kaybı sağlayıcı ilaçlar ile yaşam seçimi değişimleri yüzdelik 3 ila 9 oranında ek müşterek kilo kaybı meydana gelebilir. İleri derecede obezitede çok çok kiloluluk cerrahi çalışan peyda etmek ile beraberce müşterek numara adım çok çok kiloluluk tedavisinde akla yatkın müşterek formül değildir” sanarak konuştu.

"Bu hallerde yeğleme edilemez"

Mide balonlarının birtakımı hallerde kullanılamayacağına yer veren Prof. Dr. Korkut, laflarına şöyleki bitmeme etti: "İntragastrik balonlar cisim ağırlığının azaltılmasında ve zevcelik fail rahatsızlıkların belirtilerinin azaltılmasında minimum girişimsel, eğreti çalışan müşterek yöntemdir. Tedavi temeli göden içine yerleştirilen tuzlu su meşbu balonun göden dalında arazi kaplayarak tokluk hissini arttırmasını sağlaması ile ilişkilidir. Mide balonunun kilo verdirmeye yardımı bulunan öbür müşterek sebep de göden boşalmasını yavaşlatması ile müteallik olabilir. Cerrahi prosedürlerde oluğu üzere hastanın yaşam değişikliklerine uyumu hem otama etabında bununla ortak hemen sonra kilo verilmesinin sağlanması ve sürdürülmesi düşüncesince gereklidir. Mide balonu şimdi önceki kefaret ve alıştırma ile kilo vermeyi başaramamış bulunan ağır yahut VKI 27 kg/m2'den aşkın bulunan obez hastalarda kilo hasretmek düşüncesince geçer not müşterek yöntemdir. Geçirilmiş göden ameliyatı öyküsü, pıhtılaşma bozuklukları, yukarı gastrointestinal sistemde nezif lezyonu, gebe yahut gebe kalma tutkusu olanlara, alkolizm yahut narkotik bağımlılarına, alevli uykuluk rahatsızlığı bulunanlara, endoskopinin yapılmasının akla yatkın bulunmadığı hastalara göden balonu kesin suretle takılmamalıdır".

"Uzun müddet göden içinde artan balonlarda yırtılma ve uslu bağırsaklara mürur riski mevcuttur"

Prof. Dr. Korkut, göden balonlarının tesirini ise şu biçimde değerlendirdi: "Mide balonlarının kilo kaybı üstündeki tesirleri türlü çalışmalarla gösterildi. Elde edilebilen kilo kaybının derecesi, geçer not balon sistemine müteallik yerine değişir, fakat bir çok kez aşkın cisim ağırlığının kısaca yüzdelik 33'üdür. İntragastrik balon tedavisinin, başarıyla kilo verici hastalarda metabolik parametreleri iyileştirdiği de gösterildi. Çalışmalarda göden balonu çıkarılmasından müşterek sene sonradan diyabet, hipertrigliseridemi, hiperkolesterolemi ve hipertansiyon sıklığı azalmıştır. Bir bambaşka çalışmada hemoglobin A1C, kıtlık glikozu, kolesterol, trigliserit, C-reaktif protein ve koku basıncı seviyeleri düşerken, yaşam kalitesi skoru balondan altı ay sonradan ehemmiyetli seviyede arttığı gözlenmiştir. Mide balonunun taraf tesirleri ise balon münasebetli ve iş münasebetli halinde dü gruba ayrılabilir. Balon münasebetli ağırbaşlı taraf etkisinde bırakır de hedeflenen süreden şimdi levent boylu müddet göden içinde artan balonlarda yırtılma ve uslu bağırsaklara mürur riski mevcuttur. Mide balonların bir çok metilen mavisi ile karıştırılmış tuzlu su ile doldurulur. Böylece göden balonu yırtılması yerinde boyanın böbreklerden atılması dolayısıyla gereklilik rengi gökçe yada yeşile boyanacaktır. Bu düzenek balonun yırtıldığı dair hastayı uyarır, bu biçimde muhtemel bumbar tıkanması engellenir. Balon münasebetli öbür müşterek ağırbaşlı taraf hasiyet alevli kusma, rahim ağrısı, göden ağrısı, karha kanaması, göden çıkışı tıkanması ve göden yırtılmasını içerebilir. Prosedür münasebetli ağırbaşlı taraf etkisinde bırakır ise çoğunlukla göden balonu çıkarılması sırasında gelişir; kemirmek borusu yırtılması, pnömoni, gastrointestinal cümle kanamasıdır. Mide balonu çıkarılması peşinden maruz kiloların korunması ehemmiyetli sorundur. Devam fail kefaret ve alıştırma ile bu kilo kaybı korunabilir. Mide balon tedavisi takip edeni kilo kaybının sürdürülmesi maksadı ile esasen çare tedavisi, esasen edilen balon tedavisi yahut cerrahi tedavilerden faydalanılabilir. Özetle göden balon tedavisi kilo kaybını sağlamada etkin, inanılır endoskopik müşterek otama yöntemidir".

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Çaykur Rizespor3449-6
8Alanyaspor3448+3
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor33450
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13Samsunspor3439-7
14MKE Ankaragücü3438-3
15Konyaspor3436-14
16Gaziantep FK3434-15
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler