USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Sağlık

'Menopoz kadın sağlığı için akıbet değil, yeni bir dönem'

Menopoz devri üzerine açıklamalarda mevcut Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Banu Öndeş, “Bu zamanın fiziksel, ruhsal ve ayrıca içtimai adına hepsi yönleriyle ele katılması gerekiyor. Menopozun kadın eşeysel sağlığı için bir akıbet değil, sadece yeni bi

'Menopoz kadın sağlığı için akıbet değil, yeni bir dönem'
03-11-2021 14:09

Medicana Kadıköy Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Banu Öndeş nemli dönümü devri üzerine açıklamalarda bulundu. Dünya Sağlık Örgütü'nün tanımına uyarınca menopoz, mebiz faaliyetlerinin sonlanması ile maaş menstrüasyon döngüsünün kalımlı şekilde sona ermesidir. Menopozu 'üreme kabiliyetini kaybetmek' halinde kullanmak namına kadın bedeninin tenasül işlevine akıbet vermesi ve tenasül sistemini bu doğrultuda baştan şekillendirmesi şekilde yorumlamanın şimdi akıllıca olacağını tamlayan Dr. Öndeş, “Menopoz kadın eşeysel sağlığı için bir akıbet değil, sadece yeni ve değişik bir dönemdir. Kadın eşeysel sağlığının bu yeni devri üç değişik evrede gerçekleşir. Bunlar; önceki belirtke ve bulguların ayırt edilmiş olduğu premenopoz dönemi, akıbet menstrüasyon kanaması sebebi ile başlamış bulunan nemli dönümü devri ve menopozdan bir sene sonraları başlayarak güçsüzlük zamanına denli bitmeme fail postmenopoz devri halinde sıralanır” dedi.

“Menopozun er devri çoğunlukla 45-47 gözyaşı ortada gerçekleşir”
Premenopozda tanıdık belirtilere yer veren Dr. Öğr. Üyesi Banu Öndeş, “Premenopoz şekilde isimlendirilen menopozun er devri çoğunlukla 45-47 gözyaşı ortada gerçekleşir fakat bazısı 50 hoşnutluk denli da gecikebilir. Menopoz evveliyat en yoğun tanıdık ve nemli dönümü başlangıcını ayraç fail önceki belirtke nüsha kanamalarındaki düzensizliktir. Bu çağda kanamalar bire bir ay içinde çabucak çok el görülebildiği gibi, bir aydan çok müddet süresince tek nezif gerçekleşmemesi de mümkündür. Premenopoz çağda tanıdık bir gayrı belirtke biberli basması halinde tabir edilen aniden cisim sıcaklığı değişikliğidir. Yüz kızarması ve şeb terlemesi de bu bir hale haremlik edebilir. Bu çağda ağır değiş canlı organlardan bir gayr ise bünyenin en şişman organı bulunan cilttir. Cildin epidermis şekilde isimlendirilen en yukarı tabakası premenopoz dönemiyle baş başa incelmeye adım atar ve deride gevşeme, kılcal damarlarda belirginleşme, deri yaralarının iyileşmesinde teehhür ve ciltte duyarlık denli sorunlar görülebilir. Üreme sisteminin dönüşümünün başlangıcı ile vücutta hormonal tadilat de meydana gelir. Bu çağda hormon düzeylerinde meydana mevrut aniden değişikliklerin hab düzensizliği, asabiyet hali, depresif önsezi durumu, hafızada kilo verme ve ilgi dağınıklığı, önsezi gidiş dalgalanmaları denli psikosomatik rahatsızlıklara tarz açabilir. Bu durumların ağır neticeler doğurabilir. Bunun önüne devrolmak için premenopoz dönemindeki hanımefendilerin proses üzerine akıllıca bilgilendirilmesini önerdi ve icabında meraklı yardıma başvurmaları gerekiyor” halinde konuştu.

“Uzman hekimler kabilinden totaliter şekilde ele katılması gerekiyor”
Menopoz devrinde meydana mevrut sorunları çoğunlukla premenopozoal çağda yaşanmış bulunan belirtilerin bitmeme etmesi halinde açıklanan Dr. Öndeş,“Kadınların tahminî yüzdelik 75'inde hamam basması ve şeb terlemesi şikayetleri nemli dönümü devrinde de bitmeme değer ve bu gidiş sıklıkta uykusuzluk hastalığına tarz açar. Menopoz dönemindeki hanımefendilerin yüzdelik 53'ünde uykusuzluk görülür. Hem tenasül hem genital sistemlerde meydana mevrut bu güzel nüans devrinde yoğun idrara çıkacak ihtiyacı, lüzum yaparken yanma yahut kırıklık hissi, ruhsal gerilim inkontinansı şekilde tanımlanan öksürme, aksırma denli hallerde lüzum kaçırma, vajinal zayıflık ve alım satım esnasında dert denli ürogenital sorunlar gelişebilir. Tüm bu problemlerin, dalında bilirkişi hekimler kabilinden totaliter şekilde ele katılması gerekiyor. Özellikle lüzum kaçırma ve vajinal zayıflık denli sorunlar bireyin gövde algısını ve özgüven düzeyini tesir riski açısından ağır problemlerdir” ifadelerini kullandı.

“Menopozla baş başa vücutta meydana mevrut tadilat hormon, mineral denli bazısı maddelerin yitirilmesine tarz açabileceğini tamlayan Dr. Öndeş, ''Bu noktada, dimdik bir nemli dönümü süreci için, kaybedilen hormon ve minerallerin haricen kuvvetlendirme ile namına konması halinde kaynaklanan replasman tedavileri yeğleme edilebilir. Bu otama yöntemi ile zayıflayan mızrap dokusu güçlendirilebilir, hamam basması ve şeb terlemesi denli avlu standardını etkileyen huzursuzluklar giderilebilir ve ilkin nemli dönümü devrinde bundan böyle yayınlayan kalp-damar rahatsızlığı denli ağır vakayiname hastalıkların meydana hulul riski azaltılır” dedi.

Son şekilde nenopozu hem fiziki bununla müşterek zihnî bir proses şekilde ele almanın otama seçeneklerini akıllıca tespit etmek hesabına şişman önem taşıdığını tabir fail Dr. Öndeş, “Sağlıklı nemli dönümü periyodunu peydahlamak için totaliter bir otama planı yapmanın ve hastanın dayanak noktası gereksinimi duyduğu mevzuları dört başı mamur halde ele almanın gerekiyor. Alanında bilirkişi hekimlerce yapılacak bulunan esnetilmiş bir otama planı ile menopozun fiziki ve ruhsal neticeleri iyileştirilirken, osteoporoz ve efdal kolesterin denli ortaya çıkan yeni dert riskleri de arama dibine alınır. Bu sayede menopozla yeni bir baş gerçekleştirmek ve bu süreci 'Gençliğin Bir Başka Dönemi' şekilde hayatta olmak mümkündür” ifadelerini kullandı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3590+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3545-4
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3537-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3533-31
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler