USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Sağlık

'Meme kanseri ile mücadelede birlikte sarsılmak gerekiyor'

Meme kanseri tedavisinde bir orkestra kadar birlikte hareket edilmesi ve otama sürecinde yaklaşımın insana hususi olması icap ettiğini tamlayan Uzm. Dr. Selçuk Cemil Öztürk, “Her hastanın ölçün bir tedavisi yoktur. Hasta karşımıza geldiğinde, tümörün yerleşme yeri, tümörün

'Meme kanseri ile mücadelede birlikte sarsılmak gerekiyor'
07-10-2021 12:46

Medicana Çamlıca Hastanesi Medikal Onkoloji Uzmanı, Uzm. Dr. Selçuk Cemil Öztürk, emcek kanseri tedavisine bağlı açıklamalarda bulundu. Dünya istatistiklerinin tamamı gözyaşı grupları cezaevi önüne alındığında herhangi bir 8 hanımdan birinde emcek kanseri geliştiğini gösterdiğini tamlayan Uzm. Dr. Selçuk Cemil Öztürk, “Sağlık Bakanlığı istatistiklerine mucibince 2017 yılı düşüncesince hanımlarda tamamı gözyaşı guruplarında tamamı kanserlerin yüzdelik 25'i emcek kanseri kendisine belirtilmektedir ve sıklığı herhangi bir beniz bin insanlarda kısaca 48 ad kendisine kaydedilmektedir. Halen Sağlık Bakanlığı devletimizde hanımlara 40-70 gözyaşı arası 2 yılda bir kat tarama gayeli mamografi önermektedir. 20-40 gözyaşı arası hanımlara da 2 yılda bir ve 40-70 gözyaşı arası yılda bir kat kazanmak az daha de hekim muayenesi önermektedir. Yine türkiye istatistiklerine mucibince emcek kanseri hastalarının kısaca yüzdelik 90'ı emcek yahut emcek ile kırmızıfener dibine sınırlıdır, sadece kısaca yüzdelik 10'u önceki aşinalık çabucak ırak yayılım göstermektedir. Hastalığın nispetle er etapta yakalanması, kalan ve toy geliştirilen ilaçların da tesiri ile emcek kanserinde saf kalımlar ve illet tekrarındaki oranlar derece derece düzelmektedir” sanarak konuştu.

"Ne denli er saptanırsa o denli hazırlop tedavisi yapılmaktadır"
Her hastanın ölçün bir tedavisi olmadığının altını çizen Uzm. Dr. Öztürk, “Hasta karşımıza geldiğinde, tümörün yerleşme yeri, tümörün işlemeyen özellikleri, hastanın yaşı, hastalığın aşaması derece nice faktörü önümüze koyarız ve etraflıca bir planlama yaparız. Bu planlama insana başmaklık olmaktadır” ifadelerini kullandı.

Meme kanserini özlük ortamında 4 etaba ayırdıklarını tamlayan Uzm. Dr. Öztürk, “Evre 1 ve 2 er derece olarak, derece 3 ise encam derece kendisine tanımlanmaktadır. Vücutta yayılım var ise derece 4 kendisine bahsederiz. Meme kanseri teşhisi konulduğunda önceki yapılması müstelzim kanserin etabını belirleyebilmek düşüncesince görüntüleme tomografi, MR, PET, mızrap sintigrafisi derece bir kadro şekillerinin yapılmasıdır. Hastaya mucibince ne inceleme uygunsa onları yeğleme etmekteyiz. Evreleme otama açısından aşırı mühimdir ve en dobra otama planı düşüncesince gerekmektedir. Diğer taraftan er canlandırma düşüncesince herhangi bir eş emcek muayenesini herhangi bir ay kendisi yapmalı ve yılda bir mamografi çektirmelidir. Erken canlandırma demek, tümörün hâlâ er saptanması demektir" sanarak konuştu.

"Meme kanseri ağız ağıza namevcut edilme şansı erdemli bulunan bir hastalıktır"
Sadece emcek kanserinde değil bu zamanlarda kanser tedavilerinde insana hususi otama yaklaşımına akıllıca ilerlendiğini tamlayan Uzm. Dr. Öztürk, “Günümüzde 'kişiselleştirilmiş tıp, hastaya mucibince şekillendirilmiş tıp' dediğimiz yaklaşımla ferdin ur özelliklerinin genetik-kimyasal analizlerle belirlenerek 'hedefli/akıllı ilaçlar' dediğimiz tedavilerden intifa payı artmakta ve saf kalımlar hâlâ da uzamaktadır. Meme kanseri metastatik/yaygın illet aşamasında olsa caba aynı şeker hastalığı gibi, hipertansiyon derece vakayiname emraz kategorisine yaklaşmaktadır. Hastalarımıza bağlı gözlemlerimiz bazısı bayanların memesinde bir yığın ayırt etse de ayrımlı nedenlerle hekime gitmekte gecikme, ihmal, önemsememe dolayısıyla gitmeleri ve hastalığın inkişaf ihtimalidir. Tüm hanımlar ayda yahut dü ayda bir kat kendiliğinden yoklama yapmalı, en küçük şüphede hekime başvurmaları gerekir. Artan er taramalara uyum, kendiliğinden muayene, derece derece hastalığın er ayırt edilmesine ne olarak, emcek kanseri dirim sürelerini uzatmakta, katı aşırı hastada illet ağız ağıza namevcut ediliyor ve kür sağlanabilmektedir. Tekrar gine vurgulamak icap eder ki; emcek kanseri ağız ağıza namevcut edilme şansı erdemli bulunan bir hastalıktır. Meme kanserinde cerrahi, radyoterapi, hormonal tedavi, çokbilmiş ilaç, hedefli ilaç, immunoterapi derece seçeneklere herhangi bir gündüz bir yenisi ilave edildikten sonra otama alternatifleri büyümekte, kür edici yaklaşımlar çoğalmaktadır. Meme kanserine yakalanmak, herhangi bir koşulda, dosdoğru ve derinlemesine yıllarınız bulunmadığı anlamına gelmemektedir” dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler