USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Sağlık

Mamografi işlemi hakkında efsaneler yeni cihazlarla akıbet buldu

Meme kanseri tanısı düşüncesince ehemmiyet bildirme fail mamografi işlemi ile ilgili, “çok ağrılı müşterek işlem” yahut “mamografi çektirmek emcek kanseri yapıyor” üzere söylentilerin bundan sonra yeni cihazlarla beraberce sonuç bulduğunu aktaran Radyoloji Uzmanı Doktor ?

Mamografi işlemi hakkında efsaneler yeni cihazlarla akıbet buldu
29-12-2022 10:07

Diğer etraflı dokunmabana türlerinde bulunduğu kabil emcek kanserinde de er canlandırma iyice ehemmiyetli ortak toprak tutuyor. Özellikle emcek kanseri teşhisinde ve akla yatkın tedavilerin uygulanması benzeri senelerdir beğenilen mamografi cihazları uygulayım bilimi ile baş başa akla yatkın mütenasip şekilde geliştirilmeye bitmeme ediyor. Eski cihazlarda yaşanmış olan birtakım sorunların bundan sonra yeni cihazlarda yaşanmadığına nazarıitibar çekici BHT CLINIC İstanbul Tema Hastanesi Radyoloji Uzmanı Doktor Öğretim Üyesi Süheyl Poçan, yeni cihazların hastalanmış dostu bulunduğunu söyledi. Süheyl Poçan başkaca ışıma oranlarının da minimuma indirilmesine karşın görüntülemenin ise tersine hâlâ etraflı ve etraflıca bulunduğunu söyledi.

“Cihazlar hastalanmış kontrolünde olmaktadır bulunduğu düşüncesince ateş eşiklerine layıkıyla ilerleniyor”
X ışını ile etkin mamografi cihazlarının bundan sonra sonuç teknolojiye mevzun şekilde en ıvır zıvır kitleleri üstelik er devirde değişiklik edilmesini sağladığını anlatım fail Süheyl Poçan başkaca cihazların bundan sonra hastalanmış kontrolünde bulunduğunu vurguladı. Eskisi kabil ağrılı ortak işlem şekilde adlandırılmayan mamografi ile ilgili Poçan, “Mamografi aleti hem emcek kanserinin tanısında bununla beraber tarama benzeri beğenilen ortak cihaz. Oldukça ıvır zıvır kitleleri er devirde değişiklik etmemizi sağlayıcı bulgulardan yola çıkarak emcek kanseri teşhisi konuluyor. Bu cihaz hem American College Of Radyoloji bununla beraber Türk Sağlık Bakanlığının emcek taramasında kullanmasını önerilmiş bulunduğu en ehemmiyetli cihazlardan birisi. Hastanemizde beğenilen cihaz da sayısal mamografi cihazıdır. Uluslararası firmalar çeşidinden en az düze ile görüntüleme yapabileceği belgelenmiş, hastalara aşırı az dozlarda görüntüleme yapabilen ortak cihaz. Aynı sürede hastalanmış ve kullanıcı dostu. Konvansiyonel mamografi dediğimiz geçmiş çocuk mamografilerde memenin sıkıştırtma işlemini teknisyen yapıyordu. Hastalar bu esnada dert duyduklarını söyleyerek ahir mamografi çekimlerinden kaçındıklarını anladık. Ağrı duymamak düşüncesince mamografi çekiminden sakınma ediyorlardı. Fakat bundan sonra cihazın erbap bulunduğu komuta hastanın öz kontrolüne veriliyor. Böylece tazyik işlemini hastalanmış kendisi yapıyor. Hastalar bu sayede dert eşiğini az buçuk hâlâ yükseltebiliyor. Yani hâlâ ortak tomar acıya katlanıyor. Böylelikle hâlâ can alıcı görüntüleme yapıyoruz” dedi.

Saniyeler ortamında veriler uzmanlara iletiliyor ve hayat boyu saklanıyor
Cihazların dijitalleşmesi ile baş başa verilerin dakikalar ortamında uzmanlara iletildiğini ve kaybolmadığını da kail Poçan, “Teknolojinin gelişme göstermesi ile baş başa cihazların istihsal anlayışı ve görüntülemenin teknolojisi da gelişti. Eskiden konvansiyonel filmler ilişkin basılıyordu. Şimdi sayısal uygulayım bilimi ile görüntüyü bahis karşı bilirkişi insana saniyeler ortamında atmak belkili olmaktadır ve sonsuza sincap hıfız olanağı sağlıyor. Böylelikle hâlâ ahir mamografi çekimlerinde mukayese olanağı sunuyor. Tespit ettiğimiz anormalliğin öncesine ve sonrasına bakarak hastalığın süreci karşı düşün sahibi olabiliyoruz. Ayrıca çağcıl uygulayım bilimi ile imal edilmiş mamografi cihazlarının kaynak kıymetlendirme iş istasyonları var. Bu iş istasyonlarında sentetik zeka yazılımlarından faydalanıyoruz. Gözümüzün değişiklik edemeyeceği derecede küçüklükteki kireçleşme parçacıklarını cihaza belirleme yol açmak mümkün. Cihaz bizlere o alana ilkin bakmamızı yönlendirerek tanısal doğruluğumuzu arttırıyor” halinde konuştu.

“Önümüzdeki senelerde ışıma payı en örgen indirilecek”
İki kurum tasrif ile 1 yılda tahsil edilen radyasyonun aşırı hâlâ altında ortak radyasyona sunulan kalındığını ve ilerleyici senelerde bu oranın hâlâ da indirileceğini dile getiren Poçan laflarına şu şekilde bitmeme etti:
“Bu cihaz hoppadak emcek kanseri teşhisinde değil aşırı az dozda çalışmasından ötürü bebeklerde ve çocuklarda da kullanımına olanak sağlıyor. Çok alıngan çalışabilen, gözden kaçabilecek ıvır zıvır kırıkları, çıkıkları gine mamografide değerlendirebiliyoruz. Cihaz üreticileri de ilk önce hastalanmış güvenliğini arkalamak hesabına aşırı hâlâ az düze ışıma ile tasrif işini başarabilecek cihaz üretimine ciddilik veriyorlar. İki kurum mamografi ile 3,5 miligrey seviyesinde ışıma alıyorsunuz ki Dünya Sağlık Örgütünün ortak ferdin yılda alabileceği radyasyonun aşırı ortak tomar altında ortak oran. Teknoloji ile baş başa aşırı hâlâ az dozda ışıma yayımcı cihazlar üretilecektir.”

Mamografi ile ilgili akla yatkın aşina yanlışlar
Son şekilde mamografi işlemi düşüncesince maşer ortada akla yatkın aşina yanlışlara da yer veren Poçan, “Özellikle dü yanlışa ilişmek istiyorum, ilki Mamografi çektirmenin emcek kanseri yapacağı söylemi var, bu banko yanlış. Diğer özellik da mamografi işleminin aşırı ağrılı ortak işlem olduğu. Bu site efsanesi halinde hanımlar ortada münteşir ortak söylem. Bunun da aşırı özü yoktur. Modern cihazlar hastalanmış kontrolündedir ve emcek tazyik işlemini de kendisi yapar. Hasta dert duyduğu noktada tazyik işlemini sonlandırabiliyor. Yani mamografi işleminden bu söylentilerden ötürü kaçınmasınlar” niteleyerek laflarını sonlandırdı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Çaykur Rizespor3449-6
8Alanyaspor3448+3
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor3445-3
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13Samsunspor3439-7
14MKE Ankaragücü3438-3
15Fatih Karagümrük3436-2
16Konyaspor3436-14
17Gaziantep FK3434-15
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler