USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Sağlık

Lohusa depresyonu ciddi sonuçlara sebep olabilir

Yeni tevellüt işleyen annelerin yüzdelik 70'inde görülebilen lohusa depresyonu ile ilgilendiren Uzman Psikolog Tuğçe Denizgil Evre, "Tedavi edilmezse ciddi sonuçlara sebep olabilir" dedi.

Lohusa depresyonu ciddi sonuçlara sebep olabilir
19-12-2021 14:45

Dünyaya ortak çocuk gelmek devlet donör ortak görüngü olsa da başta annenin hayatını zorlaştıran ve tinsel gerilim gerçekleştiren ortak yönü de var. Bu sebeple nice kadın, ana olduktan sonradan bol skala ve endişe hissediyor ve inam biçiminde ehemmiyetli tadilat yaşayabiliyor. Yakın Doğu Üniversitesi Hastanesi Uzman Psikoloğu Tuğçe Denizgil Evre, alışılagelen hallerde yedi yahut on çağ ortamında kendinden düzelmesi muhtemel bu belirtilerin bitmeme etmesi biçiminde lohusa depresyonuna ayraç edebileceğini söyledi.

Tuğçe Denizgil Evre, “Lohusa depresyonu doğumdan ahir önce altı hafta ortamında gizlice adım atar ve beş altı ay ortamında düzelir ancak ortak yahut dü yıla denli da sürebilir. Bu depresyonun çabucak aşkın sebebi vardır. Gebelik devrinde yükselen östrojen ve progesteron kısaca skor döngüsü ve hamileliği esirgeyici eşey hormonu düzeylerinin doğumla baş başa ansız düşmesi yahut geç başlangıçlı tevellüt sonrası depresyonda tiroit bezi bozuklukları gösteriş oynayabilir. Ayrıca B9 vitamini de tevellüt sonrası depresyonda sansasyonel olabilir” ifadesini kullandı.

Lohusa depresyonu 2 yıla denli sürebilir

Annelerin yüzdelik 50'si ila yüzdelik 70'inde tanıdık lohusa depresyonunun tahminî dü ay bitmeme ettiğini kail Psikolog Tuğçe Denizgil, annenin tevellüt sonrası psikoloji durumundaki değişimlerle ilgilendiren şunları söyledi:

“Yeni annenin kafası aşkın karışıktır. Sık yoğun gözleri dolar, dikkatini ortak ayrışık toplayamaz, dip göt iç incizap hali yaşayabilir ve bedenindeki gelişigüzel noktanın ağrıdığını hisseder. Doğum sonrası skala şekilde bilinen bu boyut alışılagelen şekilde bildirme edilmektedir. Bir hafta yahut on çağ ortamında ana bebeğine ve dünkü ortamına uzlaşma sağlamaya başlayacak, kesinlikle davranması icap ettiğini adım adım öğrenecektir. Annelik dair görmüş geçirmiş sıfır hanımlar düşüncesince önce zamanlarda yakınlarından alacakları desteğin önemi aşkın büyüktür. Hamileliğini çetin nâkil yahut bağan tehdidi canlı yahut bata çıka gebe eksik anneler eş oldukları bebeklerini anbean kaybedeceklerini fikren gergin, esefli ve endişeli olabilir.”

Hormonal, toplumsal ve can kuşu bilimsel tadilat lohusa depresyonuna illet olabilir

Lohusa depresyonunun illet bulunduğu can kuşu bilimsel nedenlere de yer veren Tuğçe Denizgil Evre, tevellüt önleyen kâffesi hanımlarda hormonal tadilat olmasının indinde psikiyatrik bozuklukların da gözlemlenebileceğini, stres, şahıslar arası münasebat ve toplumsal dayanak alımı ile irtibatlı şekilde tevellüt sonrası tadilat yaşanabileceğini belirtti.

Hayatlarını kendilerinden aşkın aut faktörlerin yönettiğini düşünen annelerin tevellüt sonrası depresyon açısından elan faziletli riziko grubunda bulunduğunu kail Psikolog Tuğçe Denizgil Evre, doğumdan ahir üç çağ ortamında hormonların gebelik evveliyat seviyeye geldiğini, kimyevi değişikliklere arttırma şekilde çocuk sahibi olmakla münasebetli bulunan toplumsal ve can kuşu bilimsel değişikliklerin de depresyon riskini artırdığını anlatım etti.

Lohusa depresyonunun belirtileri

Açıklamalarına lohusa depresyonunun belirtileri ile ilgilendiren bitmeme fail Psikolog Tuğçe Denizgil Evre, hararetli skala ve ya ara duygusu, duyarsızlık, baş döndürücü yorgunluk, erke eksikliği ve bedenî serzeniş kabil durumların tevellüt sonrası yaşanabilecek depresyon belirtileri bulunduğunu kaydetti. Aynı sürede aile, dost yahut afiyet veren etkinliklerden ırak durma, bebeğini aldığı kadar sevmediği fideist ve ya bebeğin beslenmesi ve uykusu ile ilgilendiren mahsus endişeler ile bebeğe dokunca ödeme korkusunun depresyon belirtisi olabileceğini söyledi.
“Anneler dikkat toplaşımı güçlüğü, akıl zayıflığı, psikomotor hareketliliğinde artış, durumunda duramama, endişe, sinirlilik, sınırlılık, bulantı, kendinden ağlama ve ürkü atak, iştahsızlık, kilogram kaybı, uykusuzluk, bebekle alakadar olmak istememe ve ya bebeği gebertmek rıza kabil ahval yaşayabilir” diyen Psikolog Tuğçe Denizgil Evre, ayrımsız sürede devlet adına çökkün duygulara eş olmaktan mevrut suçluluk duygusu, özen ve dilek kaybı, depresif inam hali, gidiş kaybı, kıymetsizlik hissi, umutsuzluk, beceriksizlik duygusu ile ahiret yolculuğu yahut intihar düşüncelerinin de seyredebileceğini kaydetti.

“Emziren ana depresyonda ise hekim kontrolünde çare kullanabilir”

Lohusa depresyonunun hanımdan hanıma semptomların şiddetine ve tipine mucibince ayrımlılık gösterdiğini kail Psikolog Tuğçe Denizgil Evre, depresyon ilaçları yahut terbiye içi ortak dayanak grubuna katılımın otama alternatifleri ortada olabileceğini söyledi. Evre, “Emziren ana depresyonda ise hekim kontrolünde çare kullanabilir” dedi.

Tedavi edilememiş lohusa depresyonunun ana ve çocuk düşüncesince kazalı olabileceğini kail Psikolog Tuğçe Denizgil Evre, gebelik sonrası depresyon canlı annelerin kesinlikle meraklı ortak iane alması icap ettiğini belirtti. Psikolog Denizgil Evre, “Yeni tevellüt önleyen anneler günce durumlarla başa çıkamıyor, namına yahut bebeğe dokunca vermeyi düşünüyor ve günün çoğunu baş döndürücü endişeli, korkmuş yahut ürkü biçiminde geçiriyorsa kesinlikle meraklı ortak iane almalıdır. Lohusalık devrinde annenin indinde anlayışlı, profesyonel ve dayanak sağlayabilecek ortak kart gereklidir. Anne, bebekle baş başa eş ilişkilerinin baştan şekilleneceği, birey teessürat gündeme gelebileceği dair ilkin bilgilendirilmeli, bunların muvakkat olabileceği anlamında talkın edilmelidir” ifadesini kullandı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3764+17
4Başakşehir FK3758+10
5Beşiktaş3756+6
6Kasımpaşa3753-4
7Alanyaspor3751+3
8Sivasspor3751-8
9Çaykur Rizespor3750-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3743-8
13Kayserispor3742-12
14Gaziantep FK3741-8
15Konyaspor3741-11
16MKE Ankaragücü3740-4
17Hatayspor3738-9
18Fatih Karagümrük3737-5
19Pendikspor3737-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler