USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Sağlık

Lohusa depresyonu, anne ve bebek düşüncesince ciddi sonuçlar oluşturabilir

Dünyaya birlikte bebek sağlamak devlet donör birlikte fenomen olsa da başta annenin hayatını zorlaştıran ve ruhsal gerilim üreten birlikte yönü de var. Bu sebeple nice kadın, anne olduktan sonradan geniş tasa ve düşünce hissediyor ve denyo şeklinde ehemmiyetli tadilat yaşayabiliyor

Lohusa depresyonu, anne ve bebek düşüncesince ciddi sonuçlar oluşturabilir
17-12-2022 13:10

Yakın Doğu Üniversitesi Hastanesi Uzman Psikoloğu Tuğçe Denizgil Evre, “Lohusa depresyonu doğumdan ahir evvel altı hafta içre geriden geriye adım atar ve beş altı ay içre düzelir ancak ortak yahut dü yıla derece da sürebilir. Bu depresyonun çabucak fazla sebebi vardır. Gebelik zamanında yükselen östrojen ve progesteron kısaca sayı döngüsü ve hamileliği koruyucu eşey hormonu düzeylerinin doğumla baş başa ansız düşmesi yahut geç başlangıçlı veladet sonrası depresyonda tiroit bezi bozuklukları gösteriş oynayabilir. Ayrıca B9 vitamini de veladet sonrası depresyonda çarpıcı olabilir” ifadesini kullanıyor.

Lohusa depresyonu 2 yıla derece sürebilir

Annelerin yüzdelik 50'si ila yüzdelik 70'inde tanıdık lohusa depresyonunun kestirmece dü ay bitmeme ettiğini kail Psikolog Tuğçe Denizgil, annenin veladet sonrası ruhiyat durumundaki değişimlerle ilgilendiren şunları söyledi; “Yeni annenin kafası fazla karışıktır. Sık kalın gözleri dolar, dikkatini ortak çeşitli toplayamaz, yoğun dip iç incizap vaziyeti yaşayabilir ve bedenindeki rastgele noktanın ağrıdığını hisseder. Doğum sonrası tasa şekilde isimlendirilen bu boyut alışılagelen şekilde onama edilmektedir. Bir hafta yahut on devir içre anne bebeğine ve dünkü ortamına uzlaşma sağlamaya başlayacak, elbette davranması icap ettiğini adım adım öğrenecektir. Annelik dair profesyonel sıfır hanımlar düşüncesince evvel zamanlarda yakınlarından alacakları desteğin önemi fazla büyüktür. Hamileliğini güç nâkil yahut düşüt tehditi canlı yahut güçlükle gebe eskimiş anneler eş oldukları bebeklerini anbean kaybedeceklerini fikren gergin, tasalı ve endişeli olabilir.”

Hormonal, içtimai ve can kuşu bilimsel tebeddülat lohusa depresyonuna hastalık olabilir

Lohusa depresyonunun hastalık bulunduğu can kuşu bilimsel nedenlere de yer veren Tuğçe Denizgil Evre, veladet karşılayıcı tamamı hanımlarda hormonal tebeddülat olmasının indinde psikiyatrik bozuklukların da gözlemlenebileceğini, stres, şahıslar arası ilgiler ve içtimai dayanaklık etmek alımı ile irtibatlı şekilde veladet sonrası tebeddülat yaşanabileceğini belirtti.

Hayatlarını kendilerinden fazla aut faktörlerin yönettiğini düşünen annelerin veladet sonrası depresyon açısından elan faziletkâr riziko grubunda bulunduğunu kail Psikolog Tuğçe Denizgil Evre, doğumdan ahir üç devir içre hormonların gebelik evveliyat seviyeye geldiğini, kimyevi değişikliklere arttırma şekilde bebek sahibi olmakla münasebetli bulunan içtimai ve can kuşu bilimsel değişikliklerin de depresyon riskini artırdığını anlatım etti.

Lohusa depresyonunun belirtileri

Açıklamalarına lohusa depresyonunun belirtileri ile ilgilendiren bitmeme fail Psikolog Tuğçe Denizgil Evre, hararetli tasa yahut açıklık duygusu, duyarsızlık, baş döndürücü yorgunluk, erke eksikliği ve bedenî serzeniş kabilinden durumların veladet sonrası yaşanabilecek depresyon belirtileri bulunduğunu kaydetti. Aynı sürede aile, dost yahut esenlik verici etkinliklerden ırak durma, bebeğini aldığı kadar sevmediği fideist yahut bebeğin beslenmesi ve uykusu ile ilgilendiren mahsus endişeler ile bebeğe dokunca ita korkusunun depresyon belirtisi olabileceğini söyledi.

“Anneler dikkat toplaşımı güçlüğü, akıl zayıflığı, psikomotor hareketliliğinde artış, durumunda duramama, endişe, sinirlilik, sınırlılık, bulantı, kendinden ağlama ve ürkü atak, iştahsızlık, kilogram kaybı, uykusuzluk, bebekle alakadar olmak istememe yahut bebeği gebertmek rıza kabilinden bağlam yaşayabilir” diyen Psikolog Tuğçe Denizgil Evre, ayrımsız sürede mevki hesabına çökkün duygulara eş olmaktan mevrut suçluluk duygusu, dikkat ve arzu kaybı, depresif denyo hali, melodi kaybı, kıymetsizlik hissi, umutsuzluk, beceriksizlik duygusu ile ahiret yolculuğu yahut intihar düşüncelerinin de seyredebileceğini kaydetti.

Tuğçe Denizgil Evre: “Emziren anne depresyonda ise hekim kontrolünde derman kullanabilir.”

Lohusa depresyonunun eş hanıma semptomların şiddetine ve tipine uyarınca ayrımlılık gösterdiğini kail Psikolog Tuğçe Denizgil Evre, depresyon ilaçları yahut terbiye bilimi bilimi içi ortak dayanaklık etmek grubuna katılımın otama alternatifleri ortada olabileceğini söyledi. Psikolog Tuğçe Denizgil şu şekilde bitmeme etti: “Emziren anne depresyonda ise hekim kontrolünde derman kullanabilir.”

Tedavi edilememiş lohusa depresyonunun anne ve bebek düşüncesince sakıncalı olabileceğini kail Psikolog Tuğçe Denizgil Evre, gebelik sonrası depresyon canlı annelerin behemehâl meraklı ortak iane alması icap ettiğini belirtti.

Psikolog Denizgil Evre, “Yeni veladet karşılayıcı anneler günce durumlarla başa çıkamıyor, namına yahut bebeğe dokunca vermeyi düşünüyor ve günün çoğunu baş döndürücü endişeli, korkmuş yahut ürkü biçiminde geçiriyorsa behemehâl meraklı ortak iane almalıdır. Lohusalık zamanında annenin indinde anlayışlı, profesyonel ve dayanaklık etmek sağlayabilecek ortak eke gereklidir. Anne, bebekle baş başa eş ilişkilerinin baştan şekilleneceği, birey teessürat gündeme gelebileceği dair başlangıçta bilgilendirilmeli, bunların eğreti olabileceği anlamında talkın edilmelidir” ifadesini kullanıyor.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Çaykur Rizespor3449-6
8Alanyaspor3448+3
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor3445-3
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13Samsunspor3439-7
14MKE Ankaragücü3438-3
15Fatih Karagümrük3436-2
16Konyaspor3436-14
17Gaziantep FK3434-15
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler