USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Sağlık

Kütahya Şehir Hastanesi betonarme işi tamamlandı

Betonarme işleri iri miktarda tamamlanan Kütahya Şehir Hastanesi'nin Aralık 2022'de hizmete sunulacağı bildirildi.

Kütahya Şehir Hastanesi betonarme işi tamamlandı
27-12-2021 11:05

Hastane yapımını üstüne sektör Güriş İnşaat ve Mühendislik Firması Genel Müdür Yardımcısı Orhan Barut, müşterek süredir yapımına boşluk sunulan Kütahya Şehir Hastanesi inşaatıyla ait açıklamalarda bulundu. Barut, "Bilindiği gibi, Kütahya Şehir Hastanesi ile ait 2018'de toprak teyit aldık ve inşaata kişi imkanlarımızla başladık. Aslında bu amme hususi teşrikimesai projesi bulunduğu düşüncesince bankalar çeşidinden akçalanmış edilmesi lazım. Fakat Covid-19 salgını, iktisadi teessürat nedeniyle ecnebi bankaların Türkiye'ye limitlerinde birtakımı teessürat oldu. Bu hayli müşterek sürdü. Biz Türkiye'de geçmiş kez ve biricik kişi imkanlarımızla yüzdelik 50'ye getirdik. Ancak akıbet yılda katı aşkın bildiğiniz nedenlerle ilerleyemedik. Hükümetimizin haftalarda almış bulunduğu kararların kararında bankalarda müşterek detant oldu.

Çok aceleci müşterek halde bu güven görüşmeleri sonlandırılmak üzere. Biz mutabakata vardık gibi. Hangi bankanın buraya finansman desteği yapacağı belirleme edildi. Şu anda imza safhasında. Biz bunu Sağlık Bakanlığı'na da bildirdik. Ocak ayında şantiyeyi baştan hızlandırıp inşallah 2022 böylecene ticari işletmeye geçmeyi planlıyoruz. Böylece kamuoyunun bilgisi olsun kusur bilgilere kapılmayalım. Bu şifahane 2022 böylecene inatçılık çıkmazsa hizmete girmiş olacak. Sağlık Bakanlığı'nın yapması müstelzim müşterek devre hususlar var. Zaten başta Kütahya'da valimizin kurduğu meslek çalışıyor. Bizim önümüzü ayırmak düşüncesince etkin Kütahya bürokrasisi başta teşekkürname ediyoruz. Bizim önümüzü ayırmak düşüncesince lüzumlu gayreti gösteriyorlar. Biz de karşılığını vermeye çalışıyoruz” diyerek konuştu.

510 döşek kapasiteli

Toplam 150 bin metrekarelik meydan dair yapılmakta bulunan 510 döşek kapasiteli Kütahya Şehir Hastanesi'nde odaların 159'unun biricik kişilik, 136'sının ise eş şahsiyet kendisine tasarım edileceği öğrenildi. Hastane tamamlandığında 15 ameliyathanesi, 79 dip bakım yatağı, 13 diyaliz ve 14 kimyasal otama koltuğu ile fariza vereceği vurgulandı. Şehir Hastanesinde gelişigüzel branştan 152 polikliniğin, hikmet otama ve rehabilitasyonda ise 20 polikliniğin fariza vereceği dile getirildi.

Kütahya Evliya Çelebi Mahallesi'nde yapımına boşluk sunulan Kütahya Şehir Hastanesi inşaatı, İhlas Haber Ajansı (İHA) çeşidinden açıktan da görüntülendi.

Hüseyin Efe - Hüseyin Can Aksu
 

İLGİLİ HABER
Kayseri Şehir Hastanesinde 2021de 1 milyon 785 bin 59 insana esenlik hizmeti verildi Kayseri Şehir Hastanesi'nde 2021'de 1 milyon 785 bin 59 insana esenlik hizmeti verildi
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler