USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Sağlık

Kuru meyveler sağlık deposu

Uzman Diyetisyen Rengin Özbay, ilkin şita aylarında tüketilen döşenmemiş meyvelerin faydalarının saymakla bitmeyeceğini belirtti.

Kuru meyveler sağlık deposu
09-03-2022 11:58

Kuru meyvelerin birlikte zamanlar ve verim baş döndürücü iken munkabız meyvelerin suyunun uçurulması ile hazırlandığını tamlayan Uzman Diyetisyen Rengin Özbay, “Özellikle şita aylarında tüketilen mobilyasız meyvelerin yararları saymakla bitmez. Lif açısından varlıklı bulunan mobilyasız meyveler hazım sisteminin de dostudur. Özellikle kefaret yapanlar düşüncesince elzem birlikte aralık defa alternatifidir. Kış ayları düşüncesince hazırlanmakta bulunan kayısı, erik, üzüm üzere meyve kurularına tropikal bulunan meyvelerden kivi, papaya, ananas üzere mülevven mülevven meyve kuruları da eklenmiştir. Kurutma işleminin yemekleri arkalamak düşüncesince geçer not en emektar yöntemlerden birisi bulunduğunu ve derinlemesine müddet dayanıklılığını koruyacağını ve ihtiva ettiği su miktarı az bulunduğu için yiyeceği bozacak mikroorganizmaların gelişip çoğalamamaktadır” dedi.

Kuru meyvelerin, gözyaşı meyvenin içerdikleri yüzdelik 90 oranındaki suyun yüzdelik 10-20 oranlarına düşürülmesi ile elde edildiğini kaydeden Uzman Diyetisyen Rengin Özbay, “Bu muamelat ile içlerindeki su payı mütenakıs göveri ve meyvelerin şeker hastalığı hastalığı oranları yükselir ve dayanıklılıkları artar. Kurutma işlemi sonrası C vitamini haricinde etraflı mineralleri korunur, mobilyasız meyveler, vücudu erdemli antioksidan potansiyeller ile ilk evvela başıboş radikallere dirlik korur.” dedi.

Meyveler ortada ise kurutmaya en ergonomik olanları elma, armut, vişne, erik, kayısı, üzüm ve dut tur, kivi, mango, muz, çilek, ananas bulunduğunu kail Rengin Özbay, bu kurularının da tür yazar yararları bulunduğunu belirterek şunları söyledi;

“Armut Kurusu; Armut kurusu vitamin itibarıyla baş döndürücü zengindir. Böbreklerin derneşik çalışmasını sağlar. İdrarı bollaştırır. Böbrek kum ve taşlarının dökülmesine iane eder. Yüksek tansiyonu düşürür. Kanı temizler etraflı ifraz bezlerinin alışılagelen çalışmasını sağlar. Kansızlığı giderir, kabızlığı önler. Sinirleri yatıştırır. Zihni yorgunluğu giderir. Susuzluğu keser. Tükürük ifrazatını artırır. Hamilelerin kusmalarını azaltır. Hazımsızlığı giderir. Şeker hastaları da yiyebilir. Midesi cılız olanların kompostosunu içmeleri gerekir. Yemeklerden geçmiş yenecek olursa faydasından henüz da birlikte tomar artar.

Erik Kurusu; Akşamları hassaten şeker hastalığı hastalığı payı az meyveler bezdirmek gerekir. Bayanların karaca erik kurusunu tüketmelerinde yarar var. Çünkü düşüncesince de gani oranda Kalsiyum ve D Vitamini bulunur. Bu sebeple tüketimi mızrap sağlığının ağır oranda korunması demektir. Bunun haricinde mobilyasız eriğin ihtiva ettiği varlıklı potasyum ve magnezyum mineralleri nedeniyle; tansiyon, karaciğer, kalp, böbrekler düşüncesince faydası vardır. Güçlü antioksidanları ile his hastalıklarına yakalanma ve bunalım riskini azaltıcı tesiri bulunmaktadır. Kan şekerini düşürür. Kansere dirlik koruyucudur ve cildin yaşlanmasını önler

Kivi Kurusu; A ve C vitaminleri ile potasyum, kalsiyum, sert ve magnezyumdan baş döndürücü zengindir. Besleyici kıymeti de baş döndürücü erdemli tir. Yüksek tel içinde ne bulunduğu bumbar çalışmasında müspet ağırlık oluşturarak sindirimi kolaylaştırır. Bu vaziyette kabızlığı önler. Kan basıncını dengeler, potansiyel farkı ve kolesterolü düşürür. Bağışıklık sistemini güçlendirir, dumağı ve dargın algınlığına, anemi ve göden hastalıklarına da güzel gelir. Ayrıca cildi güzelleştirir.
Dut Kurusu; Kalsiyum, demir, B1, B2 ve C vitamini tarafından varlıklı bulunan dutun nice hastalığa güzel geldiği bilinmektedir. Beyaz dut acı düşürücü ve lüzum söktürücü (diüretik) etkiye sahiptir. Karaduttan elde edilmiş şurubun ise dudak ve geçit rahatsızlıklarında müspet etkiye ehil bulunduğu bilinmektedir.

Mango kurusu: A, C ve E vitamini içinde ne bulunduğu erdemli bulunan mangonun da sinirler, ten güzelliği ve saçlar düşüncesince baş döndürücü hayır bulunduğu ve bire birlikte sürede düşünce temizlediği, sindirimi hızlandırdığı, donanımlı antioksidan bulunan gıdalardan birlikte tanesidir. Besleyicidir ve potasyum açısından baş döndürücü zengindir. Sindirim problemlerine güzel gelir; stresi, kansızlığı önler. İçerdiği A vitamini akne üzere ten bozukluklarının oluşmasını engeller. Büyümeye yardımcıdır, müşahede fonksiyonlarını güçlendirir, şeker hastalığı hastalığı hastalığının gelişimini düşmandır, muafiyet sistemini korur. Potasyum hassaten his kasları topu topu kasların ve sinirlerin güzel çalışmasını sağlar. Kayısı lifli birlikte meyvedir. Lifli besinlerin içki şekerinin istikrarlı yükselmesini sağladıkları, dokuncalı maddelerin bağırsakta kalma süresini kısalttıkları düşüncesince kanserden korunmada hayır oldukları belirleme edilmiştir.

Çilek kurusu; Çilek kurusunda da baş döndürücü oranda fosfor ve sert mevcuttur. Ayrıca C, B ve K vitamini açısından da zengindir. Çilek vücuda güç verir, kolesterolü düşürür ve huy tıkanıklığını önler. Bunun beraberinde baş döndürücü güzel birlikte antioksidan bulunan çilek, muafiyet sistemini güçlendirir, kansere dirlik koruyucudur. Sindirim sisteminin derneşik çalışmasına baş döndürücü faydalıdır. Bağırsak kurtlarını döker, lüzum söktürür ve dokuncalı maddeleri vücuttan uzaklaştırır, düşünce temizler, diş etlerini kuvvetlendirir ve dudak kokusunu giderir, sakinleştirici tesiri ile tansiyonu düşürür ve stresi azaltır, ateşi düşürür, romatizma ve uykuluk hastalıklarına güzel sağlık ve cildi nemlendirir.”

Ahmet Akbuğa
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Çaykur Rizespor3449-6
8Alanyaspor3448+3
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor3445-3
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13Samsunspor3439-7
14MKE Ankaragücü3438-3
15Fatih Karagümrük3436-2
16Konyaspor3436-14
17Gaziantep FK3434-15
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler