USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Sağlık

'Kuru göz yaşam kalitenizi düşürebilir'

Son senelerde küsurat göz kuruluğu şikayetlerine uyanıklık çekici Doç. Dr. Aylin Kılıç, “Göz kuruluğunun en şişman nedenlerinden biri, mütekâsif kendisine baktığımız devir dakikada 12 bulunan göz makas sayımızın hâlâ az sayıya inmesidir. Bu nedenden gözyaşımız buhar

'Kuru göz yaşam kalitenizi düşürebilir'
24-07-2022 10:04

Medipol Mega Üniversite Hastanesi Göz Hastalıkları Bölümünden Doç. Dr. Aylin Kılıç, toplumda sıklığı derece derece kalan mobilyasız gözün zararlarına dair bilgiler verdi. Doç. Dr. Aylin Kılıç, başta ati yaşlarda yaş salınımının derece derece azaldığını belirterek, “Göz kuruluğunun artmasına etmen bulunan elektronik beyin ve telefonda aşırı saat geçiriyoruz, buna dair adına başta güre jenerasyonda göz kuruluğu elan aşırı devir yüzüne çıkıyor. Göz kuruluğunun en şişman nedenlerinden biri, mütemerkiz adına baktığımız devir dakikada 12 bulunan göz makas sayımızın elan az sayıya inmesidir. Bu sebepten dolayı gözyaşımız buharlaşıyor, buharlaştığı düşüncesince de gözümüzde çökme ve yanma hissi oluşuyor. Zarar donör taraf tesirleri mevcut” diyerek konuştu.

"Göz temizliği ciddiye katılması müstelzim ortak konudur"

Gözyaşının buharlaşmaması düşüncesince hamam pansumanın önerildiğine yer veren Doç. Dr. Aylin Kılıç, "Gözyaşı zannedildiği kabilinden su değildir, gözyaşının üzerinde yağ, ortasında su, altında da mukusumsu ortak hazır para vardır. Gözümüzdeki yağ tabakası gözyaşının buharlaşmasını engeller. Gözyaşımızın semiz ve güzel olması düşüncesince göz kapaklarımızdan temelli semiz dans yapması gerekiyor, bu meydana getirilen semiz dans sebebiyle gözyaşının buharlaşması engelleniyor. Buna sağlam olarak, bardakta su ve hasım karıştırınca yağ suyun hesabına kazanç diyebiliriz. Göz kapaklarımıza da aşırı özen etmemiz geçişsiz temelli hamam pansuman öneriyoruz. Yapılması tavsiye edilen hamam pansumana çocuk şampuanın da eklenmesini kaynak ederiz zira gözlerde birikinti kalmasını istemiyoruz. En ak pak gözlerde fark müjgân diplerinde birikintiler olabilir. Göz temizliği ciddiye katılması müstelzim ortak konudur. Gelen hastalarımızın gözlerini mikroskopta inceliyoruz ve icra ettikleri temizliklere karşın ortak derinti birikinti oluşabiliyor bu da göz kuruluğu eden en ehemmiyetli sebeplerden birisi" ifadelerini kullandı.

"Romatizmayla irtibatlı olabilir"

Doç. Dr. Aylin Kılıç, akıbet zamanlarda göz kuruluğunun aşırı husus olmaya başladığına özen çekerek, "Eskiden şikâyetleri bulunan hastalarımıza daima yaş damlası verirdik. Artık çağımızda bunun sebebini elan uzun boylu anlamaya çalışıyoruz. Kan testleri yapıyoruz, romatizmayla irtibatlı olabildiğini fikren birtakımı testler yaptırıyoruz. Kirpiklerin dibini elan güzel değerlendirecek teknolojiler gelişti. Hastalar hamam pansuman yapsınlar diyerek hâlâ talepte bulunuyoruz. Teknolojiler elan aşırı geliştiği düşüncesince bundan sonra gözü kendimiz arama ediyoruz. 10 ila 12 dakika arası devam eden ortak işlemler var. Burada hastaların göz kapaklarına görev yapıyoruz ve bu görev sebebiyle rahatlamalarını sağlıyoruz" dedi.

"Her hastaya ayrımsız otama yöntemi uygulanmaz"

Göz kuruluğu tiplerini dü ayrı maddede değerlendiren Doç. Dr. Aylin Kılıç, şu halde bitmeme etti: "Birinci sima yaş salınımındaki eksiklik, ikinci sima ise gözyaşının buharlaşmasının aşırı ortak tomar olması. Yaşa dair menopoza giren ve romatizmal rahatsızlıkları bulunan hanımlarda dans elan aşırı azalıyor. Birde gözyaşının buharlaşmasının aşırı arttığı vakitler olur. Mesela klimalı ortamlar, elektronik beyin başlangıcında aşırı idman ve telefona aşırı beslemek al ortak gözle gösterge verir. Gözlerimiz aşırı çalışmış oldukları düşüncesince derneşik halde kıpmak aşırı önemlidir. Hastalar buraya geldikleri devir emektar otama yöntemlerini uyguluyoruz. Ek adına bambaşka otama şekilleri elan gelişti teknolojiyle birlikte. Eskiden sekte kullanın dediğimiz hastalara demincek elan detaylı araştırmalar yapıyoruz. Her hastaya rastgele damla, göz pansumanı da akla yatkın değildir. Bunları fark eylemek aşırı önemli. Göz kuruluğu otama edilmezse elan aşırı alerji gelişir elan aşırı keratit denilen göz enfeksiyonu gelişir."

"Tedavi edilmezse hastalar depresyona giriyor"

Doç. Dr. Aylin Kılıç, otama edilmeyen göz kuruluğuna dirlik uyararak, laflarını şu halde tamamladı: "Göz kuruluğunu detaylı adına 2 halde inceleyebiliriz. İlk olarak, hoppadak gözle odaklı bulunan izole göz kuruluğu, ikinci adına ise vücut, saç ve ten kuruluğuna dair adına ortak göz kuruluğu vardır. Daha aşırı sistemik hastalıklarla birlikte, romatizmal hastalıklarla ilerler. Hastalıklara sağlam olarak; romatoid artrit, sjögren sendromu. Göz kuruluğu şayet otama edilmezse ferdin sahn standardını düşürür. Bulanık görme, jen süresince dalgalanmalar arada açık görüp dumanlı müşahede atakları yapabilir. Keratit, alerji, kaşıntı, batma, yanma, gözün içerisine cıncık atılan gibi, ecnebi cisim, al göz, göz yorgunluğu bunların bütünü göz kuruluğunun işaretleridir. Çoğunlukla göz kuruluğuyla mevrut hastaların ortak bölümü sekte kullanıyor geçmiyor, hastalar bunalıp depresyona giriyor. Antidepresanlar da ilaçlar da göz kuruluğu yapar. Yaz devrinde de göz kuruluğu şikâyetlerinin elan aşırı arttığını görürüz. Rüzgârla baş başa elan aşırı artar şikâyetler. Güneş gözlüğü bu vaziyette elan koruyucudur."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Çaykur Rizespor3449-6
8Alanyaspor3448+3
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor3445-3
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13Samsunspor3439-7
14MKE Ankaragücü3438-3
15Fatih Karagümrük3436-2
16Konyaspor3436-14
17Gaziantep FK3434-15
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler