USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Sağlık

Kovid-19'da temaslı takip edeni özne ekip, dünyayı 228 dolaşma dolaştı

Sağlık Bakan Yardımcısı Şuayip Birinci, toy sima koronavirüs (Kovid-19) salgını sürecinde sahada temaslı takip edeni özne ekibin dünyayı 228 volta dolaştığını ve 9 milyon kilometre aralık katettiğini söyledi.

Kovid-19'da temaslı takip edeni özne ekip, dünyayı 228 dolaşma dolaştı
02-12-2021 23:30
İstanbul

Birinci, Conrad İstanbul Bosphorus'ta, Sağlık Bakanlığı ve Birleşik Krallık Büyükelçiliği iş birliğiyle planlı "Türkiye-Birleşik Krallık Sağlık İş Forumu" kapsamındaki "Dijital Sağlık" mevzulu panelde "Türkiye'nin Dijital Sağlık Altyapısı" başlıklı birlikte sokum yaptı.

Sağlık Bakanlığınca dijital bölgede planlı emekleri tanıtıcı Birinci, geliştirilen planlar sebebiyle hastanelerdeki bekleme sürelerini hem şifahane yöneticilerinin bununla birlikte kendilerinin takip edebildiğini, bu sayede ne birime personel takviyesi gerçekleştirmek icap ettiğini ferah ferah görebildiklerini anlattı.

Sistemde en faziletli hekimlerden sevinme duyulduğunu, temizlikte ise sevinme puanının düştüğünü kaydeden Birinci, "Bekleme süresini 10 bugün uzatın, memnuniyetiniz değişiyor. Türkiye'nin en şişman yararlı yanları da bekletilmeden sağlık hizmeti vermek" dedi.

Yapay zeka araçlarının erte hastaneye birçok hastanın geleceğini görebildiğini, bu sayede tahminleme yapabildiklerini tamlayan Şuayip Birinci, birlikte pestil taburcu edildiğinde yüzdelik birçok ihtimalle yeniden hastaneye yatabileceğini ölçebildiklerini bildirdi.

Hastalık skorlarına mucibince birlikte sene içerisindeki ahiret yolculuğu rakamlarını da takip edebildiklerini dile getiren Birinci, "Avrupa'daki en dijital ülkeyiz" dedi.

Hastane ve dip hizmet yatağına yatırım

Türkiye'nin akıbet zamanlarda sağlık sahasına meydana getirdiği yatırımın pandemi sürecinde şişman yarar bulunduğunun altını çizen Birinci, şu halde konuştu:

"Sanki tığ bugüne hazırlanmışız. Özellikle bildirmek isterim, 100 yılda işlenmiş pestil yatağı genişliğinde yatağı 12 yılda yaptık ve bunu yaparken ilkin döşek başına 80 metrekare düşüyordu, demin 250 metrekare düşüyor. Çok henüz şişman sağlık tesisleri yaptık. 100 yılda işlenmiş dip hizmet yatağı sayısının 6 katını 12 yılda yaptık. Avrupa'da enine boyuna gelişmiş, 60 milyon nüfusu bulunan birlikte ülkenin dip hizmet döşek sayısı genişliğinde yatağı da 6 ayda yaptık."

Birinci, Türkiye'de evvel vakanın 11 Mart'ta görüldüğünü ve bu sürecin arkası sıra aşırı ağır birlikte takip süreci yürüttüklerini söyledi.

İyi birlikte filyasyon ve tecrit takip sistemi yaptıklarını özetleyen Birinci, şu halde bitmeme etti:

"Bunu yaparken birlikte derinti problemle karşılaşıyorsunuz. Sahaya revan kişilerin konumlarını üstelik takip yazar hakkıyla oraya gidip gitmediğini hem sistemden gördük bununla birlikte onların gittikleri evleri telefonla arayarak, e-Nabız'dan, HES'ten memnuniyetlerini ölçerek, o ekiplerin de sevinme katsayılarını çıkardık. İşi dobra önleyen kişilerin belirleme edilmesini sağladık. Hata yapmayalım sanarak ilişik adreslerin vaziyet adalet rakamlarını üstelik indeksimize yükledik. Canlı kendisine hala seyrediyoruz. Gecenin birlikte saatinde ara sıra telefon açıp o ekibi bulduğumuz oluyor. Bir Kovid hastasının evine gidip tecrit ve ilaçlarını ödeme bakımevi yahut onları sağlık için bilgilendirme bakımevi işlemleri yapıyorlar. Hepsine minnettarız, bütünü alkışı hafriyat ediyor. OECD ülkelerine mucibince personel sayısı kendisine az olmamıza karşın güvenilmez birlikte sağlık hizmetini karşıladığımızı söyleyebilirim."

Şuayip Birinci, yüzdelik 93 adrese gitme oranları olduğunu, erte birçok ferdin dip bakıma gireceğini, birlikte temaslının yüzdelik birçok ihtimalle zait olacağını ve dip bakıma gireceğini birlikte çağ ilkin ölçebildiklerini ve gerekseme biçiminde o hastaneye birlikte çağ ilkin dip hizmet ilaçları gönderebildiklerini kaydetti.

Temaslı takip edeni önleyen ekibin başarısı

Temaslı takip edeni önleyen ekiplerin faaliyetlerinden da bahseden Birinci, "Bizim sahada temaslı takip edeni önleyen ekibimiz dünyayı 228 cevelan gezdi ve 9 milyon kilometre ara katetti. Hala da bitmeme ediyorlar" dedi.

Şuayip Birinci, Hayat Eve Sığar (HES) uygulamasının ehil bulunduğu 198 milyon kodu ile dünyanın en aşırı geçer temassız takip uygulaması bulunduğunu bildirdi. Uygulama sebebiyle minimum 82 milyon harf alındığını özetleyen Birinci, HES ile 25 milyon riziko uyarısı yapıldığının altını çizdi.

Birinci, geliştirdikleri birlikte infaz sebebiyle hastaların akıllıca branşlara gitmelerini sağlayacaklarını da belirterek, "Türkiye'de değme 100 insandan 6'sı kusur branşa gidiyor. Bu şu demek, 1,8 ile 2,2 milyon ortada birlikte yoklama var. Hafta başına mucibince değişiyor. Pazartesi haset 2,2 milyon. Düşünün günde 120 bin isim kusur branşa gidiyor, kusur hekime gidiyor" ifadelerini kullandı.

İngiliz yatırımcılara sağlık sektörüyle ilişik bilgiler verildi

Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi Koordinatörü Derun Ülgen, farmasötik sahasının Türkiye'nin izlemsel sektörlerinden birisi bulunduğunu söyledi. Türkiye'de 59 farmasötik organizasyon bulunduğunu ve burada 12 binden birlikte tomar verim üretildiğini kaydeden Ülgen, bu tesislerde 39 binin üstünde etkin bulunduğunu anlatım etti.

Ülgen, Birleşik Krallık'tan mevrut yatırımcıları Türkiye'nin tıbbi cihazlar pazarı, gider malzemeleri pazarı, envestisman teşviklerinin koşulları, sağlık piyasası çalışanları, düşüncesi iyelik konuları, klinik deneyler, başıboş yerler ve envestisman ofisleri dair bilgilendirdi.

Yatırım Ofisinin direkt Cumhurbaşkanlığı altında çalışkanlık gösterdiğine yer veren Derun Ülgen, "Yatırım ajansımız Türkiye'ye envestisman gerçekleştirmek talip yatırımcılara birlikte tane istasyon yaklaşımıyla araştırma görevlisi olmaktadır. Burada evvel baş temasımızdan itibaren yatırımlarının gerçekleştirilmesi ve ayrıca sonrasına genişliğinde onlarla temasta kalıyoruz, onlara dayanak noktası oluyoruz. Son evre gizlilikle akım fail ofislerimiz, yatırımcıların sorunlarını hızlıca ve velut birlikte halde çözebilmektedirler" dedi.

"Türkiye sağlık turizminde reis ülkelerden"

Uluslararası Sağlık Hizmetleri AŞ (USHAŞ) Yönetim Kurulu Başkanvekili ve Genel Müdürü Mehmet Ali Kılıçkaya da "Türk Sağlık Sektörü Açısından İngiltere ile İşbirliği Fırsatları" oturumunda konuştu.

Kılıçkaya, sunumunda İngiltere ve Türkiye arasındaki ticari ilişkileri, Türkiye'nin umumi sağlık sistemini, akıbet çağda ortaya koyduğu muvaffakiyet öyküsünü ve sağlık turizmi açısından konumunu değerlendirdi.

USHAŞ'ın umumi görevleri, doğacak gösterimi ve faaliyetleri için da bilgelik sağlayan Kılıçkaya, şunları kaydetti:

"Kıta Avrupası'nın doğusunda ve batısında toprak düzlük dü şişman iklim bulunan Türkiye ile İngiltere arasındaki siyasi, hesaplı ve ticari ilgiler sansasyonel birlikte tarihî art plana sahiptir. İngiltere, senelerdir Türkiye'nin en ehemmiyetli tecim ortaklarından birisi olmuştur. Brexit sonrası çağda yakınlaşan ve dostça ilişkileri ivme elde eden ülkelerimiz ortada imzalanan STA, İngiltere'nin Brexit'ten ahir evvel düet Serbest Ticaret Anlaşması olup, ticari ilişkileri henüz da güçlendirecek birlikte aşama olmuştur."

Kılıçkaya, Sağlıkta Dönüşüm Programı ile süregelen reformlarla şişman birlikte muvaffakiyet hikayesine imza atan Türkiye'nin sağlık turizminde dünyanın önde mevrut ülkelerinden birisi bulunduğunu belirtti.

Türkiye'nin bu başarısının arkasındaki faktörleri sıralayan Kılıçkaya, USHAŞ'ın faaliyetlerine yer vererek çalışmalarına bağlı bilgelik verdi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3590+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3545-4
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3537-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3533-31
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler