USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Sağlık

Kovid-19 servisindeki afiyet personelleri hastaların aşılama pişmanlığına şehadet ediyor

Kars Harakani Devlet Hastanesinde Kovid-19 servisinde işyar keyif çalışanları, tedavilerine hastanede bitmeme edilen hastaların meydana getirilen hepsi uyarılara karşın aşılama yaptırmadıkları düşüncesince yaşadıkları pişmanlığa şahitlik ediyor.

Kovid-19 servisindeki afiyet personelleri hastaların aşılama pişmanlığına şehadet ediyor
23-10-2021 14:36
Kars

Kentte Kovid-19'a yakalandığı düşüncesince otama dibine tahsil edilen hastalar, Harakani Hastanesi Yoğun Bakım Servisi ile gayrı servislerde otama görüyor. Bu hastaların iri birlikte çoğunluğu nazar boncuğu aşılama sıfır yahut aşılarını tamamlamayanlardan oluşuyor.

Sağlık vaziyeti ağırbaşlı olanların koyu iş servisinde devir hin teneffüs aletine bağlanarak otama görmüş bulunduğu hastanede fariza önleyen afiyet çalışanları, sonuç çağda ilkin "Ben gencim bana birlikte bilinçlilik olmaz" diyenlerin hastanede yaşamış bulunduğu sorunlara tanık oluyor.

Hastanenin Kovid-19 servisinde işyar Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Gökhan Perinçek, AA muhabirine, Kovid-19 sürecinde topu topu Türkiye'de bulunduğu üzere virüsün ortaya çıkmış bulunduğu önceki çağda Kars'ta da koyu çalıştıklarını söyledi.

Aşılama döneminin başlamasıyla Kovid-19 olaylarında birlikte hacim eksilme bulunduğunu lakin sonuç çağda baştan artma yaşandığını özetleyen Perinçek, "Son çağda aşılananların payı azaldı. Birebir hastaneye başvuran hem hastanemizde yatırılan aynı zamanda koyu bakımda izlem ettiğimiz hastalarda Kovid-19 varyantları artma göstermektedir." dedi.

Aşısını yaptırsaydı rahatsızlığı evinde geçirecekti deminden makineye bağlı

Perinçek, hastanede otama gören Kovid-19 hastalarının çoğunluğunun aşılama sıfır kişilerden oluştuğunu aktararak, şöyleki bitmeme etti:

"Hem serviste aynı zamanda koyu bakımda yatan hastaların en ehemmiyetli eş nitelikleri aşılama sıfır yahut ehliyetsiz şu demek oluyor ki biricik düze aşılama bulunan kişilerden oluşmalarıdır. Kovid-19 bu insanlarda hâlâ koyu biçimde görülmektedir, aşılama olmayanların yatış payı da artmaktadır. Şu an koyu bakımda yatan birlikte hastamız 32 yaşlarında birlikte avrat ve nazar boncuğu biçimde aşılama yaptırmamış. Aşı yaptırsaydı rahatsızlığı evinde geçirecekti lakin şu an makineye ilişkin biçimde yaşamını sürdürmeye çalışıyor. Hastanede yatanların yarısından ilavesi aşısını kusursuz yaptırmayan yahut nazar boncuğu yaptırmayan hastalarımızdan oluşmaktadır."

Gençlerin hastanede yatış oranının erdemli olduğuna ayraç fail Perinçek, "Şimdi hâlâ aşırı gördüğümüz dinç hastalarımız var. Bunlar öz gençliklerine güvenerek, 'Ben aşılama yaptırmam bana birlikte bilinçlilik olmaz, benim vücudum dirençlidir.' diyen hastalar. Serviste yatan hastalarımız ortada 35 yaşlarında birlikte ikiz var, aşılarını yaptırmamışlar ve hâlâ sonradan da 'atlatırız' sanarak bekleyip hâlâ çirkin biçimde geldiler, kestirmece 25 gündür serviste yatmaktalar ve takipleri bitmeme edilmektedir. Buradan aşının önemini görüyoruz." sanarak konuştu.

"Aşıyla ait sonuç nedamet yarar vermiyor"

Perinçek, aşının açıkça birlikte taraf tesiri olmadığına dikkati çekerek, "Aşıyla ait sonuç nedamet yarar vermiyor, gerçekli aşılamanın yapılması icap ettiğini söylüyoruz. Yaklaşık 2 senedir bitmeme fail bu hastalıkla ait aşıların aşırı taraf tesiri de görülmemekte, bunu Türkiye'de, dünyada hacısı hocası görüyor. Elinizi kestiğinizde olduğunuz kazıklı humma aşısı, salname enflüanza aşısı yahut 5 yılda birlikte yaptırdığınız batar aşısı üzere Kovid aşısı da yaşamın birlikte parçası. Bu aşılama bizi koyu bakıma girmekten, hâlâ çirkin koşulları yaşamaktan kurtarıyor, aşıların yaptırılması gerektiğine inanıyorum. Aşı olanlarda Kovid-19 testi zait çıkabilir lakin bu şahıslar hastaneye yatmadan, nazar boncuğu belirti vermeden yahut bol kırgınlıkla rahatsızlığı atlatmaktadır. Bu da aşının ne denli çarpıcı bulunduğunun göstergesidir." dedi.

Hemşirelerden de gençlere "aşı olun" çağrısı

Aynı serviste işyar hemşirelerden Işıl Gökçek de Kovid-19 dolayısıyla iş yoğunluğunun dü katına çıktığını anlatım ederek, "Kovid-19 dolayısıyla burada yatan hastaların yaşadıkları sıkıntıları uygun görüyoruz. Genç ve buğulanmış namına bu rahatsızlığı ağırbaşlı atlatanlar var, sonuç senelerde ilkin aşılama sıfır dinç hastalarımız Kovid-19'u ağırbaşlı biçimde atlatmaktalar ve aşılama olmadıkları düşüncesince pişmanlıklarını görmekteyiz. Aşı olmayanlar taraf etkiden korktuklarını, dinleyerek biber dolması bilgilerle dolayısıyla aşılama iktisap etmek istemediklerini ve hâlâ sonradan pişmanlıklarını, ahiret yolculuğu korkusunu görebiliyoruz." ifadesini kullandı.

Hemşire Merve Oğlu ise birtakım hastaların Kovid-19'u aşırı ağırbaşlı atlattığını dile getirerek, "Kovid-19 çıktığından buyana bu serviste çalışıyorum, aşımı oldum ve daim Kovid'in ortamında çalışmama karşın bu hastalığa yakalanmadım, her insanın aşılama olmaya çağırma ediyorum. Son çağda aşılama sıfır dinç hastalar artmaya başladı, soluk darlığı üzere birlikte aşırı başağrısı çekiyor, koyu bakımda yatıyorlar ve bari aşılama olsaydık diyorlar." dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Sivasspor3751-8
8Alanyaspor3650+3
9Çaykur Rizespor3649-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler