USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Sağlık

Kovid-19 aşısı tor ana adaylarına Omicron uyarısı

Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Prof. Dr. Buyru, gebelerde Kovid-19'a yakalanma oranının arttığını belirterek "Bunun sebebi aşının taraf etkilere, kendilerine ve bebeğe dokuncalı olacağını sanmaları. Bunlar gerçeğe çerden çöpten inanışlar" dedi.

Kovid-19 aşısı tor ana adaylarına Omicron uyarısı
13-01-2022 10:29
İstanbul

Hamilelerde de koronavirüs testi pozitifliğinin rastgele güzeşte devir arttığına ayraç fail Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Prof. Dr. Faruk Buyru, gebelerin, aşısız olmaları, hamilelikten ötürü bağışıklıklarının baskılanması ve ilkin de gelecek haftalarda akciğer kapasitelerinin azalması kabil nedenlerle rahatsızlığı ağırbaşlı geçirebildiğini vurguladı.

Buyru, "Maalesef, geçmiş dönemlere gereğince maraz da gebelerde hastalığa yakalanma payı da arttı. Bunun sebebi gebelerin aşılanmaktan korkmaları, aşının taraf etkilere illet olacağı, kendilerine yahut bebeğe dokuncalı olacağını sanmaları. Bunlar ağız ağıza gerçeğe güçsüz inanışlar." değerlendirmesinde bulundu.

"Aşısız olanlar yahut aşısını dört dörtlük yaptırmayanlar rahatsızlığı ağırbaşlı geçirebiliyor"

Prof. Dr. Buyru, Omicron'un aşırı bedava bulaştığının altını çizerek, şu detayları verdi:

"Omicron varyantının geçmiş suşlardan farkı odada endamsız nezdinde müddet kalmayla bile bulaşabilmesidir. Yani sakat bulunan biriyle endamsız nezdinde dek sonrası sonuç adım bedava bulaşabiliyor. Omicron'un toplumda henüz geniş seyrettiğini biliyoruz. Daha aşırı fevk teneffüs yolu enfeksiyonu kabil seyrediyor. Bu gidişat aşının koruyan etkisinden de kaynaklanıyor. Aşısızlarda o genişliğinde geniş seyretmediğini, tedaviye başlayan fazlalık hastaların çoğunun aşısız yahut aşısı eksik kişilerden oluştuğunu görüyoruz. Hamileler düşüncesince de bu geçerli. Aşıları dört dörtlük olanlar aldığı kadar dehalet sağlıyor, ya hastalanmıyorlar yada rahatsızlığı sonuç adım geniş fevk teneffüs yolu enfeksiyonu şeklinde ayakta atlatabiliyorlar. Ama aşısız olanlar yahut aşısını dört dörtlük yaptırmayanlar rahatsızlığı ağırbaşlı geçirebiliyorlar."

"Hamilelerin ½ si aşısız"

Toplumda hamilelerin ilkah oranının ceninisakıt bulunduğunu tamlayan Buyru, şunları aktardı:

"Şimdi maşer genelinde yüzdelik 70 yöresinde nezdinde aşılanmadan uydurma eylemek mümkün. Gebelerdeki ilkah payı kılükal gelişi ABD Birleşik Devletleri'ndeki sayıları biliyorum, camianın ½ si kadar. Bu aşıdan korkmanın yada aşıyı gebelikten sonraları yaptırırım şeklinde hata inanışlar kararında ortaya çıkan şeyler. Fakat telkih yaptırılmaması ve talik hem gebenin hem bebeğin negatif etkilenmesine defa açabiliyor. Gebelik sırasında maraz geçirdiğinde avrat negatif etkileniyor. Solunum problemleri ortaya çıkabiliyor. Hastaneye yatış, koyu bakıma gerekseme artıyor. Hastalık henüz ölümsek seyrediyor. Bebek negatif etkilenebiliyor. Erken doğum, evolüsyon geriliği riski koronavirüs enfeksiyonu nâkil annelerin çocuklarında henüz fazla. Yoğun hizmet gereksinimi da... O sebepten dolayı anneyi ve bebeği arkalamak düşüncesince tarihi mevrut rastgele gebenin aşılanması gerekiyor." ifadelerini kullandı.

Omicron'dan korunmanın nezdinde tane yolunun tamamı önlemleri almaktan geçtiğini vurgulayan Buyru, hastaneye yatma oranının aşısız ve telkih dozlarını dört dörtlük yaptırmayanlarda henüz faziletli bulunduğunu bildirdi.

Buyru, "Hastalık elbette olsa şen geçiyor, telkih yaptırmayayım şeklinde nezdinde inanış sonuç adım aldatıcı olur. Her koşulda hem telkih olmaları aynı zamanda öbür siper önlemlerine ilgi etmeleri şart. Buna ek kendisine mesafeye ilgi edilmeli, usulüne akıllıca peçe kullanılmalı. Oda havalandırılmalı, canlı ortamlardan beklenen olduğunca ırak durulmalı. El hijyenine ilgi edilmeli. Bu önlemlerin hepsini baş başa almamız gerekiyor. Yani birisini gerçekleştirmek kurtarıcı, kifayetli olmuyor." uyarısında bulundu.

"Virüs, hem avrat aynı zamanda adamın tenasül fonksiyonunun negatif etkiliyor"

MRNA aşılarının gebeliğin rastgele çağında güven içinde yapılabileceğini aktaran Buyru, aşının, hamilelik çağında de iki canlı kalmaya etkin hanımlarda da sonuç adım inanılır kendisine kullanılabileceğini anlattı.

Buyru, "İlk zamanlarda aşının hem hanımlarda aynı zamanda beylerde meskenet olumlu tesiri mevcut şeklinde nezdinde hata inanış ortaya atıldı. Fakat tulum çocuk tedavisi gören hem avrat hem beylerde meydana getirilen çalışmalarda aşının rastgele nezdinde negatif tesirinin bulunmadığı görüldü. Yine tulum çocuk emek harcamaları ve gebelerde meydana getirilen icraat hamilelik sırasında yada doğumdan sonraları bebeğe negatif nezdinde etkisinin, bebekte sapaklık olumlu nezdinde tesirinin bulunmadığı beniz binlerce iki canlı üstünde meydana getirilen icraat kararında ortaya çıktı. O sebeple sonuç adım şen kendisine tamamı gebelerin, iki canlı kalmaya etkin hanımefendilerin aşıyı yaptırmasını öneriyoruz." ifadelerini kullandı.

Yapılan çalışmaların koronavirüsün hem hanımefendilerin aynı zamanda adamların tenasül fonksiyonlarını negatif etkilediğinin ortaya çıktığını tamlayan Buyru, telkih yapılmaması ve hastalığa yakalanılması şeklinde doğurganlığın negatif etkilenebileceğini bildirdi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3799+64
2Fenerbahçe3796+62
3Trabzonspor3764+17
4Başakşehir FK3758+10
5Beşiktaş3756+6
6Kasımpaşa3753-4
7Alanyaspor3751+3
8Sivasspor3751-8
9Çaykur Rizespor3750-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3743-8
13Kayserispor3742-12
14Gaziantep FK3741-8
15Konyaspor3741-11
16MKE Ankaragücü3740-4
17Hatayspor3738-9
18Fatih Karagümrük3737-5
19Pendikspor3737-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler