USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Sağlık

Kovid-19 aşısı düşüncesince anımsatma dozu uyarısı

Ankara kent Hastanesi Genel Hastane Başhekimi Doç. Dr. İhsan Ateş, Kovid-19'a bağlı anımsatma dozu uyarısı yaparak, "Herkes düşüncesince şayet akıbet bitirdikleri aşılama üstünden asgari 3, 4 ay geçmişse ortak anımsatma dozu yapmalarını öneriyoruz." dedi.

Kovid-19 aşısı düşüncesince anımsatma dozu uyarısı
26-07-2022 15:06
Ankara

AA muhabirine Kovid-19 hastalanmış ve hadise sayısındaki ürün haz ile TURKOVAC aşısıyla ilgilendiren icraat üzerine izah karşıcı Doç. Dr. Ateş, dünyada bulunduğu kabil Türkiye'de de hadise sayılarında katlanarak artım gözlemlenmeye başladığına ayraç etti.

Ankara kent Hastanesinde kestirmece müşterek ay öncesinde 50'ye denli sakıt hadise sayısının şu anda 1500'e denli çıktığını tamlayan Ateş, bu vakaların kestirmece yüzdelik 50'ye yakınının da bundan sonra zait saptandığını kaydetti.

"Bu da bizlere bu sayıların henüz da artacağını ve bulaşın aceleci müşterek biçimde yayılacağını gösteriyor." diyen Ateş, bundan ötürü aşılamada şişman müşterek başarım gösterilmesi icap ettiğini vurgulayarak şu biçimde bitmeme etti:

"Çünkü döllenme rakamları da enfeksiyon olayları kabil düşmüştü. Pandeminin en yayılmış bulunduğu zamanlarda günce 7, 8 bin aşılama yaparken, bu döllenme rakamları 100 rakamlarına denli düşmüştü. Bu ürün hadise artışıyla baş başa tozlaşma sayılarında da ağır müşterek artım oldu. Aşılanma oranlarına baktığımızda şu anda BioNTech henüz müşterek tomar sayıda yapılıyor. Ama bundan sonra Türkiye'de, dünyada ve mütekâmil devletlerde tozlaşma baş döndürücü müşterek tomar sayıda yapıldı. Bize mevrut vatandaşın şişman müşterek bölümü 4. ve 5. düze aşılamayı karşıcı kişiler. Bundan ötürü 'hangi aşıyı yaptıralım?' sorusunu baş döndürücü müşterek tomar alıyoruz. Benim kanaatim henüz evvel enfeksiyon geçirmiş ve aşılanmış bulunan insanlarda en emniyetli aralıkta kalmakta kâr var. Bu da, 'inaktif aşıları dil rahatlığıyla yapabiliriz' oluyor. Yani yurttaşlarımız 3. ve 4. dozlarını BioNTech yapabilecekleri kabil amma velakin CoronaVac ve TURKOVAC yapabilirler."

"Gönül rahatlığıyla evcil aşımızı yapmalarını öneriyoruz"

Doç. Dr. Ateş, TURKOVAC ile ilgilendiren bitmeme fail icraat bulunduğunu belirterek, tamamlanan çalışmalara değindi. Ateş, "Totalde 8 bine benzeyen vatandaşta tığ bu aşıyı düzentileme düzleminde yaptık. Bu aşımızın öbür müşterek inaktif aşılama bulunan CoronaVac denli emniyetli bulunduğu ve aktiflik noktasında ondan henüz güzel bulunduğunu gözlemledik." dedi.

Ateş, Türkiye'de şu anda acele yararlanma onayıyla baş başa TURKOVAC aşısının kâffesi şehirlerde yapıldığını kaydederek, şunları aktardı:

"Daha evvel tek enfeksiyon geçirmeyen ve rastgele müşterek aşıyı yapmayan ve ikiz düze TURKOVAC aşısı karşıcı kestirmece 10 bin 200 vatandaşımızı takibe aldık. Bunları 14 güneş ile 168 güneş ortada strateji ettik. Bu proses içerisinde bu vatandaşlardan elden 93'ünün enfeksiyona yakalandığını resmi namına belirleme ettik ve bunların içinden ise müşterek vatandaşımızın hastaneye yatmış bulunduğu ve akabinde taburcu bulunduğunu gözlemledik. Bu ürün bizlere şurası gösteriyor TURKOVAC aşısı esasen Kovid-19 enfeksiyonunda can alıcı müşterek aşı. Ondan ötürü tığ yurttaşlarımıza dil rahatlığıyla emniyetli ve can alıcı bulunan evcil aşımızı da yapmalarını öneriyoruz."

İhsan Ateş aşıların yeğleme edilme oranına ilişkin, "Hastanede gözlemlediğimiz Sinovac aşısından henüz erdemli oranda, minimum 3-4 büküm henüz erdemli miktarda TURKOVAC aşısı yeğleme ediliyor. Ama yurttaşlarımızın baş döndürücü bilgisi bulunmadığı düşüncesince çoğu kez BioNTech aşısı yeğleme ediliyor, yabancı, Alman aşısı diye. Ama bundan sonra 4. ve 5. dozları yapıyoruz. Artık anımsatma dozlarını yaptığımız düşüncesince emniyetli bulunan evcil aşımızı da emniyetli müşterek biçimde yaptırabiliriz." değerlendirmesini yaptı.

TURKOVAC'da henüz evvel tek tozlaşma yapılmayan gönüllülerde safha 1 ve safha 2 emekleri ile Ankara kent Hastanesinin ortamında bulunduğu safha 3 çalışmasının tamamlandığını tamlayan Ateş, şu andaysa 2 düze BioNTech meydana getirilen ve henüz evvel Kovid-19 enfeksiyonu geçirmeyen gönüllülerde TURKOVAC anımsatma düze çalışmasını yaptıklarını söyledi.

Doç. Dr. Ateş, bu çalışmanın da çelimsiz müddet içerisinde sonuçlanacağını anlatım etti.

"Hatırlatma dozlarının behemehâl yapılmasını istiyoruz"

Vatandaşlara anımsatma dozunu yaptırmalarını öneren Ateş, laflarını şu biçimde sürdürdü:

"Daha evvel Kovid-19 enfeksiyonu geçirmiş ve ya geçirmemiş bulunan şu anda her insanın aşılama yaptırdığını biliyoruz. Aşı yaptırmayan baş döndürücü azınlıkta ve ya bu eşhas doğrusu Kovid-19 enfeksiyonu geçirmişler. Şu anda Türkiye'de ve dünyada hadise rakamları artıştayken bu hastalıktan, bu virüsün illet olumlu etkisinden korunmanın en güzel yolunun aşılama bulunduğunu çoğumuz biliyoruz. Dolayısıyla anımsatma dozlarının behemehâl yapılmasını istiyoruz. Öncelikle riziko grubunda, gelecek yaşta ve muafiyet sistemi cılız bulunan ve ya haremlik fail ağır rahatsızlıkları olanların da tek saat kaybetmeden aşılarının yapılmasını öneriyoruz. Herkes düşüncesince şayet ürün icra ettikleri aşılama üstünden asgari 3, 4 ay geçmişse müşterek anımsatma dozu yapmalarını öneriyoruz."

TURKOVAC'ın sonuçlarına bakılınca tek vatandaşta ağır alerjik aksülamel gözlemlenmediğini tamlayan Doç. Dr. Ateş, sözlerini, "Alerjisi olanlarda TURKOVAC gerçekleştirmek oldukça emniyetli müşterek yaklaşım. BioNTech'e erinç henüz ağır alerjik reaksiyonlar gözlemlediğimiz düşüncesince ağır alerjisi bulunan insanlarda henüz az alerjik aksülamel meydana getiren inaktif aşıların yapılmasını öneriyoruz. Ben emniyetli tarafta kalmaya daim uyanıklık gösteriyorum. Ciddi müşterek riziko faktörü yoksa, bu enfeksiyona yakalandığı devir derin bakıma haz kabil müşterek haz gözlemlemiyorsam çoğu kez hastalarıma inaktif aşılama yapmalarını öneriyorum." sanarak tamamladı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Çaykur Rizespor3449-6
8Alanyaspor3448+3
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor3445-3
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13Samsunspor3439-7
14MKE Ankaragücü3438-3
15Fatih Karagümrük3436-2
16Konyaspor3436-14
17Gaziantep FK3434-15
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler