USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Sağlık

Korona testi yaptırmak düşüncesince gitti, lenf kanseri bulunduğunu öğrendi

Sultangazi'de 2 yıl önceki güneş tacı virüs testi yaptırmak düşüncesince gittiği hastanede lenf kanseri tanısı konulmuş olan Mustafa Gül, rahatsızlığı elbette yendiğini anlattı.

Korona testi yaptırmak düşüncesince gitti, lenf kanseri bulunduğunu öğrendi
02-02-2022 09:54

Sultangazi ilçesinde canlı Mustafa Gül, güneş tacı virüs testi yaptırmak düşüncesince hastaneye gitti. Testi fazlalık çıkan Gül, karantina sürecinde ağrılarının artmasıyla yeniden hastaneye başvurdu. Kanser taraması meydana getirilen Gül'e lenf kanseri tanısı konuldu. Bu süreçte cerrahi müdahale bulunan Gül, hastaneye gitmekte ağırlık yaşayınca imdadına Sultangazi Belediyesi yetişti. Hasta aktarım ambulansı ekipleri, Gül'ün hastalığını mağlup ettiği güne denli hastaneye götürüp getirdi. 2 yılın böylece rahatsızlığı atlatan Gül, pestil aktarım uzlaştırıcı tahsis edildikten sonraları rahatladığını söyledi.

“Tekrar hastaneye gittiğimde Lenf kanseri tanısı konuldu”

Hastalık periyodunu özetleyen Gül, ”Çok fazla kilogram kaybıyla başladı. Sancılarım oldu. Hastaneye evvel gittiğimde güneş tacı olduğumu öğrendim. Sonra karantinaya girdim. 20 gündüz sonraları gine ağrılarım bitmeme etti. Terlemelerim, sancılarım bitmeme etti. Tekrar hastaneye gittiğimde lenf kanseri tanısı konuldu. 2020'nin mayıs ayında tanılama konuldu. Sonra evvel ameliyatımı oldum. Bir damla atlattım, platin takıldı. Bu esnada da hastaneye gitmem gerekiyor kimyasal tedavi alıyorum. Doktor bana oturmamam icap ettiğini söyledi. Ya yatacağım yahut ayakta duracağım oturmam yasaktı. Hastaneye gitmekte fazla zorlanıyordum. Sonra haberlerde Sultangazi Belediyesi'nin cankurtaran verdiğini öğrendik. Sağ olsunlar müracaat yaptık doğrudan taşıt tahsis ettiler. Hastaneye götürüp getirdiler. Randevularım oluyordu sonsuz bu vasıta ile gidip geldim hastaneye. Çok şükür bütünü geçti. Şimdi fazla iyiyim” diyerek konuştu.

“Araç tahsis edildikten sonraları fazla rahatladık”

Hastaneye gitmekte zorlandığını tamlayan Gül, “Bu proses fazla ağır geçti. İlaç içtiğim düşüncesince akla yatkın aklık kemirmek yiyemiyordum mesela. Dışarı çıkamıyordum. Sürekli aşınmak zorundaydım. Pandemi zımnında de evde yalnızdım. İnsanlar gelip gidemiyordu, çocuklarımı fark göremedim. Sadece eşim yanımda kalabiliyordu. Araç tahsis edildikten sonraları fazla rahatladık. Hastaneye dolmuşlarla gidiyorduk. Benim oturmam haram bulunduğu düşüncesince de fazla zorlanıyordum. Ekipler de fazla iyiydiler. Aile olduk onlarla, fazla teşekkürname ediyorum. İnşallah benim derece hastalar da bundan yararlanır” dedi.

"Ekiplerle fasile derece olduk"

Mustafa Gül'ün benzeri Esma Gül, cankurtaran tahsis edilmeden evvela müşkülat yaşadığını anlatım ederek şöyleki konuştu: "Eşim kemoterapiden sonraları eve geldiğimizde krize giriyordu. Çok zorlanıyordum. Ne yapacağımı bilmediğim düşüncesince doğrudan bizimle ilgilenen şehremaneti afiyet ekiplerini arıyordum. Yardımcı oluyorlardı. Ne yapmam icap ettiğini söylüyorlardı. Ekiplere termin saatimizi söylüyorduk. O saatte yetiştiriyorlardı bizi. Araç verildikten sonraları fazla rahatladık. İlacımız bittiği devir sav veriyordum. Hemen getiriyorlardı. Bize bu hizmeti verenlerden Allah razı olsun. Çok teşekkürname ediyorum. Gerçekten ortak fasile derece olduk ekiplerle. Mesela ortak gündüz ego eşimi hastaneye götürdüm. O devir ekiplere randevumuzu yazdırmamıştım. Hastaneden çıktıktan sonraları aradım doğrudan gelip bizi aldılar ve evimize bıraktılar. Çok dobra davrandılar bize. Kahrımızı çektiler fazla saf olsunlar. Benim işimi fazla kolaylaştırdılar. Bu hizmetten haberim olmasaydı ki bilgili nite teessürat çekecektim"

“Bizler onlara 7/24 dayanaklık etmek olmaya bitmeme edeceğiz"

Sultangazi Belediyesi İşletme Şefi Mustafa Yiğit ise gerekseme duyan bütün hastaların beraberinde olduklarını belirterek, "Sultangazi Belediyesi adına 2 nüsha pestil aktarım aracıyla Sultangazili yurttaşlarımıza görev veriyoruz. Bize mevrut taleplerin hepsini değerlendirip hastaneye sevkleri ve art dönüşleri noktasında gerekseme duyan bütün hastalarımızın beraberinde oluyoruz. Mustafa amcamız da bire ortak biçimde bizlere evvel talepte bulunduğunda ilk herşeyden ilk olarak onu alıp hastaneye sevkini gerçekleştirdik. Durumunu ve periyodunu öğrendikten sonraları arkadaşlarımızla bu arada bütün şehremaneti kadrosu beraberinde olmaya mücahede ettik. Tüm hastalarımız en endamsız müddette İnşallah iflah bulurlar. Bizlerde onlara 7/24 dayanaklık etmek olmaya bitmeme edeceğiz" biçiminde konuştu.

Zehra Baykal - Emre Baba
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler