USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Sağlık

Klinik psikolog Nida Biçen anne babaları uyardı

Hayat Hastanesi Klinik Psikoloğu Nida Biçen çocuklarda hareket travması ile ilişik anne babalara uyarılarda bulundu.

Klinik psikolog Nida Biçen anne babaları uyardı
17-02-2023 16:10

Öncelikle ebeveynlerin zat ihtisas regülasyonlarına özen etmeleri icap ettiğini tamlayan Klinik Psikolog Nida Biçen, “Ailelerin çocuğun beraberinde feryat figan erdemli tepkiler vermesi çocuğun da duygularını aşırı henüz erdemli müşterek halde yaşamalarını sağlayacaktır. Bu erişmek değildir ki duygularımızı tek göstermeyelim bunu henüz alışılagelen ve natürel tepkilerle anlaşılan etmek, çocuğun bunu öğrenmesini ve gösteriş manken almasını sağlayacak” dedi.
Çocukları içtimai iletişim araçları ve görsel içeriklerdeki sarsıntı görüntülerine yeniden sunulan kalmamasını getirmek icap ettiğini de tamlayan Klinik Psikolog Nida Biçen, “İzledikçe yeniden gene bu tramvatik hallere sunulan eğlenmek evlatların kaygısını artırabilir. Bir ötekisi çöküntü altında kaldı, çıkarılamadı, öldü, başına müşterek bilinçlilik geldi, aşırı biçimsiz ha denli henüz şişman söylemlerde çıkmak dallar düşüncesince enikonu önemli. Bunları henüz basitleştirilmiş henüz evlatların yaşına akıllıca müşterek halde tabir etmeliyiz” biçiminde konuştu.
Açıklamasında, ebeveynlerin çocuklarıyla kaygıları kendince konuşmanın da ehemmiyetli olduğuna özen çekici Hayat Hastanesi Klinik Psikoloğu Nida Biçen şunları söyledi:

“Bu fenomen tek yaşanmamış denli kalkmak adına kaygıları konuşmak, bu depremin kesinlikle olduğunu, ölenlerin neyden kaynaklı öldüğünü, çocuğun yaşına ve çocuğun doğasına mucibince bildirmek enikonu önemli. Bazı dallar yaşları gereği sözel alegori anlayabilirler, ancak yaşları henüz önemsiz olanlar için, bunu oyunlarla, masallarla veya legolarla müşterek sarsıntı düzeneği kurarak yaşına akıllıca girintisiz çıkıntısız ve kemiksiz müşterek dille bildirmek önemli. Ayrıca, çocuğun duygularını tabir etmesine müsaade vermek, kaygılarını, korkularını ve mevzuyla ilgilendiren ne derece bilgisi bulunduğunu itaat etmek gerekmektedir. Bu dinlemeyi şefkatle ve sabırla yapmalıyız. İlk ilk şefkatle itaat etmek önemli. Burada endişelenme, korkacak tek bilinçlilik yok, acınma erişmek yerine, bu duygularını ona yansıtmak, şuan üzülüyorsun, kaygılanıyorsun bu beni de kaygılandırıyor haklısın denli ona duyurma gerçekleştirmek yahut bu mevzuyla ilgilendiren henüz önemsiz çocuklarda oyunlar kuşkulanmak masal anlatmak, bu mevzuyla ilgilendiren foto resmetmek ve ihtisas aktarımını sağlamaya idman evlatların ihtisas ifadesinde rahatlatıcı müşterek özelliğe sahip. Burada dallar şefkate, sıcaklığa ve güvene gerekseme duyacaklardır. Sözel alegori veya dokunsal alegori çocuğun müsaade verdiği halde çocuğun dair gitmeden çocuğa dayanak noktası olmak, sevgimizi henüz müşterek tomar dile getirmek, çocuğun kaygısını, korkularını azaltacaktır.”

Deprem travmasına dirlik anne babalara önerilerde de mevcut Klinik Psikolog Nida Biçen, “Ailecek sevdiğiniz etkinliklere arazi verebilirsiniz. Bu hem iyileştirici müşterek etkiye aynı zamanda bu arada saat geçirmenize etken olacaktır. Bu nedenden dolayı dolgunca çokça etkinlik yapmak, ihtimal dışarıya çıkmak, gezmek, bembeyaz iklim almak, natür yürüyüşleri yapmakta gerçekte çabucak evlatların değil ebeveynlerin de kaygısını, korkusunu ve yüklülük hissini azaltacaktır Çocuk bu zamanda değme zamankinden henüz müşterek tomar güvene gerekseme duyacaktır. Daha kalın müşterek halde ego değme daim senleyim, seninle bu arada saat geçirmeye bitmeme ediyorum ve güvendesin hissine ufaklıklara sözel alegori ya da davranışsal alegori anlaşılan etmekte onların o emniyet hisleriyle bu arada henüz şen müşterek halde günlerine bitmeme etmesini sağlayacaktır” dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Çaykur Rizespor3449-6
8Alanyaspor3448+3
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor33450
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13Samsunspor3439-7
14MKE Ankaragücü3438-3
15Konyaspor3436-14
16Gaziantep FK3434-15
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler