USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Sağlık

Kış rahatsızlıklarından korunmak için bağışıklık sisteminizi güçlendirin

Kış aylarında kesif yaşanılan hastalıklardan korunmak için çelimli ortak bağışıklık sisteminin önemine aksan özne diyet uzmanı Banu Özbingül Arslansoyu, vitamin ve mineral takviyesinden, tam ve stabil tagaddi kriterlerine denli nice mevzuda önerilerde bulundu.

Kış rahatsızlıklarından korunmak için bağışıklık sisteminizi güçlendirin
21-11-2021 10:17

Vücudumuzun defans mekanizması bulunan bağışıklık sisteminin, enfeksiyona kere açabilecek virüs, bakteri, mantar, asalak kabil ecnebi maddelere için vücudumuzu koruduğunu kail Yakın Doğu Üniversitesi Hastanesi Beslenme ve Diyetetik Merkezi Diyetisyeni Banu Özbingül Arslansoyu, dimdik birlikte dirim için çelimli birlikte bağışıklık sisteminin önemine ilgi çekti. Diyetisyen Banu Özbingül Arslansoyu, “Tek cepheli tagaddi ve ya yalnızca vitamin takviyeleri ile bağışıklık sistemi güçlendirilemez”

Güçlü birlikte bağışıklık sisteminin tabii besinlerle desteklenmesi icap ettiğini kail Banu Özbingül Arslansoyu, kışın kendini hissettirmeye başladığı şu günlerde, yukarı teneffüs yolu enfeksiyonlarından korunmak ve ya rahatsızlığı elan çelimsiz müddette atlatabilmek için tam ve muvazeneli beslenmenin öneminin iri bulunduğunu söyledi.
“Yeterli ve muvazeneli tagaddi bağışıklık sistemini destekleyen, dirim standardını arttıran en ehemmiyetli faktörlerden biridir” diyen Arslansoyu, çıtırbom ve denyo sönümsüz şahısların bağışıklık siteminin elan eneze bulunduğunu söyleyerek birlikte kıta cepheli tagaddi ve ya yalnızca vitamin takviyeleri ile bağışıklık sisteminin güçlendirilemeyeceğini kaydetti. Arslansoyu, “Bağışıklık sisteminin çelimli olması tüketilen öğünlere, tahsil edilen karbonhidrat, protein, yağ miktarı, vitamin ve minerallere bağlıdır. Unutulmaması gereken, nazar boncuğu öğenin birlikte kıta başına vücutta fariza yapamadığıdır. mesela birtakımı minerallerin elan güzel emilimi için vitaminlere, birtakımı vitaminlerin ise yağa gereksinimi vardır. Dolayısıyla bağışıklık sistemini pekiştirmek için birtakımı yemeklere ve ya vitamin takviyelerine kalkmak hesabına tam ve muvazeneli birlikte tagaddi programı oluşturmalı, günce beslenmede tamamı gıda gruplarına arazi verilmelidir. Et grubu, motorin grubu, sonuç ve göveri grubu ile nan grubunda arazi meydan besinler herhangi birlikte gündüz tagaddi listelerinde arazi almalıdır. Böylece bağışıklık sisteminin çelimli olmasını sağlayıcı tamamı öğeler besinler eliyle kırgın olur” ifadesini kullandı.

Hangi vitamin ve mineral ne işe yarar

C vitamininin herhangi birlikte gündüz tam oranda alınmasının bağışıklık sisteminin güçlenmesinde ehemmiyetli gösteriş oynadığını anlatım fail Arslansoyu, C vitamini dendiğinde akla önceki gelenin portakal olduğunu, herhangi birlikte gündüz tüketilen birlikte portakal ile günce C vitamini ihtiyacının karşılanabileceğini söyledi. Banu Özbingül Arslansoyu, günce tüketilecek birlikte porsiyon kivi, mandalina ve ya brokoli ile gine günce ihtiyacın karşılanabileceğini belirtti. “C vitamini er kayba uğrayan kırılan birlikte vitamindir” diyen Arslansoyu, meyveleri kesip beklettikçe, mızrap bıçaklarla dilimledikçe ve ya suyunu sıktıkça C vitamini değerinin azaldığını, o nedenden dolayı sonuç ve sebzelerin dilimledikten sonradan bekletmeden tüketilmesi icap ettiğini anlatım etti.

Bağışıklık sisteminin güçlenmesinde ehemmiyetli gösteriş oynayan A vitaminin ise en baş döndürücü balık, karaciğer, süt, haya sarısı, ıspanak, yeregeçen kabil besinlerde bulunduğunu kail Arslansoyu, birlikte önemsiz destan patatesin günce A vitamini ihtiyacını istikbal etmek için tam bulunduğunu belirtti. Arslansoyu, vitaminlere bağlı “Bu aylarda güneşin tesirinin de çıtırbom olması hasebiyle D vitamini alımı azdır. D vitamini, bağışıklık sistemimizin güçlenmesinde iri ehemmiyet taşır. Eksikliğinde hastalıklara için direncimiz düşer. Somon, tuna, ateş balığı kabil besili balıklar, haya ve uykuluk D vitamini içeren besinlerdir. Fakat hiçbiri ensesi kalın eşme değildir. Günlük tagaddi ile D vitamini eksikliğini bertaraf etmek imkânsızdır. En ehemmiyetli eşme güneştir. Ancak güneşten az faydalanılabilen bu antipatik günlerde eksikliğine yoğun rastlanmaktadır. B vitamini de bağışıklık sistemini güçlendiren öteki vitaminlerdendir. Tahıl ürünlerinde, motorin ve motorin ürünlerinde, yeşil yapraklı sebzelerde, et ve balıkta bulunur. E vitamini tarafından ensesi kalın ceviz, fındık, badem, ayçiçek düşman ve zeytinyağının da herhangi birlikte gündüz tam miktarlarda katılması gerekmektedir. Gün içinde açıklık öğünlerde tüketilecek ceviz, fındık, badem kabil besili tohumlar bağışıklık sistemine müspet el sağlamaktadır” açıklamasını yaptı.

Minerallerden çinkonun, bağışıklığı güçlendirmede ehemmiyetli görevi bulunduğunu, bire birlikte halde demir, bakır ve selenyumun da bağışıklık sisteminin güzel emek vermesi için gerekliliğini vurgulayan Arslansoyu, hava, toprak, ürünün incelmemiş ve ya bilgi oluşu, ürünü kaydetme yöntemi, taşıma, ambarlama ve bize ulaşana denli sabık devir vb. faktörlerin vitamin ve mineral kayıplarına kere açabildiğini, zımnında dimdik beslenmenin yanında, belli başlı yıllarda hekim kontrolünde türlü vitamin takviyelerinin kullanımına lazım duyulabildiğini bildirdi.

Pişirme yöntemleri, gıda değerinin artırılması ve ya azalmasında etkilidir

Besinlere muteber istihzar ve pişirme yöntemlerinin, gıda değerinin artırılmasına ve ya azalmasına sebep olabileceğini anlatım fail Arslansoyu, besinlerin istihlak yöntemleri ile ilgilendiren şu önerilerde bulundu:
“Sebze ve meyveleri jale tüketin. Kabukları yenilebilir olanları soymayın. Eğer soyulması gerekiyorsa belkili olduğunca müeddep soyun. Birçok vitamin ve mineral, göveri ve meyvelerin ilkin aut yapraklarında, kabuklarında yahut kabuğun elden altındaki kısmında bulunur. Taze sebzeleri evvela ayıklayın, cari bereketli su altında birlikte güzel yıkayın, sonradan doğrayın ve az suda pişirin. Yeşil yapraklı sebzelerin su payı öteki sebzelere layıkıyla elan yüksektir. Bu sebeple on paralık su koymadan yahut az su ile pişirin. Sebzeleri yıkarken levent boylu müddet suda bekletmeyin. Sebzeleri pişirmeden elden evvela ve iri parçalar biçiminde doğrayın. Sebzeleri dirilikleri korunacak halde çelimsiz müddette pişirin. Pişirme suyu dökülürse ve akla yatkın sıfır ısı koşullarında pişirilirse, C ve birtakımı B vitaminleri kabil gıda öğeleri kolaylıkla kayba uğrayacaktır. Sebze ve meyveleri pişirirken tencerenin kapağını mestur tutun. Böylece pişme süresini kısaltacak ve gıda öğesi kayıplarını en uzuv indireceksiniz.”

Bağışıklık sisteminin pekiştirmek için evde hazırlayabileceğiniz çay tarifi

Kış Çayı

Yeşil çay, zencefil, bal, sulu zırtlak ve karabiberle hazırlanacak nebat çayı ile bağışıklığın güçlendirilmesine dayanak olunabilir. Siyah çayın doğada temiz ve işlenmemiş ıssız yeşil çaydır. Bu sebeple yapısında baş döndürücü birlikte tomar mineral bulunmaktadır. Çaya eklenecek bal ile hem çayın lezzeti bununla beraber antioksidan tesiri arttırılabilir. Zencefil de bal kabil güzel birlikte antioksidandır. Toz hesabına tazesini görmek elan birlikte tomar kazanım sağlamaktadır.

Hazırlanışı

Yarım litre kaynarca suyun içine 1 aşındırmak kaşığı yeşil çay, 1 fındık denli zencefil, 2-3 iri kıta karabiber ilave edip 4 dakika süresince demlemeye bırakınız. İçerisine 1 şekerli kaşığı bal ve 2-3 felç sulu zırtlak ilave edip tüketiniz.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3590+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3545-4
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3537-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3533-31
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler