USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Sağlık

Kış aylarında çocuklarımızı yazın depolanan D vitamini koruyor

Sadece yazları dışarıda aşkın devir nâkil ve oynayan evlatların natürel D vitamini depolayabildiklerini kail Prof. Dr. Cihadiye Elif Öztürk, bu sayede kışın gribal enfeksiyonlara üzerine muafiyet sistemlerinin henüz çelimli bulunduğunu söyledi.

Kış aylarında çocuklarımızı yazın depolanan D vitamini koruyor
19-11-2021 10:56

Kış aylarının gelmesi ve soğukların artarak çoğalması ile baş başa elden hoppadak değme çocuk yetişkinler denli menfaatlerini koruyamadıkları düşüncesince gribal enfeksiyonlardan ötürü hastalanmış olabiliyor.

Pandemi sürecinde derinliğine müşterek çevrim neşeli derslik ortamlarından ırak küsurat çocuklarda gene beniz yüze eğitimin başlamasıyla baş başa başta akıbet senelerde enfeksiyon şikayetleri arttı.

Konuyla alakadar namına hastalıklara huzur muafiyet sisteminin ne denli ehemmiyetli olduğuna yer veren İstanbul Arel Üniversitesi Temel Tıp Bilimleri Tıbbi Mikrobiyoloji Öğretim Üyesi Prof. Dr. Cihadiye Elif Öztürk, “Çocukların bağışıklığını güçlendirmemiz düşüncesince elimizde baş döndürücü iri kozlar mevcut zira beslenmeleri ve muafiyet sistemleri baş döndürücü yaklaşan alışveriş içerisindedir” dedi. Prof. Dr. Cihadiye Elif Öztürk başkaca D vitaminin yalnızca april ve ilkgüz ayları ortada depolanabildiğinin altını çizerek, “D vitamini muafiyet sistemini güçlendiren en ehemmiyetli unsurlardan biridir. Bu nedenden dolayı yazın dışarıda oynayan füru ferah çokça D vitamini depolamış olurlar ve kışın enfeksiyonlara huzur henüz çelimli oldukları düşüncesince ya baş döndürücü az hastalanmış olurlar yahut rahatsızlıkları henüz havadan atlatırlar” biçiminde konuştu.

“Vücudumuz hücreden henüz baş döndürücü mikrop barındırıyor”

Öncelikle ufaklıklara hastalanmış olmamaları düşüncesince vücudumuzda mevcut mikropların muafiyet sistemini ne etkilediğini anlatmamız icap ettiğini kail Cihadiye Elif Öztürk, “Biz gerçekte insanoğlu hücresinden baş döndürücü henüz müşterek tomar mikrop hücresinden oluşuyoruz. Hatta mikroplar bizim üzerimizde yaşamıyor kılıç mikropların üstünde yaşıyoruz. O sebeple onlar bizim yediklerimiz doğrultusunda dosdoğru olup olmayacağımıza değişmeyen veriyor. İyi olanları beslersek bizim düşüncesince yararlı olanları arttırabiliriz. Onlar da bizim düşüncesince fiilen enfeksiyonları önleyebilirler. Yediklerimizde ne denli nitelik çeşitliliği mevcut ise o denli iyi, ferah çokça tükettiğimiz takdirde bağırsaklarımızdaki dobra mikropları beslemiş ve çirkin mikroplara huzur da defans yapabilmesi düşüncesince amade pozisyona getirmiş oluruz” dedi.

“Bağışıklık sistemi düşüncesince lüzumlu mikrobiyotaların yüzdelik 70'i bağırsaklarımızda bulunuyor”

Okullar değme açıldığında füru saatlerce ayrımsız boğunuk ortamda kalmış bulunduğu düşüncesince gribal enfeksiyonlarda çoğalma yaşandığını hatırlatan Cihadiye Elif Öztürk, muafiyet sistemini güçlendiren mikrobiyotaların yüzdelik 70'inin bağırsaklarda bulunduğunu vurgulayarak beslenmenin bu aşamada baş döndürücü ehemmiyetli olduğuna nazarıitibar çekti. Öztürk evlatların beslenmesine müteallik önerilerde bulunarak, “Çocukların beslenmesi ile muafiyet sistemi baş döndürücü yaklaşan alışveriş içerisindedir. Mutlaka göveri ve sonuç yemeleri gerekiyor. Sağlıklı müşterek çocuğun beslenmesi düşüncesince bağırsaklarımızdaki mikrobiyotaları beslememiz lazım. Bunun düşüncesince mutlaka, yoğurt, turşu, ayran, boza ve tarhana çorbası çorbası derece süresince ferah oranda dobra bakteri mevcut gıdalar ve bu bakterilerin beslenmesi düşüncesince de behemehâl nitelik renk sebze-meyve yenmesi gerekiyor. Beslenmesine nazarıitibar edilen füru enfeksiyon kapsalar üstelik illet geçirmiyorlar yahut hoppa müşterek halde atlatıyorlar. Fakat baş döndürücü ulama maddeli, abur-cubur yediği devir da muafiyet sistemi zayıflayarak henüz kesif hastalanıyor üste havadan amelî rahatsızlıkları atlatamıyorlar” biçiminde konuştu.

“D vitaminini yalnızca april ayından Eylül ayına denli sentezleyebiliyoruz”

Türkiye konumunda insanoğlu vücudunun yalnızca april ayından ilkgüz ayına denli aldığı gündüz ışınları yardımıyla D vitamini sentezlenebileceğinin altını çizen Öztürk bu sebeple yazın evlatların dışarıda oynamalarının sağlıkları düşüncesince baş döndürücü ehemmiyetli bulunduğunu söyledi. D vitamininin muafiyet sistemi düşüncesince baş döndürücü ehemmiyetli bulunduğunu anlatım fail Öztürk, “Sadece yaz ayları kısaca nisandan eylüle denli olan devirde füru ve bacaklar örtüsüz olacak halde sokakta dingildemek ufaklıklara D vitamini depolanmasını sağlıyor. Çocuklar eskisi derece sokakta oynamıyorlar ve bu sebeple D vitamini aldığı kadar alamıyorlar. Şimdi şita aylarında sentezleyemedikleri düşüncesince haricen ulama vermeliyiz. Eksik olan D vitaminin namına konması enfeksiyonlara huzur tılsım ve savaşım ilişkin baş döndürücü önemli” dedi.

Evde mevcut gribal ilaçlar kafanıza uyarınca kullanılmamalı

Son namına değme hastalanmış olunduğunda ilaçlara ve başta antibiyotiklere başvurulmaması gerektiğine müteallik uyarılarda mevcut Öztürk, hekim kontrolü haricinde evde mevcut gribal ilaçların kullanılmasının baş döndürücü dokuncalı olabileceğini anlatım etti. Öztürk, “Genelde füru teneffüs yolu enfeksiyonu geçiriyorlar ve teneffüs yolu enfeksiyonların iri çoğunluğu viral enfeksiyonlar oluyor. Toplum namına elden antibiyotik kullanmaya kalkıyoruz. Antibiyotikler gerektiği devir avlu kurtarıcıdır fakat bizim muafiyet sistemimizdeki dosdoğru dobra mikropları da öldürüyor. O nedenden dolayı bakteriyel müşterek enfeksiyon değilse antibiyotik kullanmamak lazım. Ancak hastanede meydana getirilen biraz inceleme ile yahut çocuğun ateşi baş döndürücü yüksekse ağırbaşlı müşterek tabloda hekim sonucu ile kullanılabilir. Diğer müşterek özellik ise ‘bu antibiyotik bana dobra geldi sana da dobra gelir' mantığı. Başka birinin kullandığı antibiyotik katiyen kullanılmamalı. Sürekli koku alma organı salgısını ve öksürüğü giderici gribal ilaçlar da görmek baş döndürücü zararlı. Gribal enfeksiyonlarda behemehâl C vitamini görmek gerekiyor. C ve D vitamini katıksız olmanın indinde behemehâl eczaneden de alınarak kullanılmasını referans ediyorum. Ayrıca nebati çaylar ve çorbalarla gribal etkisinde bırakır azaltılabilir. Her gribal enfeksiyonda ilaçların kullanılması bağışıklığa dokunca veriyor. Bu nedenden dolayı doktorunuz vermediyse şayet çıkar yol kullanmaktan sakının” niteleyerek laflarını tamamladı.

Şeyda Ceylan Görgenç
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3590+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3545-4
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3537-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3533-31
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler