USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Sağlık

Kırgızistan’a sempozyum düşüncesince giden Türk hekim, kalp hastası çocuğa şifa oldu

Kırgızistan'da canlı 14 yaşındaki kalp hastası çocuğun yaşamı Prof. Dr. Sertaç Çiçek'in birlikte sempozyum düşüncesince ülkelerine gelmesiyle değişti.

Kırgızistan’a sempozyum düşüncesince giden Türk hekim, kalp hastası çocuğa şifa oldu
05-07-2022 11:04

Küçük çocuğun ülkesinde gerçekleştirilemeyen tedavisini değerli doktorun İstanbul'daki hastanesi üstlenirken Prof. Dr. Çiçek, "Beni Kırgızistan'a birlikte musahabe düşüncesince çağırma etmişlerdi, hastayla ilişik görüşlerimi kabul etmek istediler. Hipertrofik kardiyomiyopati dediğimiz kalıtımsal birlikte miyokart rahatsızlığı var. Sadece o ülkede değil, dünyanın nice ülkesinde bu otama gerçekleştirilemiyor. Bir maliyet çıkarmadan tedavisini tamamladık, sonuç derecede değerli oldu" dedi.

Kırgızistan'da canlı 14 yaşındaki Alinur Tashpolotov, meşime ağrısı, soluk darlığı, işkembe bulantısı kadar şikayetleri dolayısıyla ıvır zıvır yaşlardan itibaren teessürat yaşamaya başladı. Edinilen bilgiye mucibince ülkesinde nice doktora giden çocuğun yaşamı geçtiğimiz aylarda birlikte sempozyum düşüncesince çağırma edilen Liv Hospital Vadistanbul'dan Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Sertaç Çiçek'in ülkeye gelmesiyle değişti. Prof. Dr. Çiçek ve Kırgız hekimlerin değerlendirmesiyle hastaya kalp kasının düzgün olmayan kalınlaşması kararı ortaya çıkan birlikte dert bulunan hipertrofik kardiyomiyopati teşhisi konuldu.

Kırgızistan'a sempozyum düşüncesince gitmişti, ıvır zıvır çocuğa şifa oldu

Prof. Dr. Çiçek, Kırgızistan'da hastalığa müteveccih otama şansının olmadığını belirtirken Çiçek'in hastanesi hastayı birlikte toplumsal vebal projesi çerçevesinde alarak Türkiye'ye çağırma etti. Annesiyle Türkiye'ye mevrut ıvır zıvır bebek düşüncesince burada araştırmalar yapıldı, cerrahi müdahale düşüncesince hazırlıklar başladı. Ardından ameliyata tahsil edilen Alinur Tashpolotov'un kalp kasındaki mesele kısaca 3 sayaç devam eden değerli operasyonla giderildi. Prof. Dr. Çiçek, hastasının tedavisi ve sonuç özelliğine müteallik bilim verirken kalıtım bilimi dert durumlarında ailelerin kontrollerini boşlama etmemesi icap ettiğini belirtti. Alinur Tashpolotov'un anası Tolgonai Kasymova ise parasız kendisine meydana getirilen ve oğlunun sağlığına kavuşmasını sağlayıcı ameliyat düşüncesince gönül borçlusu bulunduğunu tabir etti.

“Buraya geldikten sonraları rastgele birlikte şeyim düzeldi”

İlk kat Türkiye'ye geldiği düşüncesince hararetli olduğunu, cerrahi müdahale öncesine mucibince baş döndürücü hâlâ dobra bulunduğunu özetleyen 14 yaşındaki Alinur Tashpolotov, “Ülkemde baş döndürücü halsizdim, ağrım, kalp sorunum vardı. Buraya geldikten sonraları rastgele birlikte şeyim düzeldi. Kalp sorunum gitti. İlk el geldiğim düşüncesince az buçuk heyecanlıydım, korkum vardı lakin şu an iyileştiğime mucibince az buçuk gezeceğim Türkiye'de gördüğüm kadarıyla rastgele birlikte obje güzel, baş döndürücü sevdim” ifadelerini kullandı.

“Çocuğum düşüncesince kişi evlatları kadar endişelendiler”

Çocuğunun Türkiye'de sağlığına kavuşmasından iri mevki duyduğunu tabir fail 14 yaşındaki Alinur'un anası Tolgonai Kasymova, “Beş senedir bu rahatsızlığı biliyoruz, vatanımızda otama şansı bulunmadığı düşüncesince Türkiye'ye geldik. Çocuğum baş döndürücü mutlu, baş döndürücü şanlıyım diyor, dünyada hakeza kampanyalar var, hastaneler var. Bize hakeza birlikte nasip verdiler ve bu ameliyatı emeksiz yaptılar, baş döndürücü teşekkürlerimi iletiyorum. Çocuğum baş döndürücü hastaydı, o sebepten rastgele birlikte ana kadar ego baş döndürücü endişelendim. Ama buraya geldiğimde beni baş döndürücü hamam karşıladılar. Ben ecnebi birlikte ülkede kadar hissetmedim güya bura kişi ülkem. Çocuğum düşüncesince kişi evlatları kadar endişelendiler. İlk kat Türkiye'ye geldim, baş döndürücü beğendim. İlk ilkin baş döndürücü endişelendim lakin cerrahi müdahale dobra olduğuna mucibince inşallah dünkü yaşamı başlayacak. Benim düşüncesince en önemlisi onun sağlığı, sıhhati oğlum gülümsüyor ve bu benim düşüncesince baş döndürücü önemli” dedi.

“Dünyanın nice ülkesinde bu otama gerçekleştirilemiyor”

Kırgız hastasının Türkiye'ye para aktarımı süreci ve tedavisine müteallik açıklamalarda mevcut Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Sertaç Çiçek, “Beni Kırgızistan'a birlikte musahabe düşüncesince çağırma etmişlerdi. O devirde orada hekim ihvan birlikte hasta arz etmek istediklerini söylediler, hastayla ilişik görüşlerimi kabul etmek istediler. Tanı ve otama planı anca şekillendi. Hipertrofik kardiyomiyopati dediğimiz kalıtımsal birlikte miyokart rahatsızlığı var. Bu dert kalıtım bilimi ve kalp kasının ayrışık bölgelerinde kalınlaşması dolayısıyla de kalbin odacıklarının boşalmasına bariyer oluyor. Ayrıca kalbin gevşemesi de bozuluyor, kalp yetmezliği, tartım bozuklukları tablolarıyla kendini gösteriyor. Çok ehemmiyetli birlikte gözcü mevcut vurgulanması gereken, bu sanılanın tersine nüfusta enine boyuna yoğun tanıdık birlikte problem. İkincisi de hassaten canlı nüfusta anide ahiret yolculuğu ve tartım bozukluklarıyla seyreden birlikte tablo. Orada tanılama kılıç gittiğimizde kondu, bu hastalığın cerrahi tedavisi baş döndürücü spesifik takımlar ve bu mevzuda bilirkişi cerrahlar gerektirdiğinden hemen o ülkede değil, dünyanın nice ülkesinde de bu otama gerçekleştirilemiyor. Türkiye'ye gelişi düşüncesince Kırgızistan'daki hekim ihvan ara bulucu oldular, kılıç de bunu birlikte toplumsal vebal projesi kendisine ele alıp rastgele birlikte maliyet çıkarmadan tedavisinin burada tamamladık” diyerek konuştu.

“Son derecede değerli birlikte muamelat oldu"

Hastanın baş döndürücü değerli birlikte otama süreci geçirdiğini ve durumunun ülkesinde strateji edileceğini kail Prof. Dr. Çiçek, şu şekilde konuştu: “Yaptığımız iş; cerrahi kendisine o kalınlaşan ve kalbin boşalmasını kırıcı kalp kasını kesip orayı, kalbin depar belgesi alternatifini serbestleştirmek sonuç derecede değerli birlikte muamelat oldu. Ameliyat önceleri kısaca 150 milim tazyik kadar birlikte ayırt vardı, 10 milimetrenin dibine indi. Büyük birlikte ekibin katılmış bulunduğu birlikte işlem, kısaca 3 sayaç yöresinde devam eden birlikte cerrahi müdahale oldu. Her 500 insanlarda birlikte insanlarda bu probleme rastlanabiliyor. Ailesel ayrıcalığı bulunduğu düşüncesince bu tanılama yerlerin ailesinde kardeşlerinde ve ya birlikte numara basamak akrabalarında da birlikte tarama gerçekleştirmek gerekli. Bu bap boşlama edilecek birlikte bap değil, canlı popülasyonda anide ahiret yolculuğu baş döndürücü travmatik birlikte olay. Bazen dubara canlandırırken kalp aksesi geçirdi deniyor bu tür problemlere müteallik olabilir. Hastamızın, bundan hakeza alışılagelen takipleri kişi ülkesinde yapılacak. Yıllık aralıklarla EKO takip edeni ve arada birlikte de birlikte arttırma ilaçla strateji edilecek”

Hasibe Karadağ - Alper Suat Tutaşı
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3590+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3545-4
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3537-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3533-31
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler