USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Sağlık

Kilo vermek için diyet yetmez, stresinizi yönetin

Kilo vermek için rejime girmenin bir tane başına tam olmadığını kail Uzman Psikolog Tuğçe Denizgil Evre, stres kontrolünün kilogram vermenin eğer olmazsa olmazlarından bulunduğunu vurguladı.

Kilo vermek için diyet yetmez, stresinizi yönetin
02-10-2021 13:56
Pek başlangıç döndürücü insanoğlu için kilogram vermenin rejime başlamakla anlamdaş bulunduğu düşünülse de bir fazla fazla diyet girişimi amacına ulaşılamadan sıhhatsiz kalır. Bunun en ehemmiyetli sebebi ise kilogram kabul etme periyodunun ruh bilimsel yönlerinin görmezden gelinip stres yönetiminin es geçilmesi. Yakın Doğu Üniversitesi Hastanesi Psikiyatri Anabilim Dalı Uzman Psikoloğu Tuğçe Denizgil Evre, kilogram vermek için rejime girmenin yegâne başına ehliyetli olmadığını belirterek, kilogram alımını bloke geçirmek için en ehemmiyetli faktörlerden birinin stres kontrolü bulunduğunu söyledi.

“Stres, kilogram kabul etme nedenlerinin başlangıcında geliyor”

Düzensiz beslenmenin yanı esna en ehemmiyetli kilogram kabul etme nedeninin stres bulunduğunu kail Uzm. Psikolog Tuğçe Denizgil Evre, şahısların yaşantısının müşterek parçası bulunan stresin anbean karşılaşılan müşterek gidiş bulunduğunu belirterek, dosdoğru müşterek dirim için akla yatkın yönetilmesi icap ettiğini vurguladı. Stresi meydana getiren ve geliştiren topu topu faktörlerin haricen meydana gelen ayrılık, iş yoğunluğu, kendine devir ayıramama üzere faktörler bulunduğunu kail Denizgil Evre, dâhilî stres faktörlerinin ise kendimize koyduğumuz sert kurallar, kendimizi algılayışımız, ya herhangi müşterek daim ya hiçbir şeklindeki akıl yöntemleri bulunduğunu tabir etti.

Uzm. Psikolog Tuğçe Denizgil Evre, “İnsanlar, mahsus müşterek kilogram beklentisinde olmanın oluşturduğu stres ve bu gerçekleşmediğinde oluşan hayalet kırıklığı ile başlangıç başa rejimi bırakmaktır. Beklentiyi oluştururken koşullar, günce dirim rutinlerimiz ve ferdî özelliklerimizi de dikkate kabul geçirmek iyice ehemmiyetli ve gereklidir. Bunun akabinde realist beklentiler tekvin etmek ve limitler olmadığında ‘ya herhangi müşterek daim ya hiç' fikri ile rejimi kesmemek iyice önemlidir” ifadesini kullandı.

"Yemekten değil yaşamaktan beğeni edinmeyi keşfedin"

Kişilerin stres ile karşılaşmış bulunduğu devir bedenin stres hormonlarını salgılamaya başladığını kail Uzm. Psikolog Tuğçe Denizgil Evre, ayrımsız sürede çağ basıncının yükselmesi üzere tepkilerin de geliştiğini belirtti. Kişinin hayatındaki problemin çözüldüğü devir ise stres belirtilerinin de kendinden ortadan kalktığını kail Denizgil Evre, stres ile başlangıç edilemediği devir ise beden uyumunun zorlandığını ve vakayiname stres belirtilerinin ortaya çıktığını tabir etti.

Çarpıntı, başlangıç ağrısı ve hâlsizlik haricinde en ehemmiyetli stres belirtilerinden bazılarının da gastrointestinal dediğimiz göden bumbar bozukluğu ve hazım zorluğu bulunduğunu kail Evre, birey belirtilerin ise mutsuzluk, anlaşmazlık ve esef bulunduğunu söyledi. Sosyal yaşamın azalması ve ferdin evde henüz etraflıca bugün geçirmesiyle başlangıç başa aşındırmak yemeye yöneldiğini kail Evre, bu durumun kilogram almaya illet bulunduğunu tabir etti. Evre laflarına şöyleki bitmeme etti:

“Sosyal yaşamın azalması ev zarfında sabık dönemin artmasına ve ferdin evde bugün geçirmesiyle başlangıç başa aşındırmak yemeye yönelmesine illet olabiliyor. Bu tutum ilkin gerginliği azaltmaya yönelir. Bir müddet sonradan kilolar artmaya başlayınca bu defa aşındırmak müşterek stres deposu olabilir ki gidiş işin içerisinden çıkılmaz müşterek çözüm alır. Stresle başlangıç geçirmek ve yemekten beğeni kabul geçirmek yerine, yaşamımızdan beğeni edinmeyi bilmek, kilogram problemlerinin aşılmasında ehemmiyetli faktörlerdendir.”

"Diyet uygulayamayan şahıslara psikologlar kabilinden testler uygulanmaktadır"

Diyetine uzlaşma dair sıkıntı canlı şahısların diyet uzmanı kabilinden psikoloğa yönlendirildiğini ve ruh bilimci kabilinden hastaya en önce ruh bilimsel testlerin (kişilik nitelikleri ve yiyecek davranışı ölçekleri) uygulandığını kail Uzm. Psikolog Tuğçe Denizgil Evre, stres ile başlangıç etme dair ferdin kendini menfi algılayışı için çalışıldığını belirtti. Bu testlerin kararında psikoterapi planının hazırlandığını kail Denizgil Evre, diyet uygulamakta sıkıntı canlı şahısların dahiliye uzmanı, diyet uzmanı hacet yerinde ise psikiyatrist teşrikimesai ile mefkûre neticeye ulaşabileceklerini tabir etti.

 

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler