USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Sağlık

Kilo özgülemek isteyenlere diyetisyen, fizyoterapist ve ruhiyatçı destekli ücretsiz hizmet sunuyorlar

Trabzon'da Sağlık Bilimleri Üniversitesi Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesi içerisinde çalışkanlık yayınlayan Obezite Merkezi, bilirkişi nezdinde kilogram hasretmek isteyenlere ücretsiz hizmet sunuyor.

Kilo özgülemek isteyenlere diyetisyen, fizyoterapist ve ruhiyatçı destekli ücretsiz hizmet sunuyorlar
28-12-2022 19:06
Trabzon

Hastanenin Numune Kampüsü'ndeki Fatih Sağlıklı Hayat Merkezi'nin ikinci katında çalışkanlık yayınlayan merkezde, 18 gözyaşı ve beden kütle indeksi 30'un üstündeki obeziteli kişilere mıhlı halde kilogram verebilmeleri düşüncesince kez gösteriliyor.

Psikolog, diyetisyen, fizyoterapist ve 3 hekimin fariza icra ettiği merkeze 1,5 sene önceki başvurma fail 52 yaşındaki Handan Sönmez, AA muhabirine, 24 kilogram vererek 102'den 78 kiloya düştüğünü söyledi.

Obezite Merkezi'nden hasbelkader haberinin bulunduğunu özetleyen Sönmez, değerli olacağına evveliyat inanmadığını fakat birlikte cesurca başladıktan sonraları fikrinin değiştiğini tabir etti.

Sönmez, toplantılarda doktorlardan aşırı nesne öğrendiğini vurgulayarak, "Bilmediğim aşırı nesne varmış. Yemek yemeyi, su içmeyi, yürümeyi öğrendim. Hiçbirini akıllıca yapmıyormuşum hayatımda." dedi.

Kilo verdikçe öz güveninin arttığını dile getiren 3 çocuk, 1 torun sahibi Sönmez, "Kendimi baştan tanıdım. 'Nasıl yaptın?' niteleyerek âlem şaşırıyor. Tanımıyorlar yanımdan geçene kadar." niteleyerek konuştu.

Sönmez, yaşamı süresince kilogram sorunu yaşadığına ayraç ederek, laflarını şu halde sürdürdü:

"Kilolu doğmuşum ve bu sonsuz arttı, bundan sonraları şen soluk alamaz bir duruma geldim. Benim birlikte nesne yapmam lazımdı, burayı duydum, hasbelkader ve geldim. Ümidim yoktu fakat 'Yine birlikte başlayayım' dedim, ondan sonrası elleme oldu, hayatıma aşırı elleme şeyler kattı. İstesem hakeza birlikte kadrosu katiyen birlikte arada bulamazdım. Diyetisyen, ruh bilimci ve spor hocamız bütünü birlikte arada. Bir dört başı mamur biçiminde başardığımızı düşünüyorum, katiyen dışarıda bunları öz başıma yapamazdım. İnşallah hakeza de bitmeme edecek."

Merkezde öğrendiklerini evde uyguladığının, benzeri ve evlatlarının da bu sayede elan mıhlı beslendiklerinin altını çizen Sönmez, "Yürümeyi on paralık sevmezdim, 10 dakikalık yolu otomobille giderdim. Şimdi değme yere yürüyorum ve yorulmuyorum. Evde hareketlerim değişti, eğilip uzanmaz, ayağımla açardım çekmeceyi, deminden uzanıyorum, eğilip kalkabiliyorum. Nefes alışım üstelik sisteme girdi." ifadelerini kullandı.

Sönmez, "Beni etraflıca müddet sonraları görenler, 'Ne yaptın kendine?' niteleyerek şaşırıyorlar. Mutlu oluyorum, elleme ki yapmışım, elleme ki gelmişim. Doktorlarımızın aşırı yararını gördüm, Allah razı olsun onlardan. Şaşırdım hakeza birlikte merkezin olduğuna, bari elan başlangıçta haberim olsaydı. Bütün doktorların birlikte arada olması devlet donör ve her insana de başvuru ediyorum. Kaç arkadaşıma söyledim, başvurdular, bitmeme ediyorlar." dedi.

"O denli iri birlikte iyilik ki bura tek ücret vermeden bunu yapıyoruz biz"

Hastanede etkin birlikte yakını sebebiyle merkezden haberinin bulunduğunu tamlayan 2 soy sop anası Şengül Baş ise kısaca 1 yılda 15 kilogram vererek 81'den 66 kiloya düştüğünü söyledi.

Yıllardır kilogram vermeye çalıştığını fakat ondan sonra elan fazlasını arka almış bulunduğu düşüncesince merkeze gelirken değerli olacağına aşırı da inanmadığını özetleyen 51 yaşındaki Baş, "Sürekli birlikte uğraş bulunduğu düşüncesince alıp ita durumu, 'Artık gözyaşı geçti, ita ihtimali olmaz.' niteleyerek düşündüm. Doktorlarımızla görüştüğümde birlikte ümitlenme oldu, 'başarırsınız' dediler, 'başlayayım' dedim ve başlangıcım anca oldu." niteleyerek konuştu.

Baş, elden rejim sıralaması verilip gönderilmediklerini, değme hafta planlı toplantılarda mıhlı tagaddi ve spor kabil nice mevzuda bilgilendirildiklerini başkaca aldıkları yolun da değerlendirildiğini söyledi.

Kilo verdikçe insanoğlunun hevesinin elan da arttığını dile getiren Baş, şunları kaydetti:

"Hekimlerimiz bizim düşüncesince uğraş veriyor. Çok memnunum burayla tanıştığım için. Psikoloğundan faydalanıyorum, bana aşırı faydası oldu, dünkü alışkanlıklarımdaki ruhsal eksikliklerde desteğini gördüm. Fizyoterapistimiz var, spor aletlerimiz var. O denli iri birlikte iyilik ki bura tek ücret vermeden bunu yapıyoruz."

Baş, öz güvenin aşırı ehemmiyetli olduğuna dikkati çekerek, şu halde konuştu:

"Kilo aldıkça insanlar, o kiloyla ruhsal adına hoşgörülü olmaya çalışıyor ve kendini birlikte nevi kandırıyor aslında, oysa değil. İnsan kiloyla hoşgörülü imkânsız zira ağırbaşlılık taşıyoruz vücudumuzda. Bu ağırlıkla hayatta olmak ne denli zor, bunu ego aşırı elleme biliyorum. Yeter ki insanoğlu kendine güvensin, benim düpedüz kendime bulunan güvenim birlikte kıvrım elan arttı, 'yapabilirim' diyorum artık. Biz burada adeta soy sop kabil yürümeyi öğrendik, inşallah bundan ondan sonra tığ yürümeye çalışacağız. Düşme de olanaklı fakat oradan kalkmasını da biliyoruz, o da öğretildi bize."

"Obezite en kalın ahiret yolculuğu sebebi bulunan herkes emraz düşüncesince riziko faktörüdür"

Obezite Merkezi Sorumlusu Uzm. Dr. Volkan Atasoy, beden kütle indeksinin azalmasının, atmık çevresinin küçülmesinin bireyin hem yevmi bununla beraber gelecekteki yaşamına aşırı müspet katkıları bulunduğunu söyledi.

Obezitenin en kalın ahiret yolculuğu sebebi bulunan herkes emraz düşüncesince riziko faktörü bulunduğunu tamlayan Atasoy, "Hastalarımız bu riskleri azaltıyorlar fazladan birileri ihtimal ortadan kalkıyor. Soluk alıp vermeleri rahatlıyor, soluk darlığı azalıyor, fiziki kapasiteleri artıyor. Bazı hastalarımızın diyabetleri var, kilogram vermekle bunlar ağız ağıza ortadan kalkıyor, çıkar kez kullanan hastalarımız ilaçlarını bırakabiliyor." dedi.

Atasoy, troid bezinin az çalışması, anemi ve kimi vitaminlerin eksikliği kabil avlu standardını bozan, organların çalışmasını menfi etkileyen faktörlerin de meydana getirilen tetkiklerle belirlendiğini anlatarak, şu değerlendirmede bulundu:

"Dolayısıyla elden kilogram hasretmek rakamların düşmesi, öz güvenin yükselmesi değil, bunlar yayıncı aşırı müspet şeyler fakat nice biçimsiz hastalığın evolüsyon riskini ortadan kaldırdığı gibi, bulunan kimi obeziteye ilişkin rahatsızlıkların da hem belirleme bununla beraber otama edilmesiyle bu hastaların tıbbi sağlığını da yükseltmiş, bu fırsatı da onlara sunmuş oluyoruz. Zaten bu arka dönüşleri de görüyoruz, afiyet kaliteleri yükseliyor, bu da bizi bahtiyar ediyor."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Çaykur Rizespor3449-6
8Alanyaspor3448+3
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor33450
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13Samsunspor3439-7
14MKE Ankaragücü3438-3
15Konyaspor3436-14
16Gaziantep FK3434-15
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler