USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Sağlık

Kendinizi daha mutlu hissetmek için nasıl beslenmeli

Kişilerin çoğu kez çöküntü tarihi kazandıkları beslenme trendleri içeresindeki unlu, içimli ve en aşırı da sonuç kadar gıdalarda mevcut yemiş şekeri şekerinin keyif açısından ehemmiyetli sorunlara kez açabileceğini tabir fail Prof. Dr. Cüneyt Ulutin, büyüklük hormonu yeri

Kendinizi daha mutlu hissetmek için nasıl beslenmeli
30-12-2021 11:50

Depresyon şeklinde yiyecek akımları genel manada değişiyor. Tabiri caizse ya ağız ağıza “yemeden içmeden kesiliyor” yahut gayrisıhhi kendisine anlatım edilen gıdalar ortak tomar tüketiliyor. Özellikle meyvenin ortak tomar tüketimi, levüloz şurubu konmuş unlu mamüllere yönelmenin gayrisıhhi neticeler doğurabileceğini kail İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cüneyt Ulutin mevzuyla ilgili kendisine uyarılarda bulundu. Prof. Dr. Cüneyt Ulutin, daha mutlu olunacağı bile bile enstantane fotoğraf deşarj sağlayıcı gıdaların daha sonra levüloz intoleransına (direncine) etken olacağının altını çizerken, şahısların çıkarlarını daha güzel hissetmeleri açısından ne besinleri tüketmeleri gerektiği dair tavsiyelerde bulundu.

“Fazlası geçmiş karaciğeri etkiliyor”
Fruktoz şekerinin ortak tomar katılması kararı geçmiş kendisine karaciğerin etkileneceğini kail Prof. Dr. Ulutin, “Basit şekerler grubundan bulunan levüloz ortak semere şekeridir. Bu semere şekerinin yegâne işlenebildiği arazi karaciğerdir. Ancak uykuluk glikoza davranılmış bulunduğu kabil fruktoza ortak tomar güzel yaklaşmamakta ve çoğunu yağ kendisine depolamayı yeğleme etmektedir. Dolayısıyla uykuluk yağlanması kabil etkenler fruktozun ortak tomar ortak küme alınmasıyla ortaya çıkmaktadır. Az olması da faziletli olması da kötü. Bazı incelemelerde bunun ilkin karaciğer, hazım sistemi kanserlerine etken fiyaka açabileceği dair yayınlar mevcut. O sebepten dolayı levüloz tüketiminde ilgi edilmesi icap ettiğini hatırlatmakta yarar mevcut ” dedi.

“Fruktoza hakkında vücutta tahammülsüzlük başlar”
Fazla katılması yerinde vücutta intolerans oluşacağını da aktaran Ulutin, ortak kg portakalı ortak kat de yiyerek semere ihtiyacımı karşıladım kabil buyurmak ortak tomar akla yatkın değil. Çünkü vücuda gereğinden ortak tomar levüloz almış olursunuz. Bu da sizde levüloz intoleransı dediğimiz levüloz şekerine ortak tahammülsüzlük oluşturur. Fruktoz intoleransı kalıtım bilimi olabileceği kabil muahharen da oluşabilir. Fruktozun asal deposu meyveler olmakla birlikte, fiyatı ehven olan, darı şurubu dediğimiz içre derin levüloz içeren şuruplarla meydana getirilen tatlılarda, unlu mamullerde gene levüloz şekerinin kullanılması, günce katılması gerekenden ortak tomar olması kararı levüloz intolerensı gelişmesini sağlar. Genetik mevcud levüloz intoleransı derinlemesine kesiksiz ortak taayyüş müsaade vermeyebilir. Sonradan oluşan intolerans ise bizimle ilgili. O sebepten dolayı meyve-sebze, unlu mamuller tüketiminde, meyvelerde muhtemelen ortak sayıyı geçmemek önemli. Gıda etiketi de akla yatkın okunmalı ve ne ürünlerde levüloz şekerinin olup bulunmadığı ve ne denli olduğuna bakılmalı. Belirti kendisine karşımıza ana rahmi ağrısı, alma ve bunu izlem fail cır cır kabil hazım problemleri ile karşımıza çıkar” şeklinde konuştu.

“Yanlış ve az katılması sizi daha ortak tomar depresyona sokabilir”
Fruktoz şekerinin hata ve az katılması yerinde da ilkin büyüklük hormonunun bina taşlarından bulunan triptofanın etkilendiğini de anlatım fail Ulutin bu manada duyusal hastalıkların ortaya çıkabileceğini söyledi. Ulutin, “Fruktozu beden alamazsa o devir makul maddelerin oluşumu vücutta etkilenecektir. Bunlardan ehemmiyetli olanı triptofandır ve normalde insanoğlu bedeninde bulunmayan, haricen kabul etmek mecburiyetinde olduğumuz ortak bina taşı, aminoasittir. Bunu beden yeteri kadar alamayınca gerek istemez ansızın kıtlık krizleri, depresyon, asabiyet hali, uykusuzluk kabil şikâyetler ortaya çıkar. Daha ortak tomar lezzetli şeyler tüketmeye başlanacaktır. Fakat fruktoza hakkında intolerans çözülmeyeceği için sonuçsuz ortak sonuçsuz fasit daire oluşturacaktır” dedi.

Triptofan illet önemli
Triptofan maddesinin illet ehemmiyetli olduğuna da özetleyen Ulutin, “Vücudumuzda serotenin, melotonin, niyasin kabil vitaminlerinin üretiminde arazi düzlük ortak ön madde. Normalde serotonin beynimize geçmezken, triptofan şeklinde geçip, orada ayrışık enzimlerle etkileştikten muahharen asap uçlarımıza denli yayılır. Bu serotonin maddesi ile kılıç kendimizi daha güzel hisseder, melotonin ile uykumuz düzenlenir, niyasin ile de cildimiz güzelleşir” ifadelerini kullandı.

Triptofan ne gıdalarda daha ortak tomar görülüyor
Son kendisine da ne gıdaların triptofan maddesi açısından varlıklı bulunduğu dair bilgilendirmelerde mevcut Ulutin, “Özellikle gülük eti, al et, tavuk, süt, parafin peynir, yumurta, balıklardan somon ve levrek, karides ve çikolatada enikonu faziletli miktarda bulunuyor. Dolayısıyla kendisinde bu tür huzursuzluklar olanların bu önerileri dikkate almasını başvuru ediyoruz” diye laflarını sonlandırdı.

Şeyda Ceylan Görgenç

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3590+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3545-4
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3537-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3533-31
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler