USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Sağlık

'Kekemelik sadece konuşma bozukluğundan ibaret değildir'

Kekemeliğin sert aşırı bileşene ilişkin olabileceğini tabir fail Dil ve Konuşma Terapisti bulunan Anıl Güler, "Kekemelik problemininin çözümünün, kıstak ve konuşma terapistleri kabilinden bireye has tedavi planları ile cins olabilir. Küçük ayrıntılar bir fazla aşırı kez ke

'Kekemelik sadece konuşma bozukluğundan ibaret değildir'
26-04-2022 12:45

Kekemelik sağlam aşırı bileşene ilişkin olabileceğini tabir fail uzmanlar, kekelik problemininin çözümünün, gönül ve konuşma terapistleri çeşidinden bireye başmaklık sağaltım planları ile belkili bulunduğunu bildirdi. DİLGEM'de Dil ve Konuşma Terapisti bulunan Anıl Güler, kekelik dair bilgiler verdi. Güler, ferdin ne anlatmak istediğini değişmez yerine bilmiş bulunduğu ama talep dışı, tekrarlayan nağme uzatmaları ve kesilmeleri sebebi ile konuşmasındaki akıcılığının menfi etkilendiği ortak bozuk para yerine tanımlanan kekemeliğin sağlam aşırı bileşene ilişkin olabildiğini aktardı.

Güler, kekemeliğin tedavisi belkili ortak dava bulunduğunu belirterek, "Kekemelik seslerin, hecelerin yahut biricik heceli kelimelerin tekrarı, seslerin uzatılması ve bloklar şeklinde görülebilir. Kekemelik problemininin çözümü, gönül ve konuşma terapistleri çeşidinden bireye başmaklık sağaltım planları ile mümkün" ifadelerini kullandı.

"Kekemelik sadece konuşma bozukluğundan ibaret değildir"

Birçok insanoğlunun kekemeliği rüçhan yerine konuşma problemi yerine düşündüğünü aktaran Güler, "Bozukluk tanımı esasen sadece tekrarlar, uzamalar ve bloklardan oluşmaz. Kekeleyen insanla, söz yitimi çekmelerine dirlik ayrışık menfi hissî tepkiler yaşayabilirler. misal hasretmek gerekirse, konuşma esnasında huzursuzluğa ve mücadeleye defa açabilecek yahut ağız ağıza konuşmaktan kaçınmaya çalışabilecek düşünceler, akıl ve utanma duygularını içerir. Diğer insanoğlu ise buna menfi aksülamel verebilir. Örneğin, keke dallar dair zat akranları çeşidinden zorbalığa sunulan kalabilir ve yetişkinler ise işyerinde mobbing yahut ayrımcılığa uğrayabilmektedir. Bu çeşit tepkiler caba keke bireylerin ne anlatmak istediklerini zorlaştırabilir. Özetle kekelik dirim standardını ehemmiyetli seviyede düşürebildiği biliniyor. Bu sebeple kekelik sadece kekelik değildir. Çünkü bu durumun insanoğlu yaşamını tamamı yönleriyle etkilediğini biliyoruz" dedi.

"Kekemelik değişkendir"

İnsanların rastgele halde ayrımsız halde yahut ayrımsız oranda kekelemediklerini kail Güler, "Bu, durumun en asap bozucu yönlerinden birisi olabilir. Çünkü konuşmacılar ne devir kekeleyeceklerini ve ne devir kolaylıkla konuşabileceklerini rastgele devir kestirim edemezler. Kekemeliğin bu öngörülemez tavrı, ferdin ebeveynlerinin, öğretmenlerinin ve akranlarının kafasını karıştırabilir. Çünkü insanın niçin ortak halde okunabilen olduğunu, ama gayrı hallerde niçin kekeleyip uğraş ettiğini alçalma edebilirler. Bunun nedeni, konuşmacının yeteri kadar güç göstermemesi değil, kekemeliğin tahavvül göstermesidir. Kekeme fert ve onu dinleyenler bu değişkenliği beklemeyi ve onama etmeyi öğrendikçe, kekemelikle başa genişlemek henüz hazırlop bir duruma gelir" açıklamalarında bulundu.

"Kekemelik karmaşıktır"

Güler, laflarına şu halde bitmeme etti: "Bir yüzyıllık araştırma, nice teoriye defa açtı ama biricik ortak asıl vardır. Kekemelik sade değildir. Bu psiko-mantıksal ortak dava değildir. Duygusal sıkıntıya niçin olsa bile. Ebeveynlerden kaynaklanmaz. Ebeveynler evlatların kekelik yaşamalarında ehemmiyetli ortak gösteriş oynamasına karşın ve bu sadece fiziki ortak dava değildir. Kekeleyen insanoğlu hem teşrih bununla birlikte fizyolojide müeddep farklılıklar gösterir. Kekemelik ayrımsız ailede çabucak ortak tomar kişilerde görülür. Bu sebeple kalıtım bilimi ortak bileşen olması muhtemeldir ve nörolojik değişik bulunan şeylerle hem strüktürel bununla birlikte fonksiyonel münasebetli olabildiği düşünülmektedir. Bu gerçekleri aşina olmak ,kekeleyen şahısların ve ailelerinin yaşadıklarını henüz dobra anlamayı öğrenmelerine araştırma görevlisi olabilir".

İnsanların kekelerken kusur ortak nesne yapmadıklarını tamlayan Güler, "Tıpkı başkalarının yapacağı kabilinden konuşmaya çalışıyorlar. Konuşmalarından yahut ayrımlı olmaktan utanıyorlarsa, konuşmakta zorlanırlar ve kaçınmaya çalışırlar. Eğer konuşmaları kendince utanma duyuyorlar yahut çekiniyorlarsa şişman ihtimalle sohbeti kesmeyi istiyorlardır. Bu, problemi henüz da kötüleştirir ve bozukluğun tesirini arttırır. İnsanlar kekemeliğin alışılagelen bulunduğunu bilseler, o devir henüz özgürcesine ve hazırlop yazışma kurabilirler. Bazı şeyleri kekeleyerek söyleseler caba karşısındakilere kendini anlatabilir. Bu nedenle, kekemeliğin kabulü güzel iletişimin anahtarıdır. Ebeveynler, öğretmenler, ihvan ve diğerleri, sadece ortak insanın ne dediğini kesinlikle dediğinden henüz ehemmiyetli bulunduğunu onama ederek kekeleyen şahıslara iane edebilirler" sanarak konuştu.

"Kekemeliğin tedavisi var"

Kekemelik düşüncesince cihanşümul ortak tedavinin olmamasına karşın otama ile kekemeliğin etkilerinin azaltılmasında araştırma görevlisi olunabildiğini aktaran Güler, laflarını şu halde tamamladı: "Küçük dallar bir çok aşırı kez kekemeliğin ağız ağıza üstesinden gelir ve bir çok aşırı sağaltım yapılmaksızın iyileşir. Ancak ne evlatların zat başlarına iyileşeceğini ve hangilerinin desteğe gereksinimi olacağını aşina olmak imkansızdır. Daha şişman çocuklar, gençler ve yetişkinler yaşamları süresince ortak halde kekelemeye bitmeme edebilirler ama makul otama ve destekle kekemeliğin tamamı belirtilerinden kurtulup sansasyonel iletişimciler olabilirler. Tedavi, okunabilen konuşmadan henüz fazlasına odaklandığında azami verime ulaşılır".

DİLGEM'in Kurucusu, hususi Eğitim Öğretmeni Kürşat Arıkmert ise “Kekemelik, sadece kekemelikten henüz ilavesi bulunduğu için, tedavisi, gözlemlenebilir konuşma akıcılıklarından henüz fazlasını ele almalıdır. Bu bozukluğu ortak etraflı şeklinde düşünüp ele almak, şahısların kekemeliğin yaşamları üstündeki tesirini azaltmalarına araştırma görevlisi olmanın anahtarıdır” dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3590+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3545-4
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3537-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3533-31
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler