USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Sağlık

Kaza kararı inme küsurat genç, "robotik rehabilitasyon" ile ayağa kalktı

Geçirdiği trafik ilçesinin peşi sıra yatağa basıcı bir vaziyete mevrut 26 yaşındaki Jiyan Bilgin, Adıyaman'dan ambulans uçakla getirilmiş olduğu Ankara Şehir Hastanesinde geçerli "robotik rehabilitasyon" tedavisi ile üç ayda ayağa kalkmayı başardı.

Kaza kararı inme küsurat genç,
27-12-2021 13:34
Ankara

Trafik kazası kararı yatağa tabi bir hale mevrut 26 yaşındaki Jiyan Bilgin, Adıyaman'dan Sağlık Bakanlığına ilgilendiren ambulans uçakla getirilmiş olduğu Ankara Şehir Hastanesinde muteber "robotik rehabilitasyon" tedavisi ile 3 ayda ayağa kalkmayı başardı.

Adıyaman'da canlı 26 yaşındaki Jiyan Bilgin, biraz ay ilkin şeb geç saatte uykusuz halde makine kullanırken kaza geçirdi. Bu esnada güvenlik kemeri asılmış sıfır Bilgin'in omuriliğinde hasar oluştu.

Kaza sonrası yatağa tabi bir hale mevrut genç, doğacak inceleme ve tedavisi düşüncesince Sağlık Bakanlığına ilgilendiren ambulans uçakla Adıyaman'dan Ankara Şehir Hastanesi Fizik Tedavi Hastanesine getirildi.

Omurilik Hasarı Rehabilitasyon Kliniğinde tedavisine başlanan Bilgin, adale yükünü hafifleterek hastaların yürümesine dayanak bulunan "robotik rehabilitasyon" aleti merkezli dip otama programı ile üç ayda baştan ayağa kalkabildi.

"Omurilik yaralanması başa gelebilecek en iri felaketlerden biri"

Şu an kırmızıfener değnekleriyle yürüyebilen Jiyan Bilgin'in esenlik vaziyeti üzerine AA muhabirine açıklamalarda mevcut Prof. Dr. Elif Yalçın, ilkgüz ayında kendilerine mevrut hastanın robotik rehabilitasyon tedavisine baş döndürücü aceleci karşılık verdiğini anlattı.

Hastanın taburcu olması düşüncesince planlamalara başladıklarını bildiren Yalçın, bu tedavilerin bilirkişi fizyoterapistler ve rehabilitasyon hemşireleriyle kadro şeklinde gerçekleştirildiğinin altını çizdi.

Prof. Dr. Yalçın, "Omurilik yaralanması 'kişi ve ailesinin karşılaşacağı en iri felaketlerden biri' yerine tanımlanır. Bunun da seviyeleri vardır. Çok hararetli murdarilik yaralanmaları olabildiği kabilinden şimdi hafif, madun seviyelerde de olabilir." bilgisini paylaştı.

"Robotik rehabilitasyon birtakımı hastalarda enine boyuna nakit para olabiliyor"

Jiyan Bilgin'in murdarilik yaralanmasının baş döndürücü faziletkâr müşterek ölçüde olmadığını ve bunun otama açısından ağırbaşlı müşterek kazanım sağladığını vurgulayan Yalçın, "Robotik rehabilitasyon (Lokomat cihazı) hastanın adale fonksiyonlarının yardımlı yerine kuvvetlendirilmesini, hastanın volta fonksiyonlarını gine öğrenmesini sağlıyor. Her hastada değil ancak birtakımı hastalarda enine boyuna nakit para olabiliyor. Jiyan da o hastalarımızdan birisi oldu." sanarak konuştu.

Prof. Dr. Elif Yalçın, robotik rehabilitasyon cihazlarının murdarilik yaralanmaları düşüncesince rüya oluşturduğunu belirterek, bu insan yaralanmalar canlı herhangi müşterek hastanın kesinlikle müşterek hikmet otama rehabilitasyon kliniğine başvurmasının ehemmiyet taşıdığını vurguladı.

"Emniyet kemerim asılmış bulunmadığı düşüncesince bu haldeyim"

Yeniden ayağa kalkabilmenin mutluluğunu canlı Jiyan Bilgin ise "Emniyet kemerim asılmış bulunmadığı düşüncesince bugün bu haldeyim. Emniyet kemeri takmış olsaydım kazayı baş döndürücü şimdi bol atlatabilirdim. Yaklaşık 3 aydır Ankara Şehir Hastanesinde otama görüyorum. Buraya ön geldiğimde on paralık cereyan edemiyordum, yatağa bağımlıydım. Üç ay böylece kırmızıfener değnekleriyle yürüyebilmeye başladım. İnşallah şimdi da dobra olacağım." dedi.

İyileştiğinde işi bulunan gözlükçülüğe dönmeyi arzuladığını özetleyen Bilgin, laflarını şu halde sürdürdü:

"Hiç yürüyemeyeceğimi düşündüğüm anlamış olur oldu. 'En azından zat ihtiyaçlarımı kendim giderebileyim, o seviyeye gelebileyim' sanarak düşünüyordum. İnsan umutsuzluğa kapılıyor ancak hakkıyla en ehemmiyetli derman umut. Her devir zait düşünmeye çalıştım. Çok şükür dobra durumdayım. Tek hayalim ve isteğim gine eskisi kabilinden olabilmek."

Jiyan Bilgin, kâffesi hastaların müşterek an ön sağlığına kavuşmasını dileyerek, Fizik Tedavi Hastanesi doktorlarına teşekkürname etti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3764+17
4Başakşehir FK3758+10
5Beşiktaş3756+6
6Kasımpaşa3753-4
7Alanyaspor3751+3
8Sivasspor3751-8
9Çaykur Rizespor3750-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3743-8
13Kayserispor3742-12
14Gaziantep FK3741-8
15Konyaspor3741-11
16MKE Ankaragücü3740-4
17Hatayspor3738-9
18Fatih Karagümrük3737-5
19Pendikspor3737-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler