USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Sağlık

Kargo sırasında patlayarak çöpe atılan dalak olayında yeni gelişme

Yalova'daki hususi müşterek hastanenin, müşterek hastanın imtihan düşüncesince İstanbul'a gönderilen dalağı kargo sırasında patlaması kararı çöpe atıldı. Durumu öğrenen hasta, şifahane kendince Sağlık Bakanlığı kriterleri haricinde kargo yöntemiyle gönderilmiş olduğ

Kargo sırasında patlayarak çöpe atılan dalak olayında yeni gelişme
07-10-2021 17:20

Yalova'nın Çiftlikköy ilçesindeki döl yatağı ağrısı şikayeti ile hususi ortak hastaneye revan Ahmet Kıral, dalak büyümesi tanısı konularak 10 Kasım 2020 tarihinde cerrahi müdahale edildi.

İstanbul'daki ortak hastanenin patoloji servisine imtihan düşüncesince kargo ile gönderilen dalak kargo sırasında patlaması neticesinde çöpe atıldı. Test sonuçlarına ortak muhtelif ulaşamayan Ahmet Kıral, ameliyatla tahsil edilen dalağının kargo sürecinde konulduğu karton kutuda patladığı ve bu nedenle de çöpe atıldığını öğrendi. Yapılan araştırmada kararında ise şifahane DOĞRU bulundu.

Dalağın Sağlık Bakanlığı'nca belirlenen şerait yerine, “Standart Kargo” ibaresiyle gönderildiğini öğrenen parasız soluğu savcılıkta aldı. Hastanenin kendini kıygın ettiğini kaydeden Ahmet Kıral, halen hastalığını öğrenemediğini kaydetti. Kıral, dalak büyümesi teşhisiyle dalağının aldığını belirterek, "Ameliyat olduktan sonraları dalağımı patolojiye gönderdiler. Karton kutu içine koyup karoya vermişler. Dalak, karton kutu içinde patlayınca çöpe atılmış. Benim dalağım nerede" ifadelerini kullandı.

Yetkililer erinç türel proses başlattıklarını tabir fail hastanın oğlu Ünal Kıral ise 15 devir sonraları imtihan sonuçlarının çıkmaması üstüne vaziyetten şüphelendiğini anlattı. Bu süreçte hastanenin kendini oyaladığını tabir fail Kıral, şu halde konuştu: “Bir sabahleyin beni arayıp dalağın kaybolduğunu söylediler. Dalağın, kargo firması kabilinden taşınırken kartonda patlama oluyor. Dalak da patladığı düşüncesince çöpe atılıyor. Bunun fotoğrafları da var. Sıradan ortak pırtı elbette taşınıyorsa o halde muamelat yapılmış. Ben kendilerine yoklamak istiyorum, bu halde ortak kutuda insanoğlu organı elbette taşınır? Biz bunun sorumlusu kimesne peşini bırakmayacağız. Babam tek devir hastalığının ne işe yaradığını bilemeyecek. O şifahane de bize, 'Babanız bizde yaşamı süresince sigortalı olacak' biçiminde utanmazlık hazırlamaya bitmeme ediyor. Bu işin peşini bırakmayacağız. Kim sorumluysa cezasını çekmesini istiyoruz".

Hasta avukatı Musab Nayman ise parasız organlarının ölçün kargo ile gönderilemeyeceğini tabir etti. Hastasının burada kıygın edildiğini tamlayan Nayman, “İl Sağlık Müdürlüğü'nce meydana getirilen tetkik kararında bahis konusu hastaneye yönetimsel servet cezası uygulanmasına değişmeyen verilmiştir. Bu husus ile ilişik namına iyi ortak gelişme olabilmekte ise de Sağlık Müdürlüğü'nün hastanenin bu yöndeki insanoğlu sağlığını ve keyif mevzuatını hiçe sayacak hareketinin yönetimsel yaptırımlar arasındaki en önemsiz müeyyide ile cezalandırması açıkça ortak halde yanlıştır. Bunun birlikte Yalova Cumhuriyet Başsavcılığı'na yaptığımız müracaatta dosya kapsamında adli tababet tutanağı kırgın olup, adli tababet raporunda bizi hayretlere düşürecek neticelere varılmıştır. Dosya incelendiğinde adli tababet kabilinden insanoğlu organın karton kutuda ölçün kargo namına hususi yetkilendirilmemiş kargo şirketleri kabilinden taşınmasını tıbba akıllıca bulmuştur. Adli tababet tutanağının içinde ne bulunduğu incelendiğinde kusursuz namına ölçün kargo namına ortak insanoğlu organının karton kutuda taşınmasının elbette tıbba akıllıca bulunduğu tarafımızca tek halde anlaşılamamıştır. Bu kapsamda tarafımızca lazım itirazlar Yalova Cumhuriyet Başsavcılığına işlenmiş olup, tetkik sürecindedir. Adli tababet ve Yalova İl Sağlık Müdürlüğü kararları arasındaki aksi düşünce ve bilimin uygulamalarına karşıt neticesinde bizi bu dosyada şişman ortak adaletsizlikle erinç karşıya bırakmıştır'' dedi.

Mehmet Buldu
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3590+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3545-4
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3537-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3533-31
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler