USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Sağlık

Kardiyoloji uzmanından kış uyarısı: 'Soğuk havalar kalp aksesi riskini artırıyor'

Soğuk hava beden ısısının düşmesine hastalık oluyor. Bu sebeple kalp beden ısısının düşmemesini, beden ısısının faziletkâr kalmasını sağlayabilmek şimdi çok idman mecburiyetinde kalıyor, böylece koku basıncı ve meyil sayısı artıyor. Koşuyolu Yüksek İhtisas Eğitim A

Kardiyoloji uzmanından kış uyarısı: 'Soğuk havalar kalp aksesi riskini artırıyor'
24-12-2022 12:09

Soğuk havaların kalp doğa hastaları yahut erdemli tansiyonu olanları menfi etkileyebileceğini kail Kardiyoloji Uzmanı Doç. Dr. Anıl Avcı, “Kış mevsiminde potansiyel farkı seviyelerinde itila meydana gelebileceği düşüncesince bu gidiş kalp aksesi riskini arttırmaktadır. Kişinin devir kurnaz potansiyel farkı değerleri ölçülmeli. Eğer ortak ahenksizlik var ise bu vaziyette şifahane kontrollerini yaptırmamız gerekiyor. Yine tansiyondan korunabilmemiz için, başta bu sürede aşırı ortak tomar tüketilen turşu, tuzlu, salamura ve konserve kadar besinlerden ırak durmamız gerekli. Bu nedenle erdemli riskli hastalarımız kış zamanına girmeden geçmiş batar ve enflüanza aşılarını yaptırmaları gerekmektedir” niteleyerek tavsiyelerde bulundu.
Soğuk hava beden ısısının düşmesine ne oluyor. Bu nedenle kalp beden ısısının düşmemesini, beden ısısının erdemli kalmasını sağlayabilmek elan ortak tomar idman durumunda kalıyor, sonunda çağ basıncı ve eğilim sayısı artıyor. Koşuyolu Yüksek İhtisas Eğitim Araştırma Hastanesi Kardiyoloji Uzmanı Doç. Dr. Anıl Avcı, dargın havaların kalp doğa hastaları yahut erdemli tansiyonu olanları menfi etkileyebileceğini söyleyerek kalp sağlığını arkalamak düşüncesince ehemmiyetli tavsiyelerde bulundu.

“Glisemik indeksi yüksek, meşbu yağ payı erdemli ve tuzlu besinlerden ırak durmamız gerekiyor”

Kalp sağlığını arkalamak düşüncesince tagaddi önerilerinde mevcut Kardiyoloji Uzmanı Doç. Dr. Anıl Avcı, “Kış mevsiminde kalp ve doğa hastalıklarının seyrinde kötüleşme görülebilmektedir. Bunun da en ehemmiyetli nedeni dargın havanın etkisiyle kalp ve beden damarlarımızda meydana mevrut daralma etkisidir. Ayrıca bire ortak devirde biyokimyasal ve hormonal tebeddülat nedeniyle damarlardaki kanda koyulaşma görülmektedir ki bu gidiş kalp aksesi ve sekte ile münasebetli ortak durumdur. Bunun haricinde kış mevsiminde hava kirliliğindeki artış, tagaddi düzenindeki bozulmalar, tabip kontrollerinin aksatılması, potansiyel farkı seviyelerindeki yükselme, başta teneffüs yollarına ilişkin meydana mevrut enfeksiyonlar kalp sağlığını menfi etkilemektedir. Beslenme düzenini sağlamamız gerekiyor. Kış aylarında dargın havanın etkisiyle küsurat erke gereksinimi erdemli kalorili beslenmeye yol açmaktadır. Bu gidiş istenmeyen kilogram artışına, bire ortak sürede çirkin kuşkulu kolesterin seviyesinde artışa etmen olmaktadır. Genel hatlarıyla erdemli glisemik indeksi yüksek, meşbu yağ payı erdemli ve tuzlu besinlerden ırak durmamız gerekiyor“ dedi.

“Kış çağında potansiyel farkı seviyelerinde itila meydana gelebileceği düşüncesince bu gidiş kalp aksesi riskini arttırmaktadır”

Kış çağında kalp aksesi riskinin arttığını tamlayan Doç. Dr. Avcı, “Kış mevsiminde başta yaşlılarımızın evde elan aşırı çağ geçirmesi sebebiyle, fiziki aktivitelerde ortak eksilme meydana gelmektedir. Fiziksel aktiviteler hastanın yaşına ve hastalığın derecesine layıkıyla değişebileceği düşüncesince tabip tavsiyesiyle yapılmalıdır. Egzersiz öncesinde kifayetli oranda benimsemek anide ve namüsait hareketlerden kaçınmak, dargın ortamlarda idman yapmamamız gerekiyor. Kış çağında gene potansiyel farkı seviyelerinde itila meydana gelebileceği için, ki bu gidiş başta sekte ve kalp aksesi riskini arttırmaktadır. Zaman devir potansiyel farkı değerleri ölçülmeli. Eğer ortak ahenksizlik var ise bu vaziyette şifahane kontrollerini yaptırmamız gerekiyor. Yine tansiyondan korunabilmemiz için, başta bu sürede aşırı ortak tomar tüketilen turşu, tuzlu, salamura ve konserve kadar besinlerden ırak durmamız gerekli. Uyku düzeni de aşırı önemlidir. Hastalarımız 7,8 sayaç nitelikli ve derneşik hab önermekteyiz. Özellikle akşam horlaması bulunan şahısların hab apne sendromu açısından döş rahatsızlıkları polikliniklerinde muayenelerini önermekteyiz. Kış çağında başta teneffüs yolu enfeksiyonlarında ağır ortak artma meydana gelmektedir. Zatürre gibi, gribal yolu enfeksiyonları, vücutta enflamasyona etmen olarak, başta kalp damarlarının içindeki yağ plaklarının yumuşamasına, yırtılmasına ve pıhtılaşmasına etmen olabilir. Bu gidiş kalp krizine etmen olabilir. “ niteleyerek konuştu.

“Yüksek riskli hastalarımız kış zamanına girmeden geçmiş batar ve enflüanza aşılarını yaptırmaları gerekmektedir”

Kardiyoloji Uzmanı Doç. Dr. Anıl Avcı devamında, “Yüksek riskli hastalarımız kış zamanına girmeden geçmiş batar ve enflüanza aşılarını yaptırmaları gerekmektedir. Yine bu sürede şayet hakeza ortak hastalıkla karşılaşırlarsa behemehâl hastanede tabip nezdinde otama görmelerini önermekteyim. Buradaki ehemmiyetli gayrı ortak derece ise maraz oluştuktan sonradan behemehâl kifayetli oranda dinlenilmeli. Mevsime ibdai taravetli sebzeler tüketilmeli ve likit tüketimi de kifayetli oranda olması gerekir. Soğuk havaların etkisiyle baş başa kalp damarlarımızda ortak büzülme, ortak daralma meydana gelmektedir. Özellikle kalp hastalığı, koroner kalp rahatsızlığı bulunan şahısda müvellidülhumuza ve ehliyetsiz olması onların döş ağrılarının sıklığı ve şiddetinde artışa etmen olur. Hatta alışılagelen şahısda üstelik kalp aksesi riski meydana gelebilmektedir. Bu nedenle başta ev içi ortamlarda ısı seviyesi kesin ölçüde tutulmalı. Odalar ortada ısı değişik oluşturulmamalı. Sıcak ortak ortamdan dargın ortak ortama geçtiğimizde döş alanını koruyan giysiler kullanmalıyız. Sokağa çıktığımızda döş alanımızı soğuktan ve rüzgardan koruyabilmek düşüncesince döş kafesini koruyan atkı, yara bere ve ellik kullanımına hizmet göstermeliyiz. Beslenmelerine ilgi etmeleri gerekir. Özellikle burada tel payı yüksekli kepekli tahıllar tüketilmeli. Ekmek tercihinde bulunacaksa mükemmel buğday çavdar ekmekler tüketilebilir“ ifadelerini kullandı.

Muharrem Çam - Sevgi Canpolat

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Çaykur Rizespor3449-6
8Alanyaspor3448+3
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor33450
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13Samsunspor3439-7
14MKE Ankaragücü3438-3
15Konyaspor3436-14
16Gaziantep FK3434-15
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler