USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Sağlık

Kapalı koroner bypass ameliyatları ilk kez Kıbrıs’ta

Yakın Doğu Üniversitesi Hastanesi, duygu kapağı, duygu delikleri ve duygu tümörleri ameliyatlarının birlikte koroner bypass operasyonlarını da mini kesi ile muteber mestur yöntemle yapıyor.

Kapalı koroner bypass ameliyatları ilk kez Kıbrıs’ta
25-11-2021 14:56

Yakın geçmişe derece döş kemiği ortadan kesilerek belirgin halde meydana gelen koroner bypass ameliyatları, bu zamanlarda yerini boğunuk formül namına da aşina ve mini kesi ile meydana gelen ameliyatlara bırakıyor. Yakın Doğu Üniversitesi Hastanesi'nde derinlemesine senelerdir muteber asgari invaziv önsezi ameliyatları (kalp kapağı, önsezi delikleri, önsezi tümörleri) ile beraberce bundan sonra koroner bypass ameliyatları da mini kesilerle yapılıyor. Böylece hastaların koyu bakımda kalış ve iyilik süresi kısalıyor. Bu kavi proses şimdi çabuk, dertsiz ve konforlu atlatılıyor.

Prof. Dr. Aşkın Ali Korkmaz: “Koroner bypass ameliyatları bundan sonra mini kesilerle yapılacak”
Yakın Doğu Üniversitesi Hastanesi Kalp ve Damar Cerrahı Prof. Dr. Aşkın Ali Korkmaz, asgari invaziv önsezi cerrahisi ile ilgilendiren açıklamalarda bulundu. Kalp kapakları, önsezi deliği (ASD) ve önsezi tümörlerinde sağlıklı emcek altından oluşturulan mini kesilerle meydana getirilen operasyonlarının Prof. Dr. Barçın Özcem ve Yrd. Doç Dr. hasret Balcıoğlu'nun da toprak almış olduğu ekiple Yakın Doğu Üniversitesi Hastanesi'nde senelerdir başarıyla uygulandığını kail Prof. Dr. Korkmaz, “Koroner bypass ameliyatları da bundan sonra hastanemizde sol emcek yanından mini kesilerle yapılacaktır” dedi.

Mini kesilerle meydana getirilen önsezi ameliyatlarıyla 15 günde alışılagelen yaşama hâllenmek mümkün
Teknolojik tesisat ve doktor deneyimi mucip asgari invaziv önsezi ameliyatları hastalanmış düşüncesince nice kazanım sağlıyor. Yaklaşık 4-6 cm ortada mütebeddil kesilerle meydana gelen ameliyatlar sayesinde, şimdi az mızrap ve nesiç hasarı, şimdi endamsız mütemadi şifahane yatışı, şimdi az enfeksiyon ve şimdi bağan nezif riski oluşuyor. Daha az dert ve şimdi ıvır zıvır çıban izi ile hastalanmış konforu artıyor.

Geleneksel yöntemle, döş kemiği kesilerek meydana getirilen kalpameliyatlarında günce yaşama devir 1,5 ay derece derinlemesine ortak müddet gerektirirken, mini-bypass ameliyatlarında 4-5 güneş zarfında taburcu kazanmak 10-15 güneş zarfında ise emektar günce yaşantıya hâllenmek mümkün.

İşleri dolayısıyla emek vermek yaşamına derinlemesine müddet aralık vermeyi hücre alamayan bir aşırı hastanın ameliyatını erteleyerek dirimlik riziko aldığını veya derinlemesine vadede baş döndürücü şimdi yararlı olacak ameliyat adına balon-stent girişimlerini yeğleme ettiğini kail Prof. Dr. Aşkın Ali Korkmaz, mini-bypass ameliyatlarının az şimdi ortak hayat boyu siper sağladığını söylüyor.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler