USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Sağlık

'Kansere bağlı ölüm oranları azalmaya başladı'

Türk Radyasyon Onkolojisi Derneği ve Siemens Healthineers Türkiye kabilinden Akciğer Kanser Farkındalık kocaoğlan kapsamında meydana getirilen bilgilendirmede Prof. Dr. Gökhan Özyiğit, “Amerikan Ulusal Kanser Enstitüsü'nün verilerine uyarınca sonuç 30 yılda kansere bağlı ölüm

'Kansere bağlı ölüm oranları azalmaya başladı'
19-11-2021 11:01

Türk Radyasyon Onkolojisi Derneği Başkanı Prof. Dr. Gökhan Özyiğit ve sunmuş bulunduğu inovatif çözümlerle keyif piyasasının önde mevrut uygulayım bilimi şirketlerinden Siemens Healthineers Türkiye Genel Müdürü Enis Sonemel, Dünya Akciğer Kanseri Farkındalık Ayı vesilesiyle akciğer kanserinde akıbet gelişmeler ve otama yöntemleriyle ait değerlendirmelerde bulundu.

Son yıllarda tanıma ve tedavide yaşanmış bulunan gelişmeler kararında kansere bağlı dirim kayıplarının azaldığına nazarıitibar çekici Türk Radyasyon Onkolojisi Derneği Başkanı Prof. Dr. Gökhan Özyiğit, şu detayları aktardı: “Amerikan Ulusal Kanser Enstitüsü'nün yayınladığı tutanağa mucibince ABD'de kansere bağlı ölüm oranlarında rastgele ortak sabık sene tedenni görülüyor. 1991'de kanserden ölüm oranları zirvedeyken sabık 30 yılda kanserden ölenlerin payı mecmu yüzdelik 31 azaldı. Kanser kaynaklı dirilik kayıplarının azalmasında, en yayılmış tanıdık dört dokunmabana çeşidi bulunan akciğer, kolerektal, emcek ve kestanecik kanserinde derinlemesine vadeli düşüşler gösteriş oynuyor. Raporda akciğer kanseri ölüm oranındaki umumi gerilemenin deposu yerine sigara içmenin azalması, ışın tedavisi ve çıkar yol tedavilerindeki gelişmeler gösteriliyor. Ancak bu düş donör gelişmeye rağmen, raporun da nazarıitibar çekmiş bulunduğu kabilinden akciğer kanseri ABD'de beylerde ve hanımlarda en kalın canlandırma edilen ikinci dokunmabana çeşidi olmaya bitmeme ediyor. Akciğer kanseri başka devletlerde de en kalın canlandırma edilen dokunmabana türlerinden bir tanesi olmaya bitmeme ediyor.”

“COVID-19 düşüncesince çekilen tomografiler akciğer kanserinde er tanıları arttırmış olabilir”

Genelde gösterge göstermeden ilerleyici akciğer kanserinin canlandırma ve tedavisinde görüntüleme cihazlarının dirimlik ehemmiyet taşıdığını anlatım fail Prof. Dr. Özyiğit, akciğer kanseri tümörlerinin umumi anlamda tarama ve kontrollerde ortaya çıktığına nazarıitibar çekerek şu lafları anlatım etti: “Akciğer kanserinde en ehemmiyetli riziko faktörü sigara içmek. Ülkemizde sigara yararlanma payı Dünya Sağlık Örgütü verilerine mucibince kısaca yüzdelik 26 seviyesinde bulunuyor. Pandemi devrinde COVID-19 şüphesi dolayısıyla aşırı sayıda hastaya akciğer tomografisi çekildi. Bu sayede hâlâ geçmiş aşamalarında bulunan akciğer tümörleri bazısı hastalarda canlandırma edilebildi. Hastalar düşüncesince er tanıma ve otama imkânı sunan bu durum, ilerleyici yıllarda akciğer kanserinden meydana gelen ölüm sayısının düşmesinde sansasyonel olabilir.”

“Tanı düşüncesince görüntüleme şekilleri uygulanıyor”

Uzun senelerdir sigara içen 55 gözyaşı üstü bireylerin, rastgele ortak keyif şikâyeti olmasa da derneşik yerine akciğer kanseri taraması yaptırması icap ettiğini anlatım fail Prof. Dr. Özyiğit, “Herhangi ortak gösterge vermeyen akciğer nodülleri, çoğu kez bilgisayarlı tomografi yahut hâlâ az çoğunlukla akciğer grafisi sonra hasbelkader ayırt ediliyor. Akciğer kanseri tanısı düşüncesince zanlı hallerde PET-BT kabilinden hâlâ encam görüntüleme şekilleri kullanılıyor. Şüpheli bölgeden tahsil edilen biyopsinin peşi sıra neticeye mucibince hastanın tedavisi planlanıyor. Hastaların sağlıklarına ulaşması düşüncesince cerrahi müdahaleler, ışın tedavisi ve kimyasal otama kabilinden otama şekilleri uygulanıyor” biçiminde konuştu.

“Kanser tanıma ve tedavisinde muvaffakiyet şansını arttırmak düşüncesince çalışıyoruz”

Siemens Healthineers Türkiye Genel Müdürü Enis Sonemel, Kasım ayının Akciğer Kanseri Farkındalık Ayı olması dolayısıyla Türk Radyasyon Onkolojisi Derneği ile akciğer kanserinde er teşhisin önemine ve bunu sağlayıcı teknolojilere nazarıitibar döşemek istediklerini belirterek, “Akciğer kanseri kâffesi dünyada en kalın tanıdık ikinci dokunmabana türü. DSÖ (WHO) verileri, 2020 senesinde dünyada 2 milyon 200 binin üstünde bireyin akciğer kanseri tanısı aldığını bildiriyor. Sağlık Bakanlığı verilerine göre, Türkiye'deki averajlar yılda 27 binden ortak tomar kişiye akciğer kanseri tanısı konulduğunu gösteriyor. Dünya genelinde 2020'de akciğer kanserine bağlı 1,8 milyon ölümün gerçekleştiği kestirim ediliyor. Ancak, şu anda efdal ölüm oranına eş ortak çor olsa da geçmiş etaplarda yakalandığında derinlemesine vadeli müspet ortak prognoza eş bulunduğu biliniyor. Bu mevzuda da en ehemmiyetli desteği yenilikçi teknolojilerden alıyoruz. Düşük dozda döş (toraks) bilgisayarlı tomografi çekimi, efdal riskli hastalarda hastalığın er teşhisine asistan oluyor” açıklamasında bulundu.

Kanserin er tanısı ve tedavisi düşüncesince Siemens Healthineers kabilinden geliştirilen yenilikçi analizör üzerine bilim veren Sonemel, “Şirket yerine keyif hizmetlerini gereksinim duyan her insanın erişimine arz etmek ve keyif hizmetlerinde kâffesi toplumlara katkıda mevcut olmak düşüncesince çalışıyoruz. Bunun düşüncesince çor ve otama sürecinde dirim standardını artıracak encam teknolojiye eş keyif çözümleri geliştiriyoruz. Yapay dirayet yazılımlarımızla doktorların değişmeyen ita ve tanıma koyma süreçlerini destekliyor, doktorların ve radyologların iş yükünü azaltıyor, tanıma doğruluğunu artırıyoruz. Sunduğumuz verim ve hizmetlerle, otama sürecine en efdal katkıyı sağlayarak, muvaffakiyet şansını yükseltiyoruz. Bu doğrultuda ışınım onkolojisi ve ait yazılımlara müteveccih inovatif çözümleriyle dokunmabana tedavisi dalında önde mevrut şirketlerden Varian'ı bünyemize kazandırmamız bu çalışmalarımızı hâlâ da güçlendiriyor. Varian ile birleşmemiz, kanserle mücadeleye müteveccih çalışmalarımızdan evren genelindeki kişilerin yararlanmasına ve global keyif hizmetlerini güçlendirmemize ehemmiyetli ortak katkıda bulunacak. Onkoloji dalında çor bazlı uzmanlığa odaklanmayı ve kâffesi hastalanmış yolculuğu süresince çoklu çor yaklaşımını strateji etmeyi sağlayıcı çözümlerimizle kanserle mücadeleye dayanak noktası olmaya ve kanserin bulunmadığı ortak evren düşüncesince çalışmaya bitmeme edeceğiz” diyerek konuştu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3590+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3545-4
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3537-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3533-31
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler