USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Sağlık

Kanserde erken tanı sahn kurtarıyor

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Tıp Fakültesi Cerrahi Tıp Bilimleri Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Metin Ercan, kanser daha bulunmuş olduğu organda sınırlanmış iken yapılacak bulunan tedavilerin sonuçlarının beniz gülünç bulunduğunu belirtti.

Kanserde erken tanı sahn kurtarıyor
03-02-2022 15:54
Sakarya

Üniversiteden meydana getirilen açıklamada görüşlerine arazi maruz Ercan, kanser oluşumunun esasi sebebinin hücrelerde çırılçıplak yahut sonra ortaya çıkan kalıtım bilimi bozuklukların bulunduğunu bildirdi.

Özellikle balıketinde bağırsak, işkembe ve emcek kanserlerinin bariz namına ailesel özellikler taşıdığını aktaran Ercan, "Sonradan kansere kez açan aut faktörler ise radyasyona maruz kalma, sigara alışkanlığı, birtakım viral enfeksiyonlar, hata tagaddi diyetleri kadar durumlarıdır fakat yukarıdaki faktörler gelişigüzel insanda kanser oluşmasına kez açmaz. Doğuştan ve sonra hücrelerimizin kalıtım bilimi yapısını bozan mutasyonlarla oluşan düzgün olmayan yapıdaki bu hücreler genellikle muafiyet sistemimiz çeşidinden tanınır ve bulunmayan edilirler fakat muafiyet sistemimizde ayrı ayrı nedenlerle oluşan bozukluklar yahut yetersizlikler kanser hücrelerinin kontrolsüz çoğalmasına bozukluk olur." ifadelerini kullandı.

"Erken tanıyla hastaların yüzdelik 90'ı iyileşiyor"

Prof. Dr. Ercan, başta kanser evolüsyon riski mevcut kişilerde kanser taraması yapılmasının önerildiğini, böylece gittikçe ortaya çıkma kanser hastalıklarının ercecik tanınıp otama edilmesinin muhtemel bulunduğunu kaydetti.

Kanser tedavisinde en ehemmiyetli unsurun tanının erken devirde konması bulunduğunu vurgulayan Ercan, şu şekilde bitmeme etti:

"Kanser hâlâ bulunmuş olduğu organda hudutlu iken yapılacak bulunan tedavilerin neticeleri enine boyuna beniz güldürücüdür. Erken tanıyla ağız ağıza iyileşen kanserli hastaların payı yüzdelik 90 civarındadır. Kanserde tanı geciktikçe natürel namına dirim süreleri de kısalmaktadır. Açıklanamayan kilogram kaybı, faziletli ateş, süreğen halsizlik, ağrılar, meme, koltukaltı, sorumluluk ve kasıklarda ele mevrut şişlikler, ciltteki tavukgötü ve benlerdeki biçim ve nitelik değişiklikleri, balgamla kan gelmesi, süreğen öksürük, ağızdan kan gelmesi, makattan kanama, iri abdeste hasiyet kan gelmesi, pıtrak kesif iri abdeste gidildiği biçimde rahatlamama, pıtrak kesif acele dışkılama ihtiyacının olması, ciltte sararma ve kaşıntı, hacet renginde koyulaşma, mevsimli mevsimsiz vajinal kanamalar kadar yakınmaları bulunan şahısların hemen birlikte keyif kuruluşuna başvurması gerekir. Bu bulgular ayrıksı hastalıklarda da görülebilir fakat kanserden kuşkulanmak açısından önemlidirler."

Tanı düşüncesince meydana getirilen testlerin medikal onkoloji uzmanının nezdinde birtakım hususi hallerde istendiğine yer veren Ercan, kanser türünün ailenin değiştirilmiş bireylerinde görülmesinin bu anlamda ehemmiyetli bulunduğunu vurguladı.

Ercan, kalıtım bilimi testlerin istenmesinin tıbbı tedaviyi biçimlendirmek şartıyla da yapılabildiğini aktardı.

"Kanserden ölümlerin en pıtrak sebebi esrar kullanımı"

Ülkede beylerde en pıtrak tanıdık kanser türlerinin sırayla akciğer, prostat, balıketinde bağırsak, mesane, işkembe kanseri ve lenfoma bulunduğunu tabir fail Ercan, hanımlar ortada ise sırayla meme, tiroid, döl yatağı ve yumurtalık, balıketinde bağırsak, akciğer ve işkembe kanserinin yayılmış bulunduğunu anlattı.

Kanserden ölümlerin en pıtrak sebebinin esrar kullanması olduğuna dikkati çekici Ercan, "Özellikle akciğer, sidik torbası ve pankreas kanserinin esrar kullanması ile birlikteliği aşkın belirgindir. Tütün alışkanlığının bırakılması nice insanda bu kanserlerin oluşumunu engelleyecektir. Öte yandan kontak ve kesintili beslenme, içki kullanımı, baş döndürücü leziz ve bileşimli gıdaların tüketimi, tütsülenmiş gıdaların tüketimi, kızartma yağların defaatle kullanılması, et ürünlerinin hata pişirilmesi kadar önlenebilir sebeplerin hayatımızdan uzaklaştırılması bunların beraberinde derneşik uyku, kâr ve sebzeden varlıklı mıhlı tagaddi rejimlerinin seçilmesi, kilogram kontrolü ve fiziki aktivitenin artırılması kadar müspet faktörlere yaşamımızda hâlâ birlikte tomar evleviyet verilmesi hikayelerinde bilgilendirmeler yapılmalıdır." değerlendirmesini yaptı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Çaykur Rizespor3449-6
8Alanyaspor3448+3
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor3445-3
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13Samsunspor3439-7
14MKE Ankaragücü3438-3
15Fatih Karagümrük3436-2
16Konyaspor3436-14
17Gaziantep FK3434-15
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler