USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Sağlık

Kanser hastalarına 'Kovid-19 aşısı düşüncesince geç kalmayın' uyarısı

Prof. Dr. Dinçer, Türkiye'deki dünkü kimse koronavirüs (Kovid-19) aşılarının dokunmabana hastalarına da güven içinde uygulandığını belirterek, hastaların hekimleriyle görüşerek devir kaybetmeden aşılarını olmaları çağrısında bulundu.

Kanser hastalarına 'Kovid-19 aşısı düşüncesince geç kalmayın' uyarısı
06-11-2021 10:36
Antalya

Türk Tıbbi Onkoloji Derneği (TTOD) Başkanı Prof. Dr. Murat Dinçer, Antalya'nın Serik ilçesinde müşterek otelde TTOD çeşidinden planlı 8. Türk Tıbbi Onkoloji Kongresi evveliyat meydana getirdiği toplantıda, kanserin ülkede ve dünyada ahiret yolculuğu sebepleri ortada ikinci tam toprak aldığını bildirdi.

Kanserden ölümlerin kısaca üçte birinin gerçek 5 davranışsal ve beslenmeyle ilgilendiren riziko faktörlerinden kaynaklandığını vurgulayan Dinçer, "Tütün kullanımı, efdal beden yığın indeksi (fazla tavlı yahut dızman olma), sonuç ve sebzeyi az tüketme, ehliyetsiz fiziki etkinlik ve içki kullanımı. Tütün kullanması dokunmabana düşüncesince en ehemmiyetli riziko faktörüdür ve dokunmabana ölümlerinin kısaca yüzdelik 22'sinden sorumludur." sanarak konuştu.

Dinçer, baylarda en kesif akciğer, kestanecik ve sütun kanseri, hanımlarda ise en kesif meme, tiroit bezi ve sütun kanseri görüldüğünü aktardı.

Onkoloji tedavisinde değme çağ kullanıma toy ilaçlar sunulduğunu, bunun dünyada afiyet sistemine ağırbaşlı finansal ağırlık getirdiğini aktaran Dinçer, bu sürecin devamlılığının sağlanması yönünde yerel çare üretiminin ve Ar-Ge çalışmalarının desteklenmesinin dızman ehemmiyet bildirme ettiğini dile getirdi.

Kanser hastaları düşüncesince de Kovid-19 aşısı önemli

Dinçer, Kovid-19'un aşılamanın çalışan yapılması ve alışılmış kurallara ilgi edilmesiyle ağız ağıza sonlanabileceğinin altını çizdi.

Kanser hastalarının da aşılanmasının akıbet aşama ehemmiyetli bulunduğunu tamlayan Dinçer, "Ülkemizde bulunan Kovid-19 aşılarının hiçbiri hareketli telkih olmayıp, topu topu dokunmabana hastalarında güven içerisinde kullanılabilmektedir. Tedavisi tükenmiş strateji hastalarında bulunduğu gibi, otama almakta bulunan bütün hastaların strateji fail hekimleriyle görüşerek devir kaybetmeden aşılarını yaptırması gerekmektedir." ifadelerini kullandı.

Kongre Başkanı Prof. Dr. Serdar Turhal da kongrede kanserle mücadelede hem iyi kalım bununla beraber dirim kalitesi odaklı çalışmalarla dünyada ve ülkede onkoloji dair yaşanmış bulunan gelişimleri ele alacaklarını söyledi.

Hedefe müteveccih tedavilerde de değişimler yaşandığını anlatım fail Turhal, akla yatkın moleküler kalıtım bilimi bozuk para var ise komprime halinde sunulan müşterek ilaçla tek kemoterapiye lazım kalmadan mikroskopik düzeydeki kanserin bulunmayan edilebildiğini kaydetti.

Akciğer kanserinde jen tedavisi

Derneğin umumi sekreteri Doç. Dr. hasret Sönmez de akciğer kanserinin hem Türkiye'de hem dünyada, kansere ilişkin dirim kayıplarının önce nedeni bulunduğunu dile getirdi.

Akciğer kanserinden sakınmak düşüncesince alınabilecek en ehemmiyetli önlemin yaman ve mamüllerinden ırak ara vermek olduğuna dikkati çekici Sönmez, "Bu sebepten dolayı başta dinç yaşlarda sigara içmeye başlayanlar, derinliğine müddet sigara kullananlar, günce sigara tüketimi efdal bulunan şahısların er tanılama düşüncesince derneşik hekim kontrolünde olmaları önerilmektedir." dedi.

Öksürük, öksürükle dem gelmesi, hırıltılı solunum, döş ve mızrap ağrıları, akciğer enfeksiyonları, hasbi kilogram kaybı, teneffüs sıkıntısı, nağme kısıklığı yahut nağme değişikliği, yutkunma güçlüğünün akciğer kanseri belirtisi bulunduğunu aktaran Sönmez, 30 sene günde müşterek paket sigara içen ve 55 yaşını dolduran her insanın ceninisakıt düze akciğer tomografisiyle er tanılama neredeyse taranması icap ettiğini vurguladı.

Akciğer kanseri tedavisinde toy gelişmeler yaşandığına yer veren Sönmez, laflarını şöyleki sürdürdü:

"Tümörün kalıtım bilimi haritasının çıkarılması ile o kişideki kansere ne bulunan kalıtım bilimi fark bulunabilmekte ve o geni nötr bir duruma getiren en akla yatkın otama verilmektedir. Bu ilaçlar el ortada kurnaz ilaçlar yahut büyülü mermiler yerine biliniyor. Eskiden vücuda yaygın gelecek basamak akciğer kanseri hastaları müşterek senenin altında yaşarken kurnaz ilaçlar kullanabildiğimiz hastalar derinliğine seneler deli dolu yaşamlarını sürdürebiliyor."

Kongre, 7 Kasım'da sona erecek.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Beşiktaş3554+6
5Başakşehir FK3452+7
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3449-3
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor3445-3
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13MKE Ankaragücü3539-3
14Samsunspor3439-7
15Fatih Karagümrük3436-2
16Konyaspor3436-14
17Gaziantep FK3434-15
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler