USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Sağlık

Kadın doğum doktorunun aşı çığlığı: "Anne ve bebekleri kaybediyoruz, lütfen aşı olun”

Omicron varyantı tamamı dünyayı alarma geçirirken aşısız hamilelere seslenen Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Dr. İbrahim Polat, duygularına bilgili olamadı.

Kadın doğum doktorunun aşı çığlığı:
30-12-2021 09:23

Sesi titreyen, gözleri dolan Polat, “18 yaşlarında ortak hastamız, 25 yaşlarında ve ya 40'ını önceki ortak ana talibi olabiliyor. Onlar travmayı yaşarken kılıç de yaşıyoruz. Kızım yaşlarında dallar diyerek düşünüyorum, duygulanıyorum. Biz de insanız birikiyor, gebeler ve bebeklerimizi kaybediyoruz. Lütfen aşınızı olun” dedi.

Omicron varyantı evren genelindeki yayılımıyla devletleri alarma geçirirken aşısız ve zamanı gelmesine karşın öbür dozlarını yaptırmayan vatandaşların oranıysa korkutuyor. Son aylarda aşı yaptırmayan gebelerden ateş istihbarat gelmeye bitmeme ederken uzmanlar, ana ve bebek ölümlerine huzur uyarıyor. Aşının önemine ilgi çekici Başakşehir Çam ve Sakura kent Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Dr. İbrahim Polat, aşısız gebelerin hastalığa yakalandığında er ve geberik doğum üzere risklerinin de faziletli olduğuna ilgi çekti. Hastalarının yaşamış olduğu zorlukları anlatırken gözleri dolan, sesi titrek Dr. Polat, tamamı ana adaylarını ortak an ilkin aşı olmaları dair uyardı.

“Yüksek düze oksijene karşın dem darlıkları bitmeme ediyor”

Korona virüsün hamileler üstündeki etkilerine bağlı açıklamalarda mevcut Başakşehir Çam ve Sakura kent Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Dr. İbrahim Polat, “Aşısız gebeler aşırı hâlâ ciddi geçiriyorlar, ortak süre sonradan çabucak kötüleşiyor ondan sonradan da koyu bakıma giriyor. O koyu bakımdan da biçimsiz neticeler çıkabiliyor. Aşılılar anca değil, onlar aşırı hâlâ şen geçiriyor, yatış payı üstelik az, aşılıları genel anlamda evden izlem ediyoruz. Yatan aşırı az, serviste gelişigüzel devir 1,2 kıta olmaktadır onlar da ferah geçiriyor. Aşısız gebeler, koyu bakıma girmeden üstelik aşırı sayıda nedamet belirtiyorlar. Çünkü illet ciddi seyrediyor. Burada serviste yatarken de faziletli düze oksijene karşın dem darlıkları bitmeme ediyor. Serviste yattıklarında üstelik pişmanlarını söylüyorlar değil ki koyu bakıma girdiklerinde” biçiminde konuştu.

“Kızım yaşlarında dallar onun düşüncesince duygulanıyorum”

Hastalarının durumlarını anlatırken romanesk anlamış olur canlı Dr. İbrahim Polat, “Hastalık er doğuma ne oluyor. Eğer ciddi geçerse kılıç annenin tedavisi düşüncesince ve ya çocuğun oksijensiz kalmaması düşüncesince evladı doğurtuyoruz. Bunlar ya erkendoğan sekelli yerine hayatlarına bitmeme etmektedirler ve ya yaşanabilir sınırından önceyse ölebiliyorlar. Bu da hastalanmış üstünde ikinci ortak travmaya ne oluyor. Hem hastalığını hem bebeğini düşünüyor. Aşı bulunmadığı düşüncesince iş işten önceki üzere düşünüp pişmanlığını dile getiriyor ve bunu yaşıyor hastamız kılıç de onu anca görür görmez üzülüyoruz. Bu 18 yaşlarında ortak hastamız da olabiliyor, 25 yaşlarında ve ya 40'ını önceki ortak ana talibi da olabiliyor. Biz bunlara aşırı üzülüyoruz zira hem menfaatlerini hem bebeklerini kaybedebiliyoruz. Onlar travmayı yaşarken kılıç de yaşıyoruz aslında. Kızım yaşlarında dallar diyerek düşünüyorum onun düşüncesince duygulanıyorum. Biz de insanız birikiyor, kılıç de üzülüyoruz. Aşı olun, aşı olun başta gebeler olsun, dü can, ikisi çabucak muhatara dibine giriyor. Güvensinler, çocuklarına bu aşı ortak obje yapmıyor, bunu bilsinler. Şu anda dünyada bu aşıyı bulunan beniz binlerce yüklü var, araştırmalar, icraat var” ifadelerini kullandı.

“Covid'den ölenlerin sayısı öbür nedenlerden ölen annelerin sayısından fazla”

Aşının ana adaylarının hem kendileri hem evlatları düşüncesince aşırı iri ehemmiyet taşıdığına ilgi çekici Dr. Polat, “Aşısızlar hali ciddi geçirdiği düşüncesince er doğum ve geberik doğumu artıyor. Erken doğum düşünmek ihtimal de hayat boyu ihtimal de sekelli, mânialı ortak çocuğun yaşaması demek. Bunu da unutmasınlar. 18 yaşında, 21 yaşlarında kızımız vardı, çocuklarını düşünüyorlarsa aşı olsunlar, çocuklarını düşünüp aşı olmama özelliğine girmesinler. Covid'den ölenlerin sayısı hep öbür nedenlerden ölen annelerin sayısından fazla. Eğer bunlar aşılarını olsaydı önlenebilir ana ölümü olacaktı. Şimdi aşı olmadıkları ve ciddi geçirdikleri düşüncesince önlenemez ana ölümü oluyor. Çünkü bu hastalığın bildik çalışan ortak tedavisi yok, aşı olup da ölen ana doğrusu ego bilmiyorum. Gebe kadınlarımız, gebeler ve bebeklerimizi kaybediyoruz. Lütfen aşınızı olun, hem kendinizi hem çocuğunuzu koruyun” dedi.

Hasibe Karadağ - Harun Özcüler
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3799+64
2Fenerbahçe3796+62
3Trabzonspor3764+17
4Başakşehir FK3758+10
5Beşiktaş3756+6
6Kasımpaşa3753-4
7Alanyaspor3751+3
8Sivasspor3751-8
9Çaykur Rizespor3750-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3743-8
13Kayserispor3742-12
14Gaziantep FK3741-8
15Konyaspor3741-11
16MKE Ankaragücü3740-4
17Hatayspor3738-9
18Fatih Karagümrük3737-5
19Pendikspor3737-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler